ALMAD: Ad Ukrajina.. osobně nezaujímám jednozančné stanovisko, i když svůj názor mám, ale do toho rejpaj už i rodiče, jak jsem tam teď byl na návštěvě.
V tomhle tématu mi chybí (dostatečné) důazy o nějaký invazi (jak se to bere jako fakt),takže rozporovat něco, co samo moc důkazy podloženo nebylo, pak důkazy nepotřebuje. Jinými slovy - kritizuju tu sebejistou extrapolacii různých indicích v ten v médiích přijímaný konstrukt vůči Rusku.
A když už to vrtá hlavou i našim, tak si říkám, co se to děje,že se nějak shodnem :-)
A když čtu "brečení" Armády ČR, že chce navýšit rozpočet kvůli Rusku opakující ta samá "fakta", pak už se musím smát, kdo je tu zaujatej.
Ale tak můžu se plést v různých věcech. (Ale) Psal jsem tu např. že v Illinois schválili zákon, že Pí = 3- (a za tím si stojím) Že ho schválila jen jedna komora zákonodárců, na věci nic nemění. Nelze to brát na lehkou váhu, a že to neschválil i senát zřejmě zařídil ten profesor matiky, co šel prvně náhodou okolo :)) (obvinění, že neumím anglicky jsou směšná, já to tam četl, ale tady se lidi vysmívají i dlouhým příspěvkům, tak jsem to nechtěl rozmazávat. Fakt jsem čekal kdo vytasí, že se to nakonec zákonem nestalo)
Důvěřuj ale prověřuj, ano ,) Teď jsem se fakt přehlédl s tím vlivem NFT na školní nábor.Ale že bych byl mimo permanentně? ,) A to se bavíme o faktech/statistikách.. pokud jde o hovoru o lidské povahu, tak se tu povětšinou bavíme všichni čistě o subjektivních názorech - proč je třeba problém pro bezdomovce si tu občanku zařídit. To je imho otázka na zamylení, než hned spěchat k nějakému závěru o tom, že jsou neschopní. A popravdě mi přijde, že člověk bez domova a peněz je sám asi důkazem, že se o sebe postarat umí,když se mu takhkle daří přežít.(Aťuž nám třeba nějaké ty technikypřijdou pijavistické. nemyslím teď alkohol :D)