• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: Kdyz to zobecnime, tak modus operandi konkretnich jednotlivcu je tu predkladan coby celoplosny jev. At uz je rec o vojne, nebo i o tech davkach. Je to jak hra na kocku a mys - podvadet se bude vzdycky, ale zrovna ZP je v tomhle smeru typicke vylevani vanicky i s ditetem, ktere ma podvadeni "zamezit". Ale za jakou cenu ;-)
    XCHAOS: Zastancu ZP se tu stale dokola ptam (a nejen ja), jak si predstavuji uceleny model fungujiciho statu. Tak aby se dala posoudit realnost zameru... a i kompetentnost zastancu ZP :) Zatim tu jsou jen dilci vykriky typu "zvysime DPH", "ZP nahradi dnesni davky" atd. Ale propocet zadny :-) Horko-tezko jsem tu vymamil castku 4000 mesicne - jenze ta legrace pak znamena 270 miliard rocne (a to jen v pripade, ze bude vyplacena jen lidem v produktivnim veku).

    PHAILO: Utopisticky ultra-socka-model :) Lidi si pujcujou i na dovolenou, na pozitky - proc by si nemohl pujcit na vyrizeni nutnych papiru... kdyz teda (pry) sami nic nemaji :)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JUNIPETRUS: Předpokládám, že ty osobně si kupuješ (např.) oblečení od výrobců, kteří nešijí v třetím světě.

    DANYSEK: Půjčovat si na notářský zápis? WTF? Mimochodem - ani kdyby byl požadovaný základní kapitál 100.000.000,-, stejně bys je fyzicky nepotřeboval. Ale to asi nemá smysl vysvětlovat.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    vytváříme hodnotu kupodivu i tím, že nekonáme - tím, že respektujeme vlastnické vztahy, všechny možná pravidla a předpisy, nelezeme zbytečně přes ploty, nezískáváme výhody uplácením, apod. - prostě už jen to, že teritorium, na kterém jsme my všichni jako občané suverénními vládci, přenecháváme k užívání, máme nárok na určitou kompenzaci.

    vazne premejslim, ze tohle by se mohlo hodit i do perel z nyxu.. ale jo sup tam s tim
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano. a vytváříme hodnotu kupodivu i tím, že nekonáme - tím, že respektujeme vlastnické vztahy, všechny možná pravidla a předpisy, nelezeme zbytečně přes ploty, nezískáváme výhody uplácením, apod. - prostě už jen to, že teritorium, na kterém jsme my všichni jako občané suverénními vládci, přenecháváme k užívání, máme nárok na určitou kompenzaci.

    (a pokud je stát v minusu místo mírně v plusu, je to v podstatě tím, že ho spravují nekompetentní lidé)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    proc se tu furt resi vojenska sluzba. tady je nekdo zaseklej jak rusky digitalky.
    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: Jj, vsak jo. Já jen chtěl vidět, jestli tu bude vojenská služba zlehčována.

    Dokonce se to nepočítá, protože se tomu šlo vyhnout porušením zákona. :-) Jakože nehodlám soudit, kdo si koupí modrou knížku, ale tady to bylo popsáno jako modus-operandi - že je občas uplácet správné a vlastně jakési i ctnostně chytré.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: spolecnost jako celek pripousti podporu tem slabsim... tem, co z nejakeho duvodu pomoct potrebuji. Naopak spolecnost jako celek myslim neni presvedcena, ze je treba podporovat i ty, kteri podporu nepotrebuji. A to je duvod, proc zadny ZP plosne vyplaceny vsem neni ;-)
    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: No jasne... stacilo pripustit, ze soc. davky jsou podobne taky akt komunity :) Mne prislo, ze jsem tu videl jen zlehcovani vojny.... ac na celozivotni ZP z toho asi narok nutne neplyne. To bylo dost dogmaticke (to takhle stacet do outu..)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: znamy truhlar presne takto se pred dvema roky postavil na sve nohy. Sve remeslo samozrejme dobre ovlada - vyucenemu cisnikovi na truhlarnu asi nikdo nepujci, ale to ma svou logiku :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JUNIPETRUS: rozhodne je mi milejsi podpora hladovych krku v Africe, nez podporq nenazranych zpohodlnelych pupku doma ;-) Ti prvni jsou pro sve nakrmeni ochotni neco taky udelat.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS:
    několikrát jsem vysvětloval, že ZP (snad až na určité vyjímky, které nechci jmenovat) lidi nepožadují pro sebe. požadujeme to většinou pro lidi, za které nechceme přijmout osobní odpovědnost.

    priznam se, mam s pochopenim a uchopenim teto myslenky trosku problem. Napada me obdobna vce, kdyz lide maji ve zvyku rikat misto "ja bych to tak nedelal" spise "nekdo to musi udelat jinak" nebo "oni to tak nechteji".

    Ja za ZP citim velkou davku sobectvi, kdy se priznivci teto utopie schovavaji za nejaky lidi a nebo za vyssi zajmy a blaho. Je v tom ale poradna hromada sobectvi, stejne jako kdyz komunisti proklamovali, ze vsichni jsou si rovni.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: myslím, že s tím účtem na sociálních sítí si uhodil hřebík na hlavičku :-) kdybych se nerozhodl žít online, budu se pravděpodobně finančně mít lépe (ale zase budu mít větší výdaje)

    hele, tohle je složitý. několikrát jsem vysvětloval, že ZP (snad až na určité vyjímky, které nechci jmenovat) lidi nepožadují pro sebe. požadujeme to většinou pro lidi, za které nechceme přijmout osobní odpovědnost.

    navzdory určitým módním trendu, řada lidí navzdory politickým či ekonomickým přesvědčením, vyznáním, apod. prostě cítí určitý pocit spoluodpovědnosti za své blízké (někteří se i tak či onak v mezích stávajícího systému snažili pomoci).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: stat neni zadna vedle stojici entita, stat jsme my vsichni jeho obyvatele dohromady.
    Jeho obyvatele chteji nejakou bezpecnost, chteji suverenitu. V urcitych situacich se ale muze stat, ze nebude stacit na obranu ta hrstka trvale profiku, ale bude treba vetsiho mnozstvi lidi k obrane toho naseho uzemi. Kdyz nastane realny problem, nemuzes se teprv ucit problem resit - musis to uz umet. Nebo ty o bezpecnost a suverenitu sveho statu nestojis?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    COMODOR_FALKON: řemeslnou dílnu chce každý, ale ne u sebe v domě, kde by dělala hluk (moje zkušenost).
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: Jasne... Potrebujes jen nejaky podnikatelsky plan, co je cool, inovativni a ma vynos aspon 1000%
    Ale zkus sehnat investora na naprosto beznou remeslnou dilnu ...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: chapu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: move fast, break thinks :-) (or kitchensinks)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: no tak kdyz nevis co to je, tak proc to sem linkujes.
    a co mas proti cinanum, vzdyt ti tahnou soucasnou svetovou ekonomiku a a Cinu ceka budoucnost ekonomickyho vudce sveta.
    Navic ty historky o ekologicke zatezi vyroby bitcoinu... mam takovy pocit, ze te trosku mrzi, ze do bitcoinu vstoupil skutecny kapitalismus, velky penize, kravataci a klasickej byznys se vsim vsudy. A ta Cina je logickej dusledek.
    Navic, tezebni zelezo se nevyrabi jenom v cine, to snad vis.

    no a na zaver bych dodal, duvod proc sem se vlastne ptal na tem Bitcoin 2.0, je ten, ze muj bitcoin klient hlasi, ze je teprv ve verzi "Bitcoin Core version v0.10.0.0-g047a898 (64-bit)" s poznamkou "This is experimental software.".
    me totiz bitcoin 2.0 prijde stejny jako buzzword typu "Web 2.0", ktreri pouzivali specialiste typu Radek Hulan...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: nevím, ale možná někoho napadlo, že je to nakonec příčetnější, než platit Číňany, aby provozovaly pomocí elektřiny ze spáleného uhlí, které těží děti, hromady šrotu, který vyrábí trestanci, s krátkou životnostní, to celé v měřítku celých továrních hal :-) Evoluci nejde předem naplánovat :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS:
    Bitcoin 2.0 je neco jako Web 2.0 ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam