DANYSEK: Samospráva má vyšší tabulky než státní správa a navíc se neřídí služebním zákonem, takže tam je naprostá volnost, co se týče osobek a čtvrtletních odměn...
(Navíc si nejsem jist, zda úředníci v samosprávě vůbec nějaké tituly potřebují)
Takže předpokládám, že se bavíme o platu cca 40-80k měsíčně…
No, opět jsi dokázal, že jsi pologramot...
Hned první věta obsahuje
"(...)v souladu se svými potřebami a možnostmi(...) a jen o kus dál je k úhradě nákladů:
"(…)je nezbytné pro výkon druhu práce(…)v pracovní smlouvě(…)Co to znamená už jsem popsal
tady.
Problém s hodinami je takový, že když je výuka třeba v pondělí nebo ve středu, kdy jsou dlouhé úřední hodiny, tj. 9,75 h, tak se z 25 dnů dovolené podle staré metodiky (tj. 243,75 h) stává 20,5 dní dovolené. Takže ve chvíli, kdy máš v každém semestru 10-12 přednáškových dnů, tak Ti dojde dovolená po prvním zkouškovém…
Ale dá se k tomu přistoupit i opačně - proto jsem si třeba předtím, než jsem skončil na neschopence s C19, vybíral dovolenou přes prodloužené víkendy - tím jsem jednak odlehčil kritické období Po-St, jednak čtvrtek je 7,75 h a pátek 5 h, tj. 12,75 h, což vychází na 15 prodloužených víkendů a ještě něco zbyde.
Což mne čeká nejspíš celý letošní rok, protože mne Covid sejmul v listopadu a zbylo mi tak asi 140 hodin z loňska…