XCHAOS: To mi je jasne, ze si to nestvoril ty, ale celkovo sa da dost diskutovat o celkovej kvalite toho navrhu.
Je napriklad uplne zrejme, ze sa nejedna o nepodmieneny prijem. Su tam nie prilis jasne definovane skupiny, ktore by mali dostavat len 1/2 ZP. A celkova definicia je uzasna:
Líní a nezodpovědní nesmí zneužívat ostatní lidi ve společnosti. Tj. lidé, kteří se vyhýbají práci (jsou dlouhodobě nezaměstnaní a nemají odpracováno 30 let), kteří žijí samostatně bez práce a mají děti, které nejsou schopni uživit (jsou nezodpovědní). Tito i v současné době dosáhnou na dávky v hmotné nouzi a doplatek na bydlení, což zavedením ZP bude zrušeno. Takovýmto se bude vyplácet ½ ZP a to i na jejich děti.
Pricom do tejto kategorie spadaju zjavne aj rentieri - len nie je jasne preco. Co ale este lepsie - ak chapem spravne, tak za "hriechy" rodicov budeme preventivne trestat aj ich deti - fakt chutne.
Pri takto deklarovanych pravidlach, je uplne zjavne, ze nie je mozne
zrušit drahou a přebujelou administrativu spojenou s nezaměstnanými, dlouhodobě nepracujícími a sociálně slabými.. Pretoze jednoducho chcu aktivne kastovat ludi podla nejakych pravidiel a nedavat kazdemu rovnako a tie informacie inak ako udrziavanim administracie nedostanu.
Text si odporuje - na jednom mieste mame:
Každý bude dostávat zaručený příjem každý měsíc, nezávisle na své životní situaci, na tom, zda pracuje, či ne. Zároveň ale nebude mít právo na žádné další dávky od státu.
ale hned pri davkach pre zdravotne postihnutych mame:
Dávky i způsob jejich výpočtu se plně zachovají. V současné době je vypláceno 1.993,5 mil. Kč.
Takze uprimne - to ze to ma uvedene nejake cisla, je mozno pekne, len si dovolim vcelku pochybovat o celkovej kvalite, kedze deklarovane predpoklady nezodpovedaju realite toho co pisu. Tiez by ma zaujimalo, preco priamo neuvadzaju pre porovnanie naklady z roku 2016 priamo k ich vypoctom..
Inak je krasne ako zamestnani dostanu ZP a pritom budu mat stale rovnaky plat. Tym sa brutalne zvysi kupna sila obyvatelstva - co tiez spominaju. Len tak mimochodom by ma fakt zaujimalo ako byt rozumne poriesili ZP pre zamestnancov danovou ulavou a ZAROVEN redukovali ci priam zrusili nutnu administrativu na strane statu.