• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MANFRED: komunisti nechteli vzdelany lidi, vsak kdo mel rozum a koule utekl na zapad. on ten intelektual/vzdelanec byl bolsevikem spis zesmesnovan, je to videt na nasem presidentovi.. jak se to tenkrat rikavalo? "pracujici inteligence"?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    BLOODRAT: Tak ono zdokonalovat se v tom, co člověka baví, je sice dobrý, já když jdu kolem herny, zdokonalujou se tam lidi který už jakousi formu NZP od sociálky pobíraj, nevidim tam teda ale nějakej užitek neřkuli pokrok, furt se stejně klátěj po blízkym nádraží somrujíce potom, co prohrajou svuj bezpracný příjem parazita, od lidí desetikoruny, aby se dostali za svym nemocným dítětem :-). Navíc kdyby lidi mohli dělat co je baví, kdo by pak s nima vydržel :-).
    Ono se to v čechách moc nenosilo, nějak se vzdělávat, už proto, že před 89 jako vykladač vagonů vydělal člověk víc než jeho mistr a s nějakejma přesčasama víc než ředitel. Takže to bylo vcelku kontraproduktivní, proč dělat třeba jako dělník v chemičce nějakou školu aby poskočil na mistra, aby pak člověk bral míň, měl víc starostí, každej ho jebal a sral se s papírama. A jak se doba změnila, zvyky lidí zustaly stejný, což chápu u svý generace, ty pozdější už mohli tu změnu zaznamenat.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: ale to je proste videt retardovany priznivce psyjtrancu, nzp a ci piratu. miliony kecu, proc nic nejde a proc se boji uprchliku, ale aby sel neco delat to ne...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JUNIPETRUS: celkem dost. me vareni a peceni bavi, povazuju to za svuj konicek, a kdyz nejsem v praci (obvykle vikendy), varim si sam. je to sexy, kdyz chlap uvari nebo upece zensky.. vis ty jeden alternativce :D
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    VYHULENY_UFO: kolik si kolacu, ktery si snedl sis sam upekl?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BLOODRAT: logicky neasi, moje babka pri peceni kolacu rikavala, ze bez prace holt nebudou.

    //pruser je vrozena lenost a nechut delat cokoliv navic. takovy lidi ma kazdej v praci okolo sebe, kteri si udelaji jen to co maji a i kdyz vidi, ze je jeste co delat, neudelaji to, protoze to "udela nekdo jinej" a nebo "ja tohle v popisu prace nemam" ci "ja mu do prdele nepolezu". zvanit a vymyslet kraviny je snazsi nez jit neco delat. rozumbradu, kteri umi psat sahodlouhe, zbytecne a nelogicke romany jsou plny internety a facebooky
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    MANFRED: Jako asi tak. Zvyšovat si kvalifikaci a zdokonalovat se v tom co tě baví (což jsou jedny z největších argumentů přiznivců) jde i bez základního příjmu, a to naprosto bez problémů, leč nevšiml jsem si toho že by to někdo dělal.
    Když jsem při práci coby vyučenec studoval v kolbence mezi dělňasama na maturitu (a stačilo mi na to defakto trochu trpělivosti někam tři roky chodit a chytrej telefon), klepali si na čela k čemu mi taková píčovina bude a raději se shlukovali debatit jak berou málo peněz a jaká je to nespravedlnost. Dneska koukají kam lítám na dovolenou a už zase slyším "No jo, ty to máš jednoduchý, máš na to prachy, umíš jazyky" etc., jak kdyby to bylo něco co mi koupili rodiče kurvadrát :D Ne že by jim došlo že s trochou píle by se mohli mít stejně.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    _BENNY: tesat do kamene a zahlavi
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NEKROMANT: ja pracuju 12-16, 20-24. mezitim zvladnu obed, posilku, veceri, film i jebacku a sladky spanek. zarid si to taky tak, nikdy k tomu neexistovaly tak dobre podminky jako dnes.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    DANYSEK: Skončilo. Zkrachovali, znemožnili se, rozložili, což bohužel v hlupácích vyvolalo soucitný pocity, tudíž se nezrealizovalo seštení hříchů plus placení účtů, z čehož se pak obecně usoudilo, že "sice zabíjeli, mučili a věznili lidi, ale zavedli do Horní Dolní elektriku" , takže se zas tak moc nestalo. Podle toho to dopadlo :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NEKROMANT: tak oni se rádi vůči něčemu vymezujou. přitom ten princip je stejně základní a obecný jako třeba princip rovnosti před zákonem, rovného volebního práva, všeobecná gramotnost a takové ty ošklivé západní liberální výmysly :-)

