• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: taky jsem mel problemy s (nekteryma) autoritama :) Ale mel sem i celkem stesti na primeho nadrizeneho v pozici zastupujiciho velitele utvaru... takze ti ostatni me nemuseli moc trapit. Pres leto jsem tam mel i kolo...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: ja jsem si platil pronajem baraku se zahradou, kdyz sem byl na civilce. :P
    vsichni ve skole vedeli, ze normalne jeste brigadnicim.
    sice o pul roku delsi sluzba, ale ja mam problem s autoritama a nektery ty lampasy bych nevydejchaval proste :P
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JUNIPETRUS: no, různé sportovní týmy začínají ty (nejvíce medializované) zápasy s různou výši sázek na různé výsledky :-) prostudovat si vliv sázkařského prostředí na sportovní zápasy bych doporučoval každému, kdo se zamýšlí, jak vlastně fungují složitější nástroje kapitalismu (akciové trhy, finanční trhy, pojišťovny...)

    uznávám, že fair play je do jisté míry mýtus... ale pokud je zápas veřejný, tak aspoň můžeš sledovat, jestli fakt ti hráči něco po hřišti naběhají, nebo jestli výsledek rovnou zfingují :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: oblikli te, dali ti najist a jeste jsi dostal par kacek (zold, jehoz vyse se odvijela od hodnosti) k tomu... :) LZPS vojenskou sluzbu mimochodem nevylucuje a jeji vykon neni omezenim prav a svobod... jak zde opakovane mylne tvrdis :) Vynech sve dojmy a venuj se faktum :-)
    GORG: i na vojne bylo dost casu se venovat soukromym vecem. Osobni prakticka zkusenost ;-) Po revoluci byl clovek blizko bydliste a pokud nebyl zrovna ve sluzbe, mel cely odpoledne/vecer volny. Neslo o vykon sluzby na druhem konci republiky, jako za komaru - ale kousek od domova, kdyz vydelavas tech 30000, tak ti premistovani autem necini potize, ze? :-) Koho i tohle fakt zralo sel na civilku... pri trose namahy slo mit civilku v teplem kanclu, u pocitace ;-) Nebo ze sebe udelal kripla a odesel s modrou. Co rika VYHULENY_UFO muzu potvrdit (jen ja holt nebyl na ten fet... :D). Ale do zivota to neco dalo.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: takhle to chodi vsude na svete ve vsem obchodu.
    Logicky delas byznys s temi, ktere znas a kterym veris. Kdybys potreboval nejakou praci treba opravu v dome. Das praci svymu letitymu znamymu a nebo si vyberes nekoho nahodne na internetu?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GORG: tohle ja naprosto běžný. já slýchám pořád, že "v čechách to holt takhle chodí". (v podstatě ani nikdo nepokládá za reálné získat veřejnou zakázku, která není předem přihraná, apod.)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    PHAILO: To jsou ovsem (geneticke, majetkove) predpoklady, nikoliv podminky (napr. skoly, knihovny - a nasledne moznost uchazet se o urcite pozice predevsim na zaklade kvalifikace/schopnosti, nikoliv treba stranicke prislusnosti)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: vyhoda totiz byla ta, ze vojenska sprava nepridelovala nahradni vojenskou sluzbu, tu sis totiz musel sehnat a zaridit sam. skoly, nemocnice, nejvetsi klasika.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GORG: takze muzes svuj podil ve state prodat, vzdat se ho anebo byt ze spoluvlastnictvi vystouchnut, jako je to v pripade opravdovych akcionaru?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GORG: no, takze si dostaval litr tydne a pohoda. nejaky prepocty, tech uz sem tady videl :P

    ne, kazdy si to mohl zaridit, me babicka naucila takovy dobry pravidlo: "hola huba, holy nestesti".
    GORG
    GORG --- ---
    VYHULENY_UFO: Dobře sis to zařídil asi. Jseš holt aosi dobrej vekslák :)
    Já byl asociální, v byrokracii ne moc zběhlý...každopádně tu nejsme v auditku o vojenské službě, ale co jsou to teda ty práva a pravomoce vůči státu. Stejně tak si povinnen poskytnout základní zdravotní pomoc..Tak aby se na sociální dávky nekoukalo jen jako že něco za nic.

    Ten plat jsem přepočetl na HPP, já dělal jen 4 hod denně, víc při škole nestíhal.Prostě normální plat (začínajícího) programátora tehdy.

    _BENNY: Já bych to fakt viděl na to spolupodílnictví na státu, které je myslím vidět i na principu demokracie (vlády lidu skrze volby, přímá demokracie by bylo přímé spolurozhodování ve státních věcech). A státní zaměstnance včetně politiků jako zaměstnance kolektivu.
    Ne nutně právo vymáhat jakékoliv protislužby, ale jsme členy komunity se všemi právy i povinnostmi.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO:

    Španělsko - Redukce zásuvky, cestovní adaptéry
    http://www.zasuvky.eu/zasuvky/spanelsko
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JUNIPETRUS: coze? 8-)

    jeden nesmysl za vsechny

    Predstav si, ze i elektricke zasuvky jsou v evrope vsude stejne, a je v nich stejne napeti.

    pokud si pomatuju ze Spanelska, rozhodne tam meli jine zasuvky nez mame my :P
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    PHAILO: a v tom spociva ta demokracie jo?:-)
    Ten kdo "geneticky" mene silny, zase muze byt vic hbity, rychly, nebo vytrvaly.
    Nekdo je silny protoze posiluje.

    Silnice je povrchove rovna, protoze ji nekdo takouvou postavil.

    Mozna by si mel zacit bojovat proti sportu, protoze to je primo skandalni praktikovani rovnostarstvi.
    Fotbal, hokej, proste zapasy, zacinaji za stavu 0:0! Obe muzstva maji stejne branky, stejny pocet hracu!
    Atlatika, bezci behaji ze stejne startovani drahy, stejnou vzdalenost.

    A je to prave na zaklade techto rovnych podminek, ze je potom mozno objektivne rict, kdo je rychlejsi a pomalejsi.

    Predstav si, ze i elektricke zasuvky jsou v evrope vsude stejne, a je v nich stejne napeti.
    Dve kolejnice maji stejnou vzdalenost, to se nazyva koleje. Kdyz maji stejnou roztec i i kola napravy vlaku, muze po nich jezdit, vznika zeleznicni doprava. Je velmi vyhodne ze jsou vsude stejne siroke koleje, pro ruzne trate v ruznych statech. Zajimave ale je, ze kdyz se clovek podiva na kolejich kam vedou, zda se, ze se zuzuji.

    Vsechny clanky retezu byvaji stejne, stejne jako zuby ozubene kola, a retez a ozubene kolo si velikosti musi tez odpovidat.
    Retez i kolo tvori soucast pohonych systemu.

    Vidime vsude, ze casti vytvareji vetsi celky, a sila nebo funkcnost celku je odvozena od funkcnosti casti.
    Plati, ze řetez je tak silný, jak silný je jeho nejslabší článek.

    Jeste slozitejsi jsou pak organismy, jak treba telo. Spolecnost je taky organismus.



    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    FIONOR: dnes by mel kdejaky Junipetrus modrou knizku. O tom bych ani nepochyboval.

    Navic po prevatu byla vojenska sluzba celkem vo hovne. VSichni co si ji prosli a neskoncili nekde na obrane na generalnim stabu rikali, ze prvni dva mesice v prijmaci buzerace a pak zbytek roku fetovani, chlastani a soustani divek na diskotekach. Kamarad byl v Jeseniku a rikal, ze tolik perniku v zivote nevidel. Prej za gram travy gram pika....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    _BENNY: jo, muj fotr to vyresil zase tak, ze jeho matka mela nejakyho znamyho doktora, kterej mu napsal nejaky srdecni vady. pak dostal modrou.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VYHULENY_UFO: jinak ti nechci brat iluze, ale s modrejma knizkama se kseftovalo uz za bolsevika, kdy to bylo kurva drahy zbozi. minimalne ses musel nechat hospitalizovat aspon v blazinci u sveho znameho doktora.

    presne. muj fotr to vyresil tak, ze se nacuchal toluenu a nechal na sebe kamaradama zavolat sanitku a skoncil na psychiatrii. takze dostal prvni odklad, druhy odklad, a u tretiho mu to uz nevyslo a stejne musel nastoupit :)

    za to takovy invalidni duchod...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GORG: stala si mi obdobna nespravedlnost - namisto abych vydelaval love a ziskaval praxi, musel jsem sbirat vajgle, hrabat listi, sect travu, vykopavat parezy a solit chodniky. coz ovsem neznamena, ze jsem se timto stal spoluakcionarem statu, od ktereho ted muzu vymahat nejake protisluzby. muzes si to predstavit jako vlastnictvi nemovitosti, ktere te ze zakona zavazuje se o danou nemovitost nejakym zpusobem starat - vlastnictvi/obcanstvi proste zavazuje.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GORG: ty ses dost mimo, ja delal CVUT FEL na pocatku devadesatych let, takteze jsem brigadnicil a zaridil jsem si civilku na stredni elektroprumyslove skole tak, abych mohl neoficinalne dochazet do zamestnani, kde jsem brigadnicil behem studia.

    jinak ti nechci brat iluze, ale s modrejma knizkama se kseftovalo uz za bolsevika, kdy to bylo kurva drahy zbozi. minimalne ses musel nechat hospitalizovat aspon v blazinci u sveho znameho doktora.

    jinak ti neverim, ze bys mel v dobe existence vojenske sluzby pri vysoke skole takovy plat. Na to tady predvadis strasny sracky.
    GORG
    GORG --- ---
    VYHULENY_UFO: V tom si dost mimo. Já jsem pracoval už na vysoké škole. A měl obdobný plat.

    Řeči o tom, že jsem si to měl nechat uplatit.. to je fakt hnus. Odp ornej hnus, cos napsal. To je fakt něco tak odpornýho a přesně ukázka toho, proč tu máme takovou korupci, kterou si sám tím příspěvkem potvrdil, že je to je tenhle typ myšlení.
    ¨
    Nechápu, jak to můžeš obhajovat.. hlavně v tom kontextu zdejšího topicu. Jsem tragéd, že jsem si nepodplatil doktory jo? Mně to možná nenapadlo, nevím. Pro tebe možná normální typ uvažování.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    GORG: v dobe nastupu vojenske sluzby rozhodne nikdo nebral 30k mesicne. pokud jo, na vojnu obvykle nesel, protoze si dokazal koupit modrou a nebo si sikovne zaridit civilku.
    ty ses traged cece.

    navic. pokud si po dovrseni 18 let nesel na vysokou skolu (na coz davala vojenska sprava implicitne 5let odklad, aniz by ji zajimalo jestli si skolu dodelal a nebo ne), tak si sel rovnou. To znamena, ze ti kteri dale nestudovali si odkroutili vojnu pred nastupem do jakehokoliv zamestnani. Ti, kteri studovali vetsinou jiz na vysoke skole prosli pripravkou k vojensky sluzbe a nastoupili nekam mezi vzdelanejsi jedince a to vetsinou jiz s nejakou hodnosti.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam