GORG: Zaujimave, takze miesam dve veci. ZP ma usetrit administrativu tym, ze zrusi pravidla ktore sa momentalne pracne overuju. Potencialne ma mat jednoduchy system vyplaty, ktory ma opatovne znizovat administrativne zatazenie.
Navrhovany system redukuje administrativu tym, ze elektronickou cestou bude primat informacie, ktore sa momentalne v mensej presnosti spracuvaju rucne.
Konecny efekt ma byt rovnaky - hadam je jedno v akej forme sa chce dosiahnut redukcia.
Tu poznamku s SW/HW klientom nechapem - kto navrhuje aby kazdy obcan mal svojho HW/SW klienta?
LOL big brother sledovanie kazdej platby na kase - chapes to, ze podla zakona tie platby MAJU evidovat? Zmysel pokladne je prave ten, ze sa tym ma dat overit ci podvadzas, tie udaje - ako bolo vo videu aj tak odovzdavaju, len s casovym oneskorenim. Cela kontrola aj tak prebieha podobne - aj tak sa kontroluje fiskalna pamat kasy, len pri elektronickom zasielani sa daju udaje analyzovat skor.
Takze bude lepsie ked si najmu x nasobne viac uradnikov aby mohli vykonavat x nasobne viac kontrol?