    jenže konkrétně u tebe, co tě znám, vidím trochu jiné problémy. je fakt, že ZP by ti vzal záminku pro něco z toho, jak se vztahuješ k realitě...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: to je asi jako argumentovat, že jen proto, že husitské bouře byly kruté a krvavé, je požadavek svobody vynání trvale nelegitimní. ano, jistě stalinismus byl nelidský systém. dost v kontrastu s tím, že různým dnešní socialismům, liberalismům, sociálním demokratismům v Evropě je vyčítána naopak přílišná měkkost a inkluzivita...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ZP by měl nahradit např. tenhle speciální tunel se "zápornou daní z nemovitosti" (de-facto)
    Dotace na kšefty s chudobou se za pět let ztrojnásobily – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/410026-dotace-na-ksefty-s-chudobou-se-za-pet-let-ztrojnasobily.html
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    NEKROMANT: No já bych docela bral zase změnit neziskovku na fabriku, která to byla původně, což teda nehrozí, protože stát nemíní napravit stav, kterej vytvořil, protože to byla větší zábava. Ale jinak jsem spokojenej, nemám problém s tim koníčkařit, dokonce občas i někde dobrovolníkuju (teda zadarmo), případně řešim věci za kolegy (který to teda dost sere, protože se bojí, že někomu dojde, že je k hovnu je tam držet, takže se s tim krotim, abych je tim neposlal na pracák), s platem to taky není špatný.
    Akorát že to je výsledek. Cesta byla studium stylu ve dvě domrskat lopatou/běžet do školy případně ládovat moudra do kebule (doba komunistova blahobytu mi nebyla nakloněna, tudíž bylo nutný sbližovat se s dělnickou třídou v fabrice + studovat) potom dlouhá cesta vzhůru + stálá práce na sobě :-)

    BLOODRAT: Tam je to jádro pudla. Když se chci zasmát, ptám se těch zoufalců, který dorazej když sháníme člověka, jak strávil ty roky, kdy byl zaměstnanej někde, kde nechtěl pracovat a tu dobu, kdy byl třeba 5 let nezaměstnanej, třeba kolik novejch věcí z oboru si osvojil, jak si zvýšil vzdělání a kvalifikaci, nebo kterej jazyk se třeba naučil ovládat, případně udělal li si aspoň třeba svářečák nebo strojničák u profesí, kde se moc nekouká na intelektuální výkon, aby teda sehnal práci kterou chce, která by ho teda uspokojovala a kde by si vydělal podle svých představ z druhý strany stolu zíraj vyjevený kukadla o čem to jako melu :-), protože přišel domu z práce švihl sebou na kanape případně nechodil do práce a provozoval zevling a čekal na zázrak, kterej se zákonitě musí samovolně dostavit. Případně usilovně přemýšlel, jak se dostat k penězům a výsledkům práce druhých a tedy zmutoval v příznivce levice, pokud teda neměl dost odvahy krást klasicky.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NEKROMANT: tak vsak jeden pokus o vladu delnickeho lidu uz za sebou mame. Ze to z pohledu ekonomickeho nezkoncilo happy-endem je prokazatelne :)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    NEKROMANT: Defakto sis odpověděl sám, viz BLOODRAT.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    BLOODRAT: Jeslti to je tak jak skutečně píšeš, tak je otázka kolik % obyvatel má "slušné zaměstnaní". Vypadá to že medián průměrné mzdy je významně níž než je průměrná mzda. Tudíž se domnívám že čím víc lidí bude o NZP vědět, tím bude mít NZP v té levicové verzi (tedy podmínky aby člověk nemusel pracovat a špatně placená pracovní místa byla lépe placená atd.) větší podporu. Je v této úvaze nějaká chyba? Mě nějaké napadají, protože to asi není takto jednoduché :)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    BLOODRAT: A co se mě týče, rozhodně nechci aby zrovna tahle sorta lidí jakkoli rozhodovala o tak složitý věci jako je ekonomika.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    NEKROMANT: Hele, tohle téma už tady bylo několikrát a víceménně z toho vylezlo vždycky to, že většina odpůrců měli vzdělání a slušnej job, zatimco příznivci s papírama na hlavu rozváželi vylitý pizzu na scooteru po Praze.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    MANFRED: Takže děláš v neziskovce 30-45 minut občas hodinu a nevyhovuje to? Moc tomu nerozumím :) Nudíš se, takže bys chtěl něco co by tě zabavilo ve formě zaměstnání nebo nepotřebuješ peníze a je ti to jedno zda za to bude plat, ale jde o to aby ses nenudil?
    Neděláš si ze mě srandu, že ne? :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    NEKROMANT: Kdepak, v neziskovce.
    Teda původně to byla kapitalistická fabrika, ale stát z toho udělal socialistickou neziskovku raz cuk.
    Nevyzpytatelné jsou cesty páně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam