COMODOR_FALKON: duchodce, tzn. prijemce tech 391 miliard, co jsou (zjednodusene) ve veku 67+ vubec neresim. Ale OK, kdyz tedy rekneme, ze kazdy 18+ dostane z tech 544 miliard svuj dil, jsme na 5234 Kc mesicne padni komu padni :D ...jasne, a 90leta babca si muze jit kdyztak nekam privydelat :D Zkus si tenhle skvely napad odprezentovat pred svymi (pra)rodici a podel se s nami o jejich nazor... ;-) Navic na ufinancovani tak "stedre" davky porad potrebujes coby zdroj ty tucne odvody ze mzdy, ktere dnes ten system krmi. A ano, ty jsou v dusledku jednim z motivatoru pro praci na cerno... nejak si to nedomyslel, v kontextu tvrzeni, jak ZP
snizi vyhodnost prace na cerno (
potazmo vubec hledani jinych forem, jako treba svarc, kde jednou z motivaci je tez snizeni vyse odvodu) :D
Sleva na dani jsou ~2000 na poplatnika mesicne. Stejna almuzna.. :-) A plne vyse dosahnes jen tehdy, kdy vlastni plat je na urovni vyssi nez minimalni mzdy (
jinak si slevy v plne vysi neuzijes). Pokud to chces "kombinovat" tak, ze zamestnanec ma svuj DP formou slevy na dani, pak s tim samozrejme bude hromada byrokracie (fakticky stejna jako dnes) - porad se bude zkoumat, zda jsi zamestnanec - tzn. zda ti stat to ZP ma poslat ci nikoliv... :D (
coz je dalsi problem, pac jsem samozjme tech 10 miliard padnuvsi na zamestnance MPSV vypustil, kde ten "super" napad moc uspor nenadela)
Ja jen konfrontuju hloupe napady se surovymi cisly, ktera jsou ostatne verejne dostupna na internetu (udaje z verejnych rozpoctu, statisticke demograficke udaje). Mozna bys mel sva tvtrzeni podlozit nejakym vypoctem. Ono je hezke sermovat tisicovkami per-clovek, ale ona kdyz
kazda tisicovka plosne vyplaceneho ZP v souctu vyrobi od oka
100 miliard nakladu
rocne, tak to je dosti seriozni problem... a sorry, na tohle neni treba zadnych sofistikovanych matematickych postupu, na to staci zakladni dovednosti v osnove matematiky prvniho stupne zakladni skoly :) Bohuzel mam pocit, ze spousta lidi vymyslejici podobne nesmysly postrada i tak elementarni schopnosti, jak pronasobit ci podelit dve-tri cisla, kde by si rychle overili realnost konkretni myslenky.