DANYSEK: myslím, že jsi tu offtopic. každopádně, to bychom mohli rozebírat taky Babišův mailserver u Imoby/Agrofertu...
pojď se vrátit ontopic. svět fakt řeší trochu vážnější krizi, než pár vyhackovaných serverů... nebo nevím, jak to souvisí, chceš říct, že v případě zavedení ZP by stejně hackeři vyhackovali bankovní účty lidí, co by na to spoléhali, nebo jak? víceméně souhlasím, že soutěž o privilegované postavení zde bude vždy, spolehnout se na sociální záchranou síť nebude nikdy in. Potřebuješ ale nějaký framework, který prostě bude motivovat kutily jako co já vím, Průša, který teď rozdává ochranné štíty na vlastní náklady (frajer! takhle mají vypadat podnikatelé...) a demotivovat hackery. Současně ten framework nemůže být úplná technokratická dystopie...
Víš, já bych s tebou chtěl diskutovat úplně jiné věci... co si myslíš o data retention, jak udělat lepší křížovou kontrolu mezi žádostma, co operátorům choděj, a ČTÚ, které se snaží nějak dohlížet, kolik těch žádostí vlastně přišlo (ale podle mě dost bezzubě)... jak se chceš vyhackování bránit ty? kdo bude hlídat hlídače? jsi zrovna ty ten správný kozel zahradníkem? atd.