LAAZI: já si umím strhnout závit při pokusu spravit kapající kouhoutek, což o to... ale dokonce si umím už i koupit těsnění :-) ale baví mi vymýšlet, jak AI připraví o práci chudáky instalatéry... protože nepochybně připraví, ale ještě nevíme jak.
Ze všech vizí mi nejvíc bavila jedna sci-fi, kde po takové pomo-mediálně-zombie apokalypse (20 let stará scifi, takže cca svět kde dnes žijeme) jeden životní styl byl, že lovíš zvířata lukem a šípem - s tím, že šíp je řízený pomocí GPS (no a a je jen otázka času, než někdo s něčím takovým přijde!). Něco podobné předvídal taky Terrence McKenna... že bude augmented realita, která bude divochům, co odešli do lesů, říkat, kde sehnat něco k snědku... to už jsou trochu borg vibes...
Samozřejmě, že díky AI nějaké profese zaniknou (a základní příjem nikdo nikdy nezavede, protože to by byl KOMUNISMUS, přece) - ale zajímavější, než předvídat, které všechny profese zaniknou (kopáče nahradí lopaty a sazeče DTP a sekretářky u psacího stroje ovšem nahradí sekretářky u PC nebo možná i bez PC - to je nadčasové, protože každý rád má v kanclu sekretářky...) je vymýšlet nové bizarní profese, které budou na AI naopak závislé..