• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: tohle je pouze pokračování loterie jinými prostředky, ne ZP

    pochopitelně - to, o čem mluví např. Piráti je, že by občané pobírali rentu, i když bude třeba pro začátek jen v řádu tisícikorun. (já dodávám, že by byla značně proměnná dle výsledků ekonomiky a hospodaření státu). rozhodně neobhajuju žádné loterie pro vybrané domácnosti.
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    VYHULENY_UFO: Heh Barcelona, Utrecht, Helsinky.. Pri 400-525e by v SK / CZ mali pomaly cele mesta na testovanie. Preco trocharia. :D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    to bude ale krasa az jim to seberou.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    NEKROMANT: nic jsi nepochopil, ty hlavo medvedi :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak to není NZP...."Domácnosti, které se studie zúčastní, ale nedostanou peníze jen tak. Města budou po účastnících vyžadovat účast v programech, které jim mají pomoci při hledání stálého zaměstnání."...NZP je, že člověk dělá hovno a prachy inkasuje bez podmínek.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    LUBOB: Já to vnímám tak že to společného má. Snahou EOI (evropské občanské iniciativy) byla snaha odstranit chudobu a násilí spojené s nedostatkem peněz. Tohle je částečný kompromis (sociální pracovníci jako částečný aparát "nutit lidi do zaměstnáni za mzdu" je pořád jako ze starého světa a starého myšlení kdo nepracuje ať nejí.. - ale pořád tu máme starý svět.. ale je to i nějaký kompromis a snaha socializovat a nenechat se potácet ve sračkách tedy nějaká lehká varianta v nepřipravené společnosti na podělané NZP..). Podělané píšu, protože i to NZP vnímám jako málo a kritika že to může zamezit reformám a změně kapitalismus - barbarství v něco lepšího nebo se to zvrhnout v nástroj šetření a škrtů tu je..
    To NZP je jen výdajová část která se snaží nahodit řešení financování jak progresivní daní (realizace skřípe, tak i rovnou daní nebo DPH které je spíš degresivní ale když bude NZP velké a bude sloužit tak jak EOI měla tu snahu - jeho výše bude bránit relativní příjmové chudobě i u nezaměstnaných a nezaměstnatelných).
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    OLDASADLO: spatne snad nic. ale nema to absolutne nic spolecneho s NZP. & uz vubec ne univerzalnim.
    OLDASADLO
    OLDASADLO --- ---
    VYHULENY_UFO: takže nejchudším? to jsou do určité míry překrývající se množiny.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OLDASADLO: vyhozeny penize, kdyby je radsi dali potrebnym, invalidum, valecnym veteranum, uprchlikum...
    OLDASADLO
    OLDASADLO --- ---
    VYHULENY_UFO: holá hrůza. ti lidi mají zůstat právě tak chudí, jak si zaslouží.

    noale fakt, co je na tom špatně?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    eu se posrala

    EU podpoří nepodmíněný příjem. Ve vybraných městech dostanou lidé 14 tisíc každý měsíc | E15.cz
    http://zpravy.e15.cz/...ineny-prijem-ve-vybranych-mestech-dostanou-lide-14-tisic-kazdy-mesic-1333239
    Tři města napříč Evropou se zapojí do testování univerzálního příjmu. Španělská Barcelona, nizozemský Utrecht a finské Helsinky by měly v příštích dvou letech zlepšit příjem svých nejchudších. V každém městě bude do programu náhodně vybráno tisíc domácností s nejnižšími příjmy.

    Každé město dostane na pokus 13 milionů euro (351 milionů korun) od Evropské unie. Z těch by měl být financován minimální garantovaný příjem nejchudších rodin ve výši 400 až 525 euro (10 800 až 14 175 korun) měsíčně.

    Domácnosti, které se studie zúčastní, ale nedostanou peníze jen tak. Města budou po účastnících vyžadovat účast v programech, které jim mají pomoci při hledání stálého zaměstnání. U nutných případů budou lidé také pobízeni, aby se lépe začlenili do společnosti.

    Sociální pracovníci chtějí zjistit, jak se na životní úrovni projeví to, že se nejchudší rodiny nebudou muset strachovat o střechu nad hlavou. Zároveň se bude zjišťovat, jakou formou je pomoc nejlepší rozdávat.

    Domácnosti, které se do studie zapojí, by měly být rozděleny do čtyř různých skupin a každá by měla podporu dostávat jinou formou. Cílem bude určení té nejlepší podoby. Studie bude také sledovat, jaký vliv má přístup k lepším službám, bydlení a zapojení do společnosti na snižování chudoby.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OLDASADLO: zejo.
    OLDASADLO
    OLDASADLO --- ---
    VYHULENY_UFO: to je nesmírně zajímavý.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OLDASADLO: bohuzel ja zazil jeste dobu, kdy se o tom nornmalne hovorilo ve skole.
    OLDASADLO
    OLDASADLO --- ---
    VYHULENY_UFO: ale to bys přece taky nečetl, nebo jo?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    tak to uz by bylo jednodusi vytahnout komunistickej manifest.
    OLDASADLO
    OLDASADLO --- ---
    Praktický utopický průvodce po nadcházejícím krachu | Anarchistická federace
    http://www.afed.cz/text/6686/prakticky-utopicky-pruvodce-po-nadchazejicim-krachu

    když už jsme se tu bavili o davidu graeberovi, tohle je z jeho jiné knihy a myslím že by to mohlo zarezonovat.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: bla bla bla bla bla. vsak oni ti nacisti taky dali praci delnikum, postavili novy dalnice, goring prispel evropske myslivost. podivej se co maji jejich pohrobci v programech.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: podívej, co měl v programu např. francouzský komunistický kandidát, to byla 100% mezní sazba daně z příjmu, to samé měla v programu německá Die Linke. Nic podobného neobhajuju ani vzdáleně (ostatně i proto, že pořád doufám, že jednoho dne přeci jen prorazím a moje příjmy budou opravdu výrazně převyšovat případný základní příjem, že...)

    BTW čeští i jiní komunisté se nikdy zcela od Lenina a Stalina nedistancovali a různě jejich zločiny omlouvají.. takže oni by mě mezi sebou fakt nechtěli :-))

    (přesně kvůli tomuhle odmítám politiku nekrmení trollů a tvrdím, že trollům je potřeba dát to pořádně sežrat - tyto věci je třeba neustále opakovat - minimální mzda či max. pracovní doba nejsou komunismus, ale je to vyspělá západní společnost...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Mark Zuckerberg supports universal basic income. What exactly is it? - May. 26, 2017
    http://money.cnn.com/2017/05/26/news/economy/mark-zuckerberg-universal-basic-income/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam