VYHULENY_UFO: v mém případě: daleko snáze by by se mi vykopávali lidi z práce, jako podnikateli. navíc legální zaměstnávání je znevýhodněno proti práci načerno, obě strany zaměstnávání načerno mají dnes zájem o tom mlčet (v jednom případě kvůli daňové optimalizaci, v druhé případě kvůli optimalizaci stávajícího systému podmíněných dávek)
to, že "stoupence ZP sere, že si někdo umí vydělat" je největší fallacy: popravdě, když už, tak lidi, kteří fakt _makají_ (ne, že si odsedí hodiny v kanclu, kde mohou celý den psát na NXY), sere, že je z trhu vytlačují firmy s přístupem k úvěru a penězům investorů, když přitom po letech už trochu chápou podstatu finančního sektoru.
(tvoje jistot, že všichni kromě tebe a tvých kamarádů v diskuzi, jsou naprostý flákači, je asi největší drzost na tom všem.. ve skutečnosti spousta maskovaných pravičáků jsou prostě étatisti, spousta wannabe libertariánů má zaměstnaneckou a nikoliv podnikatelskou mentalitu.. jestli vůbec něco obhajuju, tak je to volnotržní a podnikatelský přístup - myšleno v původním slova tohoto smyslu, od 17.století přes podnikavce poskytující služby obětem zlaté horečky na Aljašce po Bitcoin - v opozici vůči zaměstnaneckému postoji "když něco dělám, je to ok a je problém někoho jiného, aby ta práce dávala smysl"
jako podnikatel zvyklý osekávat náklady mě pochopitelně sere, když stát z peněz, které odvádím na daních (nebo které moje firma odvádí) financuje hladové zdi a v éře smartphonů hlídá, zda si někdo vykazuje přítomnost na pracovišti (práce u pásu se stejně všechna odsunula do Číny a manufaktury do Bangladéše..
dnešní převažující profese je to, čemu se za předchozího režimu říkalo "nástěnkář".
moje práce často porušuje jakékoliv bezpečnostní předpisy viz
https://twitter.com/SPOJE/status/686957279132954624 - a jestli mi něco sere, tak to, že v naší branži se pohybujou pánové, u kterých vůcec není zřejmé, zda jejich peníze nepochází původně od KGB a jejich smyslem není udržet vliv Ruska v bývalém sovětském bloku (dosaď si sám, o kom mluvím)
tak. a už mi neser.