• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: ty jses cely urad, ze tu stale dokola omilas, kolik casu mas ty? :-) Eskalace u vas nefunguje? ;-) To je ale smutne, mily Watsone. Dva, tri pripady - aha, takze to je to masivni podvadeni v praxi ve tvem podani. Jak jsem jiz demonstroval na pripadu Pardubic, jinde to jde - takze nebude chyba v systemu, ale spis v konkretnich lidech - na vasem konkretnim urade :-) Neni to nakonec tak, ze jste si mysleli, ze jde o podvod a ono neslo? Vypada to tak... :-)
    COMODOR_FALKON: ano, mam zamestnance... ale je legracni, ze si stezujes na dosle argumenty, kdyz sam je nemas, nebo jak si vykladat tvuj "argument" s matrosem? :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: prestan nadavat a zacni vytvaret lepsi podminky - treba tim, ze si otevres svuj podnik, zamestnas sve zamestnance... a pak mudruj, ano? :-) Zatim se jen vezes coby statni zamestnanec, ale jinak jsi nic moc nepredvedl... chytraku.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: To chces jako tvrdit, ze v roce 1970 zadna rizika nebyla a tak si vedouci nezaslouzili vic nez 45x vic...? :-D

    V dobe pred masivnim rozvojem sekuritizaci a podobnych ucetnich cachru, ktere umi i ze ztraty udelat zisk...?

    Zajimalo by mne, jaky matros sjizdis...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: z kolika zkusenosti hovoris - co jsem tak pochopil, tak z jedine... :) Ale mluvis o tom, jako kdybys 100x udelal totez a vzdy to selhalo...

    Ale klidne si tu dal mektej, ze s podvody nema cenu bojovat... :-) Doufam, ze taky nezamykas svuj byt, pripadne auto - proc taky, kdyz jej bude nekdo chtit, tak jej prece ukradne. Takze i zamykat je zbytecne :D
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: Aha... Dokolecka dokola...

    1) Jak uz jsem opakovane napsal, ani kdyz to policii naservirujes na stribrnem tace i s prukaznym umyslem, sance na uspech jsou mizive. Tim spis pokud bys jim sdelil jen neco jako: "Ja si myslim, ze tamten chlap asi podvadi na davkach, ale jak, to si zjistete sami, nemam cas to zjistovat"
    A i pokud chytis chlapa s krumpacem a privolas na nej policii, tak co...?
    Chlap rekne, ze se jen opira pri pokecu s kamarady, policie si poznamena zbytecny vyjezd a slusne te posle do riti ted i pro priste...

    2) Urad vetsinou ale sam o sobe zadne podklady nema, tim mene takove, ktere by obstaly pred soudem... O spouste veci se dozvidame stylem "Jedna pani povidala" a kdyz se toho sejde vic - napriklad proto, ze klienti se mezi sebou docela znaji, takze obcas si pri liceni vlastnich potizi neuvedomi, ze vlastne podkopavaji pohadky jinych klientu - tak se treba i klient pri primem dotazu podrekne.. Takze viz bod 2)

    3) Poukazky... Naivko... Super byznys pro jejich vydavatele, ale to je tak vsechno. Standardne to davam singl klientum a sice 2000/1000 v poukazkach a zbytek 1410/1200 slozenkou...
    Funguje to ale tak, ze s nima jdou treba do Alberta, kde jsou domluveni, ze kdyz nakoupi za 500, tak jim tech cca 1500 vyplati hotove... Nebo je rovnou nekomu streli... ceny se pohybuji obvykle mezi 1800-1900 za 2000 v poukazkach...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    navic mi nejak chybi globalni nadhled id top...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TOP_IDECKO: a hele, proc si nezalozit firmicku a trosku si prilepsit k zivotu? nebylo by to snadnejsi nez picovat, ze soused ma prase a ja hovno?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TOP_IDECKO: ta zavist, ta zavist... horsi lidske vlastnosti opravdu neni ;)
    TOP_IDECKO
    TOP_IDECKO --- ---
    FIONOR: Nepovažuješ za problém, že tahle polarizace příjmů vedla k tomu, že 5 procent lidí vlastní 95 procent veškerého majetku na planetě?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TOP_IDECKO: no to rozhodne neplati ve vsech pripadech... :) Problem u bank jsou dopady na samotne stradatele - uzivatele sluzeb dane banky... asi bys nebyl nadsen, kdyby tve uspory zmizely v propadlisti dejin s oduvodnenim "blbe sis vybral, hochu" :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TOP_IDECKO: proc, me bavi ololovat..
    TOP_IDECKO
    TOP_IDECKO --- ---
    VYHULENY_UFO: bez trollovat někam jinam.
    TOP_IDECKO
    TOP_IDECKO --- ---
    DANYSEK: Nepodsouvej mi co chci nebo nechci :) Jaký rizika nesou banky? Když sou v háji přichází stát a sanuje atd...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    cicham cicham, ze se tedka navali zdroje typu nwo ci ac24.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TOP_IDECKO: ono se na to jde ale take divat tak, ze ne kazdy je ochoten nest riziko - celkem pekne to tu reprezentujes i ty, chces se pohodlne vezt a mit snadny podil na zisku, ale ze se muzes na to podnikani vrhnout a pak ten zisk mit, to... to ne :-) Jasne, riziko spociva mimo jine v tom, ze to nemusi vyjit... je to kazdeho volba. Se vsemi dusledky, pochopitelne ;-)
    TOP_IDECKO
    TOP_IDECKO --- ---
    TUILE: Jak píše PETER_PAN hned nad tebou, kterej pochopil podstatu mého postu, tady nejde o kolínka, kečup a ani o to jít sbírat kořínky, ale o fakt, že v roce 1970 vydělávalo 100 špičkových ředitelů koncernů (CEO) 45 dolarů na každý dolar normálního dělníka. Poměr 45:1 se změnil na dnešní ratio 1:1723. To znamená děsivou nerovnováhu ve tvorbě a v rozdělování národního bohatství. Pracující a střední vrstva byli odstřiženi od zisků plynoucích se zvýšené produktivity práce.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    FIONOR: V teoreticke rovine to nerozporuju, ale prakticka aplikace takhle hezky nefunguje.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    VYHULENY_UFO: On problém při našem výběru spíš je, koho volit :-) protože je to jak panoptikum magorů, zlatokopů a rudých bratří.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MANFRED: o tom zadna, je potreba si to ujasnit jiz v internetovych auditoriich, koho rozhodne v budoucnu nevolit
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    DANYSEK: Sběračů je spousta, spolupracovnici někdo sebral peněženku, kolegovi auto....
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    PETER_PAN: Jo, tak hodně času lidem zabere postarat se o vynálezy který jim šetří čas a dá fušku provozovat něco co šetří námahu.

    Ty antidepresiva a jiný sra..ky jsou jen dusledkem toho, že jinýmu stylu života lidi jako druh přivykaj pomalu, ale ono když by měli dost času, přizpůsobili by se, zatim holt ze sebe musej dělat psychopaty klepákama, časem se bez emocí a citů budou rodit.
    VYHULENY_UFO: Jestli si nepřestanem volit kokoty, za chvílí mužem bejt aktivisti všichni, akorát nevim, kdo nám bude plnit popelnice.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam