• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Jenže Vám z toho vypadává Emanuel, který potřebuje věnovat všechen čas malováním psem na preglejku a tedy nemuže chodit do práce, a navíc ta ho, na rozdíl od všech ostatních, děsí víc než cholera (neb je vyjímečný, akorát si toho ještě svět nevšiml). Tudíž zustanem bez maleb psem na preglejku, když nezavedem ZP.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: tak jiste.. prumerne schopny clovek NZP nepotrebuje.. vydela vic. Flakace system nedotuje a u objektivne socialne slazbsich ta podpora je ve vysi, co odpovida a spolecnost jako celek to neruinuje...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: ja nevim, ja mam takovej podivnej pocit, ze tihle fanousci podminenych a nepodminenych prijmu jsou hlavne retardovani sobci a do sebe zahledeny svine, ktery se nedokazou vcitit do kuze jinych lidi a myslej hlavne na svy vlastni blaho, pokud mozno bez namahy a prace. pricemz minimalne ti duchodci, matky s detmi, invalide by si to zaslouzili, ale zatim co pada za hovna z fanousku zp je akorat to, ze presne tihle lide si hlavne pohorsi... a to je podle me kurva sobecky
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: to da prece rozum, ze matku odstehujes na misto se zivotnimi naklady :D Drahe velke byty, zvlast v centru mest je treba uvolnit mladym, aby to nemeli daleko do hospody :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: solidni blabol a zkus to cislo vysvetlit duchodcum, napriklad moji matce, ktera ma duchod 11600kc, ze si vlastne pohorsi. a nebo my sousedce, ktery je 94 a mesicne da 2 litry za leky.. oh wait, pujde si vlastne privydelat, protoze ZP ji k tomu bude motivovat. Napriklad se bude moci prodat studentum mediciny jako mrtvola.


    Definovat zákonem ZP ve výši 10.300 Kč měsíčně pro všechny lidi, kteří nejsou zaměstnaní a nejsou OSVČ na HPČ a to ve výši:

    ° 100 % ZP pro starobní důchodce, kteří budou zaměstnanci státu,

    ° 100 % ZP pro invalidní důchodce, kteří budou zaměstnanci státu,
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (Ne)Podmíněný základní příjem a možnosti jeho zavedení v ČR – !Argument
    http://casopisargument.cz/2017/07/19/nepodmineny-zakladni-prijem-a-moznosti-jeho-zavedeni-v-cr/
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    VYHULENY_UFO: Protože vám nevěří a bojí se, že budete v lepším případě dělat hovno.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HACECKO: fajn, z toho clanku vyplyvaji dve veci, ktere tu uz vi kazdy, kdo umi zakladni matematicke operace (ne, pirati to skutecne nejsou)

    1) „Pokud bychom v ČR zrušili všechny sociální dávky i důchody a nahradili je garantovaným příjmem ve stejné výši pro všechny, stačilo by to na 6 000 Kč měsíčně na osobu, což je zhruba polovina průměrného starobního důchodu,“ vypočetl ekonom Deloitte David Marek.

    jsou docela stedri, protoze ta castka je podezrele vysoka.

    2) „Nejsem také zastáncem obav z robotizace,“ řekl. V Japonsku, které je v tomto ohledu roky napřed i proti USA, se podle něj žádná ze současných obav neprojevila. Naopak se tam projevuje problém demografie, který číhá na celou Evropu.

    jj, ludiste nicici stroje take nicemu nepomohli, ba naopak diky strojum muzou lide delat kvalifikovanejsi prace a vyrobi se toho vic, coz je pro blahobyt a spokojeny konzum profit...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DANYSEK: Hlavne ze nevime kde na to vezmeme... :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HACECKO: k tomu jsme se tu dobrali uz davno :-) Ze by NZP v nasich pomerech bylo spise almuznou...
    HACECKO
    HACECKO --- ---
    Zavedení základního příjmu pro všechny? V Česku zatím utopie - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...nomika-analyza-cesko-pcz-/ekonomika.aspx?c=A170725_175325_ekonomika_rts
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HACECKO: taky pohoda, kdo z cechu jezdi takhle pravidelne na delsi dovolenou... to ani muj sef, kterej zivi 15 lidi ve firme..
    HACECKO
    HACECKO --- ---
    OMNIHASH:

    VYHULENY_UFO:
    nj, tak to jsou prazsky hlavouni, vyjimky potvrzujici pravidlo. tady na severu nebehaj, natoz aby rybarili. jsem se bavil s jednim z bistra, co tam stoji u panve 12h/7d, vzdy jednou za rok a pul leti na 3 mesice do Vietnamu.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    HACECKO: včera na hostivařský přehradě. Bylo jich tam 20+ a rybařili, nevypadali, že by to byla nějaká organizovaná sešlost...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HACECKO: jednoho minimalne, hlavu rodiny, ktera provozuje o dva vchody vedle kramek a naproti pres ulici bistro. vzdycky rano, kdyz vencim psa kolem pul devaty.
    HACECKO
    HACECKO --- ---
    VYHULENY_UFO: ale existuje, asi jsi dlouho nebyl ve vietnamsky vecerce - oni jsou tam od 7 do 21h/po-ne. A kolik vietnamcu potkavas v lese na kole nebo behat v parku?:)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PETER_PAN: nechtel ses ucit (neco uzitecneho), k praci u pasu za nuznou mzdu ses odsoudil sam. Bohuzel takovych je u nas spousta... a ti v NZP vidi spasu. Akorat nikdo netusi, z ceho ty vsechny hladove krky zaplatit - predstava, ze zdanis ty bohate shori na tom, ze bohati utecou tam, kde nejsou NZP-chtivi paraziti :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PETER_PAN: ale prd. 12 hodin nedelas cely tyden, vzdycky mas nejaky volno. treba 2 dny v tydnu, kterym se rika sobota a nedele.
    nikdo takovy v nasich koncinach neexistuje, aby musel musel makta 12h denne 365 dnu v roce.

    dva dny v tydnu ti na volnocasove aktivity musi v pohode stacit, a to bejvaly doby, kdy byly pracovni soboty. to byly doby, kdy si meli byt vsichni rovni a za praci meli dostat poctivou odmenu. oh wait...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    _BENNY: To nebudou vodborníci...nebo neznaj Junipetruse...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Základní příjem pro všechny? Zcela neufinancovatelný, tvrdí Němci - Roklen24.cz
    http://roklen24.cz/a/w2nQj/zakladni-prijem-pro-vsechny-zcela-neufinancovatelny-tvrdi-nemci
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam