• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PHAILO: well, každý den se člověk něco naučí. Věz tedy, že existuje sociální skupina, která má tvý povolání ve stejný úctě, jako ty máš úředníky...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    OMNIHASH: Ne, nesetkal. Pokud vynechám vtipy na toto téma.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PHAILO: však já taky... bebo mi chceš říct, že ses s podobným nazorem ještě nesetkal.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    OMNIHASH: O tom nic nevím. Já mluvím o osobních zkušenostech.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: tak zrovna OAMP... neni instituci, jehoz vykonnost by byla pro bezneho obcana tehle republiky klicova. Ba primo normalni clovek s OAMP snad ani neprijde do styku.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PHAILO: jistě. To jsou ti samý, co pak po zkušenostech tvrděj, že právníci jsou odpad společnosti, jejichž přínos lidstvu je někdy mezi poslancem a šlapkou.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    VYHULENY_UFO: Když si zkontroluješ časy, zjistíš, že jde většinou o 30 minut mezi 12 a 14 a pak po 19 hodině...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: Tam už nejsem...
    Jako některé agendy tam byly volnější, ale ne tak jak je tu popisováno...

    Přes obecní úřad (Veřejný opatrovník) poloplný líných a pomalých úřednic před důchodem jsem přešel až na MV ČR OAMP, kde to je opět dost brutalita...

    Já už jsem uváděl dřív částky 4k/2k (dospělý/dítě), na víc než 5k by to asi nevystačilo a ani by to nebylo vhodné...
    Kdo nechce pracovat, ať žije o chlebu a vodě někde v díře...
    TUILE
    TUILE --- ---
    DANYSEK: rekonstrukce ctvrta, za poslednich 5 let. ale jo, uznavam. jen na zaklade vlastnich zkusenosti dale vybiram takove zajemce o praci, se kterymi mam dlouhodobe mene potizi.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TUILE: podle jedny rekonstrukce a jeste v Praze fakt nejde soudit.. v regionech to vypada vselijak.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    OMNIHASH: Nejsou. Jsou to zkušenosti s úřady od samospráv, přes přenesenou působnost, ministerstva i specializované úřady a státní podniky. Vše v několikanásobných počtech a po celé republice. Dále pak i přímo od zaměstnanců, což jsou spolužáci, kamarádi a známí.
    TUILE
    TUILE --- ---
    DANYSEK: s bilejma mam zkusenost lepsi. bez bice udelaj sice min, ale pod polovinu to neklesne. z tech vsech lidi, co mi behem rekonstrukci prosli rukama byly bili kreteni tak tri z dvaceti.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PHAILO: sorry, ale to jsou strašný kecy, na úrovni hlášek o nenažranejch právnících, co za litr na hodinu obíraj nebohý stařenky protahováním soudů zbytnejma úkonama a účtováním půlhodinový práce celodenní taxou, přičemž zbytek času trávěj zkoksovaný v bordelu na rohu...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TUILE: tak to se rozhodne netyka jen cigosu... zrovnatak to jde aplikovat i na bily - u nekterejch lidi je proste "normalni", ze nad nima musis stat s bicem... jinak proste se zrovna nepredrou.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    OMNIHASH: V průměru se dělá 2 hod denně. Zbytek se kafíčkuje a fejsbukuje. Neříkám, že nejsou výjimky, ale moc jich není. Pokud se nějaká objeví, obvykle přijde nařízení přestat kazit normy.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TUILE: to není cikánama, ale prací, když jse za mlada dělal na stavbě, tak to tam měli hozený takhle uplně všichni. Proto byl vynalezenej stavební dozor a masivní biče.
    TUILE
    TUILE --- ---
    DANYSEK: ja na stavbe zatim zamestnavala asi 10 cigosu a az na jednoho (kterej byl zamestnanec stavebni firmy a kdyz sem se ho ptala, jestli by nechtel delat u me hodinovku, tak si rekl 350)to byli lidi, ktery sice umeli, ale nechtelo se jim. jakmile sem se ze stavby vzdalila, udelali tak ctvrtinu toho, co delali, kdyz sem drzela bic a zurive machala.

    a jinak co se tyce vykonnosti zamestnancu, nejvic se makalo v maly firmicce, kde sem brala uplne nejmin. cim vetsi firma, lepsi pozice a vetsi plat, tim vic casu na fejsbucky, nyxy a min prace...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PHAILO: ale pyču se nedělá. Na většině státních úřadů se clekem maká, akorát je to šíleně neefektivní a většina sil je věnována na řešení interní byrokracie místo na reálný výstupy.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OLDASADLO: mas znacne omezeny rozhled... spousta cikanu maka jako sroub. Ale tem se tolik publicity nedostava, zejo... proc taky psat o necem nesenzacnim, nezajimavym, sedivym, nudnym... takze se lovi "senzace" za kazdou cenu, kde vyslednym produktem jsou lidi, co si obraz sveta kolem sebe utvari jen podle toho, co se objevi v mediich.
    OLDASADLO
    OLDASADLO --- ---
    koukám tu jede kult práce jak víno, bujná diskuze o tom, kdo nejmíň maká. co cikáni, neserou vás jak se furt jen flákají? jak moc koreluje pravicové smýšlení s vírou v meritokracii?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam