• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TOP_IDECKO: ono se na to jde ale take divat tak, ze ne kazdy je ochoten nest riziko - celkem pekne to tu reprezentujes i ty, chces se pohodlne vezt a mit snadny podil na zisku, ale ze se muzes na to podnikani vrhnout a pak ten zisk mit, to... to ne :-) Jasne, riziko spociva mimo jine v tom, ze to nemusi vyjit... je to kazdeho volba. Se vsemi dusledky, pochopitelne ;-)
    TOP_IDECKO
    TOP_IDECKO --- ---
    TUILE: Jak píše PETER_PAN hned nad tebou, kterej pochopil podstatu mého postu, tady nejde o kolínka, kečup a ani o to jít sbírat kořínky, ale o fakt, že v roce 1970 vydělávalo 100 špičkových ředitelů koncernů (CEO) 45 dolarů na každý dolar normálního dělníka. Poměr 45:1 se změnil na dnešní ratio 1:1723. To znamená děsivou nerovnováhu ve tvorbě a v rozdělování národního bohatství. Pracující a střední vrstva byli odstřiženi od zisků plynoucích se zvýšené produktivity práce.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    FIONOR: V teoreticke rovine to nerozporuju, ale prakticka aplikace takhle hezky nefunguje.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    VYHULENY_UFO: On problém při našem výběru spíš je, koho volit :-) protože je to jak panoptikum magorů, zlatokopů a rudých bratří.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MANFRED: o tom zadna, je potreba si to ujasnit jiz v internetovych auditoriich, koho rozhodne v budoucnu nevolit
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    DANYSEK: Sběračů je spousta, spolupracovnici někdo sebral peněženku, kolegovi auto....
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    PETER_PAN: Jo, tak hodně času lidem zabere postarat se o vynálezy který jim šetří čas a dá fušku provozovat něco co šetří námahu.

    Ty antidepresiva a jiný sra..ky jsou jen dusledkem toho, že jinýmu stylu života lidi jako druh přivykaj pomalu, ale ono když by měli dost času, přizpůsobili by se, zatim holt ze sebe musej dělat psychopaty klepákama, časem se bez emocí a citů budou rodit.
    VYHULENY_UFO: Jestli si nepřestanem volit kokoty, za chvílí mužem bejt aktivisti všichni, akorát nevim, kdo nám bude plnit popelnice.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: nemusis se divat ani do nemecka, jiz v cechach mame aktivisty, kteri ziji navratem k prirode...

    Živí mě popelnice a nestydím se za to, říká aktivista | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/zivi-me-popelnice-a-nestydim-se-za-to-rika-aktivista_327207.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TOP_IDECKO: vsak co ti brani se tim sberacem opet stat? ;-) Ono kdyz se chce (a jen nefnuka), tak jde ledacos :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TOP_IDECKO: nove technologie jsou k tomu, abys jich mohl vyuzivat ke zvaneni o navratu k prirode.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    TUILE: On se snazi poukazat na to ze technologie by meli v prvni rade ten proces usnadnit aby se clovek mohl venovat zivotu samotnemu, ale v dusledku se tak nedeje. A clanek ktery postuje je dobry k podpore vlastni argumentace.
    pozn.: nejsem zastancem NZP (aby to zas nekdo po nyxovsku neprekroutil)
    TUILE
    TUILE --- ---
    TOP_IDECKO: Clovek sberac po tech ctyrech hodinach nesel domu lehnout si na gauc a cumet na televizi.
    Pokud ti staci prezivat, pracuj klidne jen 4h denne, dejme tomu, ze budes mit tech 5k mesicne. Holt si budes muset najit ubytovani nekde v horni dolni tri lidi v jednom pokoji a jist budes moc jen testoviny s kecupem, ale nechces li vyssi komfort nez lovci a sberaci, mohlo by ti to stacit.
    TOP_IDECKO
    TOP_IDECKO --- ---
    FIONOR: Tyo, tady se dokonce píše toto Podle odhadů moderní archeologie její člen nepotřeboval k zajištění obživy více než dvě hodiny denně. http://www.reflex.cz/...cesi-v-depresich-proc-od-roku-2000-petkrat-stoupla-spotreba-antidepesiv.html
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    FIONOR: tak lidi ve fázi lovec-sběrač měli kolem sebe o dost víc ryb a jedlejch rostlin, než máme my. Na Srí Lance sem potkal frajery, co si vystačili s kokosovým stromem na pláži na celej život, vypadali, že jim to zabere tak hodinu denně, zbytek času sháněli drrobný na chlast, nebo kvasili kokosový mlíko ;]
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    FIONOR: V zásadě proč ne, nachytat pár ryb, nebo očesat keř není takovej problém. Ona ostatně většina predátorů není o moc aktivnější, jeden dvouminutovej běh a de se nacpat na dva dny dopředu.
    TOP_IDECKO
    TOP_IDECKO --- ---
    FIONOR: Trochu odbočím, člověk sběrač - lovec trávil 4 hodiny denně tím, aby se uživil :) My dnes pracujeme osm a více hodin kvůli tomu samému, tak k čemu jsou nám nové technologie? O tom byl ten text, že ta distrubuce bohatství pramenící z efektivity práce (diky technologiím) není rozdělováno spravedlivě. Třeba možná i o tom se bude mluvit v pořadu Václava Moravce Fokus, tuším, že to poběží příští týden.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: ale jo, prosim, jak si racte prat... kdyz jsis tak hezky nabehl... ze ani poradne nectes, co tu jiz padlo, dame si drobnou lekci opakovani :)
    1) jak jsem jiz psal, u nas personalne nadprumerne zajistene organy na prosetreni na to mame... a kdyz se chce, tak to i jde - a ne ze ne, jak se tu snazis tvrdit :)
    2) logicky na zaklade podkladu, ktere urad doda (tzn. na zaklade skutecnosti, ktere jsou znamy), a samozrejme na zaklade dalsich udaju, ktere si ten organ v ramci sve pravomoci muze zjistit
    3) minimalne dle obecneho trestniho zakoniku, kdyz nic jineho :)
    A je to samozrejme obrana i proti urednicke dojmologii a buzeraci nepodlozene fakty. Organy cinne v trestnim rizeni maji dostatek operativnich prostredku na overeni, zda ke zneuzivani skutecne dochazi - nebo zda se jen nejaky ourada snazi buzerovat a ukazovat silacka ramena. Zjevne neopodstatnenym podnetem se nikdo zabyvat nebude, pripadne jej velmi rychle odlozi - casto i bez obtezovani toho, koho se podnet tyka...
    Samozrejme proti zneuzivani existuji i dalsi techniky omezujici moznost zneuzivani... 100% zneuziti nezabranis nikdy, ale to samo o sobe neni argument pro rezignaci na boj s podvody.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: Nikde sice nepíšu, že to "musi resit zrovna urednik" meho "pracovniho zarazeni", ale když sis tak hezky naběhl...

    1) Kdo by to tedy měl řešit...?
    2) Na základě jakých dat, kde by ty data bral...?
    3) Podle jaké právní úpravy...?

    Ano, žijeme v právním státě - není-li prokázána vina dle zákona, není trest.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: nevim, z ceho soustavne dovozujes, ze podvody musi resit zrovna urednik tveho pracovniho zarazeni... zijeme v pravnim state, zapomels? ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam