• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    XCHAOS: myslim, ze uz to trochu prehanis.

    Napsal bych, ze troll jsi ty, a nektere prispevky takove jsou, ale na druhou stranu si myslim, ze to s nzp myslis uprimne, a mas nekdy dobre argumenty, nektere z nich jsem tu taky uvadel, a proto te osobne nenapadam, jak to delas ty.
    I kdyz je skoda, ze zase jindy tvoje prispevky jsou zbytecne chaoticke. Tvoje neustale disputace s troly jako ufo a danysek, a tvoje potreba obhajoby na zaklade jejich osobnich utoku, diskusy o nzp taky neprospiva.
    Tvoje potreba davat najevo, jak se od me distancujes, je usmevna. Myslim, ze za tim jsou i nase odlisne nazorove postoje v jinych otazkach, ktere ty si beres ponekud osobne.

    Jestli mas problem s mym prispevkem jako treba tady JUNIPETRUS: snad necekas, ze vsichni musi mit na NZP stejny pohled jako ty.
    Podporovatele NZP se najdou jak z levici, tak z pravice, i lidi, kteri se do takovych nesmyslnych skatulek sebe nezahrnuji , a vsichni maj pro NZP nejake duvody, ktere se v necem protinaji a v necem zasadne lisi, ale je dobre pokud dojde ke shode na nejakych zakladnich prinicpech nzp, ktere povede k prosazeni nzp.

    Pokud ti prijde blaznive, ze NZP ma potencial resit monetarni system, mozna jde o pripad kdy, jak si napsal, ze nektere myslenky jsou slozite(mindfuck) a naprve jim nemusi clovek rozumet.
    Ale taky jsem psal, ze toto je otazka dlouhodobejsi vyvoje, a ze NZP tim neni podmineno.
    A ze jsem pro NZP v ramci soucasneho systemu, a ze jsem pro postupne zavadeni NZP, tedy NZP s castkou, ktera odpovida moznostem soucasnemu rozpoctu.
    Co ti na tom prijde nerozumne?

    Jeste zajimave jak te rozhodilo pouziti slovo spravedlnost. To je prave ukazkou naseho odlisneho pojeti a pristupu ke svetu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: dodej cisla, ty si snad uplne mimo, jak chces delat anketu na tema ZP, kdyz ani sam nevis kolik to zp bude... a kdyz uz tady nekdo zacne laborovat s tvejma 8 tisicema, zacnes mekotat, ze si nic takovyho nerekl.

    xchaosi, me prijde, ze ses hrozne zmatenej a nedokazes zastavit debatu o ktere vis, ze nemas argumenty podlozene cisly.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: já to neurčuju. určituje to trh. (a je téměř jisté, že u jakékoliv nucené veřejné práce, kterou vymyslíš pro nezaměstnané, jí trh nepoptává...)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: tabulky, cisla, propocty k zp, prosim. a druhy bod, ktery bych rad od tebe videl je jak urcujes, ktera prace je zbytecna a ktera neni.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---

    Bojíte se, že byste si nedokázali vydělat nad rámec ZP?

    6 hlasy od 6 respondentů

      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      VYHULENY_UFO: "pohybuju mezi feťákama"? hmm, i k dyby ano (já nevím), tak právě to jsou ti, kdo si o sobě myslí, že oni jsou rozhodně ty "lepší lidi", což je úsměvné :-) (napovím ti, že tvoje "socka" na drogy opravdu nemá prachy.. hlavně ne na některé ... společnost je strukturovaná trochu jinak, než si spousta lidí představuje... )

      hele, dostávme se k podstatné anketě...
      VYHULENY_UFO
      VYHULENY_UFO --- ---
      XCHAOS: bohuzel pak ses v zajeti omezeneho rozhledu, protoze kruty fakt je ten, ze socek je oproti normalnim lidem velmi malo, akorat tobe se zda, ze jich je hodne. je to stejny jako kdyz beres drogy a pohybujes se jen mezi fetakama, pak si zacnes myslet,ze fetujou vsichni a fetovani je vlastne normalni.

      znak chytreho cloveka je ten, ze se dokaze oprostit od omezeneho pohledu na svet.

      az budes mit cisla, podklady a prestanes se vymlouvat, budeme pokracovat. do te doby je zp jen nesmyslny soubor dojmu a pojmu, ktere nemohou nikdy realne fungovat.
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      VYHULENY_UFO:
      JUNIPETRUS: dokažte mi oba dva (každý za sebe), že id JUNIPETRUS není nastrčený troll, kterého si platí VYHULENY_UFO, aby dokázal, že ZP je neseriozní záležitost :-) (resp. aspoň naznačte, jak byste to chtěli prokázat - jinak, než že budu slepě věřit jednomu z vás :-)
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      ENDER: napovím ti - s nápadem na vypsání soutěže o podobě ZP u nás přišel Vašek Fořtík z české Mensy (tolik k debatám o IQ - já si ho na rozdíl od něj neměřím :-)
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      VYHULENY_UFO: znovu: nemám taková čísla, jako má třeba COMMODORE_FALCON, protože jsem nepracoval v oboru. ale něco tuším - na rozdíl od tebe kamarádím se sockama, totiž.
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      ENDER: linkoval jsem ho sem před měsícem, ale teď ho nemůžu najít. Pirátské fórum není tak přehledný, jak bych rád, sorry. je to soutěž, nemá přesné zadání: přihlaš svojí představu o ZP do této soutěže, členové Pirátů pak budou hlasovat (jako hlasují o utrácení peněz získaných za volby obecně - není divu, že nám po každých dalších volbách přibudou další, že :-) a pokud některý návrh vyhraje, očekávám, že se stane součástí našeho programu.

      pokud spočítáš, že ZP nelze, tak i toto za jistých okolností může být vítězný návrh - zatím je 70% Pirátů pro ZP v našem programu, 30% proti. (já ZP v programu nepokládám za takovou katastrofu, jako by byl třeba zákaz strany za protizákonnou činnost, hmm)
      VYHULENY_UFO
      VYHULENY_UFO --- ---
      XCHAOS: prijd se skutecnym navrhem zp, s cisly, yabulkami, udelej to stejne jako kdyz si chystas podklady pro realisticke jednani s klientem a pak budeme pokracovat, tvoje momentalni vylevy na tema dojmyy & pojmy jsou dobry maximalne pro junitruse.
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      VYHULENY_UFO: v něčem jo, v něčem ne.

      a tahle debata pro mě není v obecné rovině ztráta času, protože to je trénink na důležitější debaty v budoucnu (jak pro tebe, to nevím - ty si ověřuješ, že když ti dojdou argumenty, sklouzáváš k osobním útokům)

      hele, oba jsme nějak ekonomicky aktivní - myslím cca srovnatelně - asi sedíš na větším obratu, ale neseš menší odpovědnost, nevím jaký máš výhledu svůj vliv dále zhodnotit, apod. já jsem navíc aktivní politicky, což byla tak jako tak cenná zkušenost (jsem povahou opoziční člověk - nic jiného, než Piráti pro mě tedy cenu nemělo, ale i tam jsem ve vnitřní opozici ... ztracený případ :-)
      ENDER
      ENDER --- ---
      XCHAOS: ja to bral jako konstatovani reality...
      tvuj pristup je proste zvlastni, chtel jsem tvoji oredstavu veci o ktere diskutujes a tys mi rekl ze mate 100k na pripravu, ale ani jsi mi nedal zadani...

      ja delam ve vyvoji novych produktu (vedu tym tech. vyvoje) a stejne problemy resim v praci, kdy lidi z businessu nejsou schopni definovat co vlastne chteji a vidim stejny problem tady... bez presne definice se nikdy nikam nepohnem...
      misto toho tady jenom tapetujes :/
      VYHULENY_UFO
      VYHULENY_UFO --- ---
      XCHAOS: hele, povidej s junitrusem, ten s tebou aspon souhlasi a urcite si nemysli, ze debata nad nzp je ztrata casu.

      ano, vydelavam si jako vetsina normalnich lidi a nepotrebuju kvuli kvuli procentu lidi, ktery proste z mnoha linych duvodu nechce makat, ale chce jen zvanit po internetech, dostavat jakykoliv ZP.

      veskere tvoje predstavy vychazi z mylnych predpokladu, ktere navic nejses schopnej podporit tabulkami, grafy a cisly pro nas blby.
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      VYHULENY_UFO: na těch smysluplnejch rozhodnutích se shodneme. takže teď si jen představ, že i veřejný sektor začne uvažovat jako podnikatel a bude chtít dělat smysluplná rozhodnutí.

      (víš ona silnice, kterou projede buldozer místo party stalinových kopáčů totiž např. i méně drncá.. sice pak nevidíš lidi tvrdě pracovat, ale výsledek je levnější a lepší apod.)
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      VYHULENY_UFO: jaký "zavádím všem"? ty snad pochybuješ o svých schopnostech vydělat si výrazně víc, než bude ten ZP? platíš nějaké daně - už teď. můžeš se v demokratické společnosti oprávněně zajímat 1) jestli nejsou moc vysoké 2) co se s nima potom, co je odvedeš, vlastně děje. a mj. zajímavé téma je i 3) jak se vlastně dosahuje jejich výběru - jestli se lidi šmírují, drží ve strachu, nebo je to přímé násilí, apod.

      o tématech, o kterých má smysl se bavit, se bavit nechceš a pořád si meleš svou. a já mám zakázáno psát dlouhé příspěvky, protože je to na nyxu nepopulární a navíc nemám čas a dělám v nich pak trapné překlepy a přeřeky.
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      ENDER: to je opět obecný osobní útok, to s tou inteligencí... s délkou příspvěků uznávám, že to je problém. pokud si protiřečím, nepochopil si ironii (nemám rád nadužívání smajlíků)

      myslím, že do souvislostí tu naopak nedává věci nikdo jiný (což jim umožňuje psát krátké příspěvky)

      na rozdíl od id JUNIPETRUS používám pojmy (včetně cizích termitů), které se dají jasně vydefinovat, a pokud je nechápete, mohu podat vysvětlení, co tím myslí (nebo já používám špatného termita, ale i v tom případě jsem otevřený tomu se poučit)

      nepoužívám mysticky znějící, emocemi nabité abstraktní pojmy jako "spravedlnost" - co je to taková spravedlnost? "humanismus" ještě chápu (tedy, že děti nenesou kolektivní dědičnou vinu za rodiče flákače, ať už chudého nebo bohatého, a tedy je nenecháme tak či onak umřít hlady). ale "spravedlnost"... to je nějaké velké vyprávění minulosti, která já jako postmoderní socka a loooooooooser prostě nechápu.
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      ENDER: ehm, nemám čas to po sobě číst a editovat, sorry :-) záměr jste asi pochopili. firmy, co nejsou "socky" jako já, fakturujou městskejm částem stovky tisíc měsíčně za službu, která by měla stát odhadem tak maximálně desítky. (a majitelé vil logicky podobné ceny jako městské části za svoje domácí wifi platit nehodlaj :-) i proto se z nich asi stali majitelé vil, že takto uvažují...
      ENDER
      ENDER --- ---
      XCHAOS: a wifi hotspotum se rika hot spot(puvodne pochazi z anglictiny) a ne host post
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam