• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OLDASADLO: to tam nepisu, pouze konstatuji jasny fakt.
    OLDASADLO
    OLDASADLO --- ---
    VYHULENY_UFO: lol, já už jsem se bál že nedojde na "prostě proto".
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OLDASADLO: no a cemu nerozumis v tom blogyskovy prispevku? jakykoliv nepodmineny prijem nebude fungovat a skonci totalnim krachem spolecnosti.
    OLDASADLO
    OLDASADLO --- ---
    JIMIQ: dobrá, pokud teda ani doporučení od světových autorit v příspěvku níže jsou nedostatečná reference, tak by mě zajímalo, jak si teda ty vybíráš literaturu, ze které čerpáš?

    VYHULENY_UFO: nu, se vraťme do doby kolem poledne a přečtěme si s porozuměním příspěvek na blogýsku.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    OLDASADLO: já nemám nic proti knížkám, mám něco proti argumentu "tenhlecten napsal knížku a prodal X set tisíc kousků, tak má asi pravdu"
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OLDASADLO: ne neni je zbytecny cist, ale je nutny rozumet tomu co ctes. takze se vratime zpet do cech k matematice a zakladnim poctum a zakladni nepodminene otazce: kdo to vsechno zaplati?
    OLDASADLO
    OLDASADLO --- ---
    JIMIQ:
    VYHULENY_UFO: tak v tom případě je asi zbytečný ty knížky číst a asi i psát, co? zvlášť když je to téma na úrovni kuřecích kůžiček, ve kterým si vystačíš s vlastním selským rozumem. cyve, intenzivní.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OLDASADLO: hele, knihy prodava kdekdo.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    knihy prodává i Láďa Hruška, to bych jako argument k čemukoliv fakt neuváděl :o)

    "proč by měli občané doplácet na hospodářské výsledky, když na ně mají individuálně naprosto nulový vliv?"

    kdysi lidi hromadně chcípali na choleru a tyfus, dneska se všichni mají jak prasata v žitě...
    OLDASADLO
    OLDASADLO --- ---
    VYHULENY_UFO: notak na jednu stranu prodal milion a půl výtisků své knihy, dávaj mu props krugman, todd, milanović nebo the economist, new yourk times nebo wa po, ale na druhou stranu, ufo to nemusel ani číst a říkal že je to pičovina. tak já jsem teď trošku na vážkách nebo co.

    popravdě řečeno kopat tě do ideologické holeně je pro mě největší sranda na celém nyxu, ještě mi tu prosím napiš něco srandovního.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OLDASADLO: nejdriv zacni pocitat, kde se na to vezme a pak teprv premyslej nad pohadkama, jak se budes mit s nejakym prijmem bez prace kurva dobre.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OLDASADLO: no a mam se posrat, ze vytahnes nejakej blogysek z tech miliard, ktery na internetu sou, jen abys podporil nejakou svoji domnenku. lol
    OLDASADLO
    OLDASADLO --- ---
    VYHULENY_UFO: 48 sekund a máš jasný názor, takhle se pozná hlava otevřená. tohle jeden z nejzásadnějších evropských ekonomů současnosti. mimoto jsou to tvrdá data, míry zdanění nejsou nic arbitrárního ani skrývaného.

    Thomas Piketty - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Piketty
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OLDASADLO: diky za odkaz na nejakej blogysek.
    OLDASADLO
    OLDASADLO --- ---
    XCHAOS: a proč by měli občané doplácet na hospodářské výsledky, když na ně mají individuálně naprosto nulový vliv? nehledě na to, že vliv vlád na růst hdp je z dlouhodobého hlediska rovněž s největší pravděpodobností zanedbatelný, protože ten je ovlivněn globálními jevy mimo působnost jakékoliv vlády.

    VYHULENY_UFO: nejlepší prostředek, jak pomoci potřebným v nouzi je cash, to je neměnná konstanta všude na světě a vždycky přinejmenším v posledních dvou stovkách let. pár tisícovek měsíčně v kapse zlepší komukoliv život markantněji než nějaké centrum.
    kde na to vzít jsem už psal hodněkrát. pro inspiraci vývoj zdanění v minulém století. schválně jestli v těch grafech najdeš moment kdy američani přestali lítat na měsíc.

    Inequality in America | Le blog de Thomas Piketty
    http://piketty.blog.lemonde.fr/2016/03/06/inequality-in-america/


    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XCHAOS: To podporuju. Momentálně každej visí 176 931 Kč.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: myslím, že problém je právě ve vyplácení sociálních dávek uprchlíků v prostředí, ve kterém neexistuje něco jako základní příjem.

    výkřiky o odmítání uprchlíků jsou nesmysl, ale jejich integrace je reálný problém. neumíme se vyrovnat s našimi "vnitřními uprchlíky", to je to.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: a kde na tu rentu vezmes penize? a nebylo by lepsi tech par tisicikorun za ktery si hovno koupis proste nechat na jedny hromade a postavit z nich treba centrum pro uprchliky?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: tohle je pouze pokračování loterie jinými prostředky, ne ZP

    pochopitelně - to, o čem mluví např. Piráti je, že by občané pobírali rentu, i když bude třeba pro začátek jen v řádu tisícikorun. (já dodávám, že by byla značně proměnná dle výsledků ekonomiky a hospodaření státu). rozhodně neobhajuju žádné loterie pro vybrané domácnosti.
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    VYHULENY_UFO: Heh Barcelona, Utrecht, Helsinky.. Pri 400-525e by v SK / CZ mali pomaly cele mesta na testovanie. Preco trocharia. :D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    to bude ale krasa az jim to seberou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam