• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    OLDASADLO
    OLDASADLO --- ---
    VYHULENY_UFO: notak na jednu stranu prodal milion a půl výtisků své knihy, dávaj mu props krugman, todd, milanović nebo the economist, new yourk times nebo wa po, ale na druhou stranu, ufo to nemusel ani číst a říkal že je to pičovina. tak já jsem teď trošku na vážkách nebo co.

    popravdě řečeno kopat tě do ideologické holeně je pro mě největší sranda na celém nyxu, ještě mi tu prosím napiš něco srandovního.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OLDASADLO: nejdriv zacni pocitat, kde se na to vezme a pak teprv premyslej nad pohadkama, jak se budes mit s nejakym prijmem bez prace kurva dobre.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OLDASADLO: no a mam se posrat, ze vytahnes nejakej blogysek z tech miliard, ktery na internetu sou, jen abys podporil nejakou svoji domnenku. lol
    OLDASADLO
    OLDASADLO --- ---
    VYHULENY_UFO: 48 sekund a máš jasný názor, takhle se pozná hlava otevřená. tohle jeden z nejzásadnějších evropských ekonomů současnosti. mimoto jsou to tvrdá data, míry zdanění nejsou nic arbitrárního ani skrývaného.

    Thomas Piketty - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Piketty
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OLDASADLO: diky za odkaz na nejakej blogysek.
    OLDASADLO
    OLDASADLO --- ---
    XCHAOS: a proč by měli občané doplácet na hospodářské výsledky, když na ně mají individuálně naprosto nulový vliv? nehledě na to, že vliv vlád na růst hdp je z dlouhodobého hlediska rovněž s největší pravděpodobností zanedbatelný, protože ten je ovlivněn globálními jevy mimo působnost jakékoliv vlády.

    VYHULENY_UFO: nejlepší prostředek, jak pomoci potřebným v nouzi je cash, to je neměnná konstanta všude na světě a vždycky přinejmenším v posledních dvou stovkách let. pár tisícovek měsíčně v kapse zlepší komukoliv život markantněji než nějaké centrum.
    kde na to vzít jsem už psal hodněkrát. pro inspiraci vývoj zdanění v minulém století. schválně jestli v těch grafech najdeš moment kdy američani přestali lítat na měsíc.

    Inequality in America | Le blog de Thomas Piketty
    http://piketty.blog.lemonde.fr/2016/03/06/inequality-in-america/


    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XCHAOS: To podporuju. Momentálně každej visí 176 931 Kč.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: myslím, že problém je právě ve vyplácení sociálních dávek uprchlíků v prostředí, ve kterém neexistuje něco jako základní příjem.

    výkřiky o odmítání uprchlíků jsou nesmysl, ale jejich integrace je reálný problém. neumíme se vyrovnat s našimi "vnitřními uprchlíky", to je to.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: a kde na tu rentu vezmes penize? a nebylo by lepsi tech par tisicikorun za ktery si hovno koupis proste nechat na jedny hromade a postavit z nich treba centrum pro uprchliky?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: tohle je pouze pokračování loterie jinými prostředky, ne ZP

    pochopitelně - to, o čem mluví např. Piráti je, že by občané pobírali rentu, i když bude třeba pro začátek jen v řádu tisícikorun. (já dodávám, že by byla značně proměnná dle výsledků ekonomiky a hospodaření státu). rozhodně neobhajuju žádné loterie pro vybrané domácnosti.
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    VYHULENY_UFO: Heh Barcelona, Utrecht, Helsinky.. Pri 400-525e by v SK / CZ mali pomaly cele mesta na testovanie. Preco trocharia. :D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    to bude ale krasa az jim to seberou.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    NEKROMANT: nic jsi nepochopil, ty hlavo medvedi :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak to není NZP...."Domácnosti, které se studie zúčastní, ale nedostanou peníze jen tak. Města budou po účastnících vyžadovat účast v programech, které jim mají pomoci při hledání stálého zaměstnání."...NZP je, že člověk dělá hovno a prachy inkasuje bez podmínek.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    LUBOB: Já to vnímám tak že to společného má. Snahou EOI (evropské občanské iniciativy) byla snaha odstranit chudobu a násilí spojené s nedostatkem peněz. Tohle je částečný kompromis (sociální pracovníci jako částečný aparát "nutit lidi do zaměstnáni za mzdu" je pořád jako ze starého světa a starého myšlení kdo nepracuje ať nejí.. - ale pořád tu máme starý svět.. ale je to i nějaký kompromis a snaha socializovat a nenechat se potácet ve sračkách tedy nějaká lehká varianta v nepřipravené společnosti na podělané NZP..). Podělané píšu, protože i to NZP vnímám jako málo a kritika že to může zamezit reformám a změně kapitalismus - barbarství v něco lepšího nebo se to zvrhnout v nástroj šetření a škrtů tu je..
    To NZP je jen výdajová část která se snaží nahodit řešení financování jak progresivní daní (realizace skřípe, tak i rovnou daní nebo DPH které je spíš degresivní ale když bude NZP velké a bude sloužit tak jak EOI měla tu snahu - jeho výše bude bránit relativní příjmové chudobě i u nezaměstnaných a nezaměstnatelných).
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    OLDASADLO: spatne snad nic. ale nema to absolutne nic spolecneho s NZP. & uz vubec ne univerzalnim.
    OLDASADLO
    OLDASADLO --- ---
    VYHULENY_UFO: takže nejchudším? to jsou do určité míry překrývající se množiny.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OLDASADLO: vyhozeny penize, kdyby je radsi dali potrebnym, invalidum, valecnym veteranum, uprchlikum...
    OLDASADLO
    OLDASADLO --- ---
    VYHULENY_UFO: holá hrůza. ti lidi mají zůstat právě tak chudí, jak si zaslouží.

    noale fakt, co je na tom špatně?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    eu se posrala

    EU podpoří nepodmíněný příjem. Ve vybraných městech dostanou lidé 14 tisíc každý měsíc | E15.cz
    http://zpravy.e15.cz/...ineny-prijem-ve-vybranych-mestech-dostanou-lide-14-tisic-kazdy-mesic-1333239
    Tři města napříč Evropou se zapojí do testování univerzálního příjmu. Španělská Barcelona, nizozemský Utrecht a finské Helsinky by měly v příštích dvou letech zlepšit příjem svých nejchudších. V každém městě bude do programu náhodně vybráno tisíc domácností s nejnižšími příjmy.

    Každé město dostane na pokus 13 milionů euro (351 milionů korun) od Evropské unie. Z těch by měl být financován minimální garantovaný příjem nejchudších rodin ve výši 400 až 525 euro (10 800 až 14 175 korun) měsíčně.

    Domácnosti, které se studie zúčastní, ale nedostanou peníze jen tak. Města budou po účastnících vyžadovat účast v programech, které jim mají pomoci při hledání stálého zaměstnání. U nutných případů budou lidé také pobízeni, aby se lépe začlenili do společnosti.

    Sociální pracovníci chtějí zjistit, jak se na životní úrovni projeví to, že se nejchudší rodiny nebudou muset strachovat o střechu nad hlavou. Zároveň se bude zjišťovat, jakou formou je pomoc nejlepší rozdávat.

    Domácnosti, které se do studie zapojí, by měly být rozděleny do čtyř různých skupin a každá by měla podporu dostávat jinou formou. Cílem bude určení té nejlepší podoby. Studie bude také sledovat, jaký vliv má přístup k lepším službám, bydlení a zapojení do společnosti na snižování chudoby.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam