• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: kdo "my" ... pokud je me dobre znamo, tak tve vize NZP zrovna moc volicu neoslovily :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: preci u tebe vtipy vypadaji uplne jinak. napriklad jako roman o nzp bez jedineho cisla a tabulky.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ale tak ty taky nepochopíš vtip. Res Publica = "stát jsme my", občané.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: jj, absolutismus. ten by piratum vyhovoval :D ale i babisovi a i okamurovi a komunisti by si taky nestezovali, kdyby jim do popravovani zase nikdo nekecal.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    cywe, to tady fakt není ani jediný zapřísáhlý anarchokapitalista? :-)
    [ XCHAOS @ Nepodmíněný Základní Příjem ]
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    VYHULENY_UFO: ale ne tady, ty vodrbanej vocasku :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: na vtipy mas na NYXu spoustu jinych klubu, tady jsou offtopic ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ale stát jsem já! (jak prohlásil už Ludvík XIV)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: nic neobhajuj, neni co, vsechno je jasny. uz jen to ocekavani, ze neco dostanes od statu, abys nemusel nutne do prace, rika vse dost pruzracne :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: podívej, byl to vtip, který si mohl pochopit a dál se v tom nešťourat. ty si ale nárokuješ monopol na emisi vtipů v téhle debatě!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: to je nesmysl.. sám víš, že alt right dneska za "neomarxistu" označí třeba i Kalouska :-) (nebo Merkelovou určitě). Tak nebuď jako oni)

    já o tom mluvím proto, že ty mi to neustále podsouváš, tak ti říkám, že radikální liberalismus, ochotný se bavit o konceptu ZP, se od původního marxismu a různých pozdější mutací, které se na něj odvolávaly, liší a), b) c) ... x) y) z) a od dnešních levicových radikálů opět v bodech I) II) III) atd.

    jak jinak se mám obhájit proti škatulce, do které mi cpeš, než tak, že vyjmenuju, v čem všem se liším?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jisteze, ale v tom kontextu, ze v diskuzi k NZP je spousta imaginarnich slozek, ktere realnemu nasazeni brani... nauc se cist :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: začal si s imaginární složkou, tak jsem kontroloval iracionálními čísly :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NE7RA: no, ono ho jen nikdy nepřestalo bavit to samé, co Zemana: tedy, že dostatečně inteligentní člověk je schopen libovolně emulovat člověka hloupějšího, než je sám (motivací může být třeba snaha být přístupný a srozumitelný širším masám, což bohužel trochu funguje...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ja si s tim bitcoinem nezacal. Ty jses vazne komik - stale dokola napadas lidi za offtopic, jehoz ty sam jses puvodcem... :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NE7RA: nerikal si ubozaku neco o tom, ze si das na tyden ro? ja vedel, ze to nevydrzis. lidi, tkeri nemaj vuli komunisty a piraty voli, protoze je to pro ne snadnejsi.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    VYHULENY_UFO: podle tyhle logiky budes vypatlenej kreten :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: xchaosi, kdyz nekdo vypada jak komunista, opakuje marxismus v kazdym druhym prispevku, pracuje v partaji s komunistickym pristupe, bude komunista.


    XCHAOS: iracionalni cisla, ktery stojej 16000$ za balik a lidi to zahadne chtej z ruznych duvodu, od nenavisti k bankam az po anarchokapitalismus.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jinak obecnou debatu, jestli bitcoin je vhodná forma záznamu o "odložené spotřebě" bych tady viděl jako offtopic, i když je otázka, kdo kde je ochoten se o tom bavit: z hlediska ekonomie, úspory jsou záznamem o "odložené spotřebě", tento záznam ovšem sám o sobě není kapitálem - kapitálem se stává, pouze pokud máš společenskou smlouvu s někým, kdo ovládá reálný kapitál, kdo tvůj záznam je ochoten uznat.

    (to, že se jako poustevník uzavřeš někam do ústraní a budeš se postit, sice bude znamenat samo o sobě značnou odloženou spotřebu.. ale žádný záznam o ní nikdy nevznike a max. získáš v rámci archaických sociálních vztahů nějaký sociální status... ale úspory jsou de-facto záznamem o tom, že to co jsi nespotřeboval, spotřeboval někdo jiný, když se nad tím zamyslíš.. když si něco utrhneš od huby, ale nikdo jiný přitom o to neprojeví zájem, tak z hlediska ekonomiky jako celku nevznikne lautr žádná hodnota, byla to jen tvoje "dietní preference"...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jak muze byt iracionalni neco, co ti za rohem vymenim za dolary? :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam