• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISMontessori - mimino, batole, školkáč i školák
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    YMLADRIS: trpělivá jsem :) a ono se může začít kdykoliv, jen mi to pro začátek přijde jako nejlepší varianta. Nebo pročtení montessoridoma.cz od začátku.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    RADKUVAVATAR: ono je dost rozsahle i montessori pro batolata, tj pred skolkou jeste. Doma nebo leda v tech centrech, jak pise zega.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ZEGA: k navsteve urcite dojde, zatim je malinkac malej a nestiham. (Pujdem ale asi do toho Play wisely pro mimina, pokud nekoho zaujalo.) Cili pokud do toho vidis, bud prosim trpeliva a pis :)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    YMLADRIS: A co bys s těmi montessori pomůckami chtěla jiného dělat, aby to byly zároveň hračky? Šermovat s červenomodrejma tyčema? :-o S pomůckami je třeba zacházet ohleduplně, aby vydržely, když musí sloužit několik let spoustě dětí a jsou dost drahé... Ať si děti hrají doma s hračkami a ve školce pracují s pomůckami. Pak se mají na co těšit. :-)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    YMLADRIS: oni ale pomůcky fakt nejsou hračky.
    zkus si okolo sebe najit monte rodinný centrum a navštiv ho. :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    RADKUVAVATAR: ajo az tak radikalne jo? (pomucky nejsou hracky)

    to je pro mne porad takove otazne, zda to monte teda neni fasismus typu ucte se plnit ukoly ktere vymyslel nejaky dospely, hrani je vedlejsi. ale to se asi casem ukaze, jak je to mineno :)

    BERENIKEE: a mohla bys vyfotit nebo na webu najit aktivity ktere se ti osvedcuji s rocnim deckem, pripadne co jsou podle tebe hitovky v obdobi pul roku-rok (pokud neco uz?) pripadne diky
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    BERENIKEE: Zaznamenal jsem dva přístupy lektorek montessori: 1) Ukázat dítěti, jak se přesně s danou pomůckou pracuje, když o to požádá nebo souhlasí s předvedením; 2) Nechat dítě, ať si nejprve pomůcku po svém "osahá", a až pak pracovat podle jedničky. Kombinovat pomůcky ale až nakonec, až když s nimi pracovalo jednotlivě...
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    RADKUVAVATAR: Dekuju to jsem chtela slyset:)
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    BERENIKEE: V montessori jsou i přímo aktivity na práci s několika pomůckami zároveň - např. růžová věž + schody. Hrad bych ale nechal dítě stavět spíš ze stavebnice než z pomůcek... Pomůcky přece jen nejsou hračky. V zásadě totiž platí - doma si dítě hraje s normálními hračkami, ve školce má montessori pomůcky (a žádné hračky tam nejsou).
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    YMLADRIS: Tak to resim:))

    No kazdopadne stavbu takoveho hradu podporim:)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BERENIKEE: jak muzes ale postavit ze vseho obrovsky hrad, kdyz mas vse uklizet?

    smis stavet hrad, kdyz to neni "zamyslena aktivita"?
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    YMLADRIS: Ne tak to nevidim,deti maji volnost prechazet mezi aktivitami,jen je vzdy uklidi .
    a ty pomucky jsou fakt skvele vymyslene ,ukazou s cistotou a prehlednosti jak to funguje a dite zbytecne mematou a nerozptyluji,jak vetsina hracek dnes a hlavni-pritom je bavi .
    Myslim ze to kombinovani je jeste neco jineho,nez roztahat hracky a pak se v tom placat.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BERENIKEE: jo jestli tomu nekdo rozumi to mne taky hodne zajima.
    moje rejpava totiz je, ze male dite kdyz mu dame kancelarskou sponku, vymysli 98 zpusobu co by se s ni dalo delat, postupne to slabne a dospely vymysli tak 4. Coz je imo skoda. Tak furt si nejsem jista zda ta Maria M nenuti decka hrozne moc vlastne zajizdet do uz predem vymyslenych koleji (ted pouzivas tuto hracku, ne aby te napadlo ze vbsech hracek postavit mesto, to by bylo hra "na jako" a to tu nedelame...). To si tedka vymyslim, netusim, ale rada bych to vedela jak to maji
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    YMLADRIS: S jednou aktivitou vytazenou to taky resim,libi se mi ta myslenka.
    stale aktivity,od kterych odchazi dcerka uklizim.ale zatim vetsinou,at to delam sebenenapadneji me mala zpozoruje,i kdyz ji pred tim zajimalo neco jineho ,prijde a aktivitu znovu vytahne.Jako smeju se tomu ,ale nekdy je to tezky abych si nerekla necham to lezet a uklidim pozdeji vse naraz.:)
    Ale pri pozorovani vytazenych x veci verzus jedna vec mi dava smysl ta jedna,proste v tom neni zmatek a je to harmonictejsi.

    Zajimalo by me ale kombinovani aktivit.
    Dcerka(skoro rok) casto vytahne dve rozdilne pomucky(hracky) naraz a kombinuje je mezi sebou.Me to prijde super a snazim se ji do toho spis nezasahovat.(to hodlam i nadale)
    Pro zajimavost by me ale zajimalo ,jak ke kombinovani aktivit pristupuje montessori pedagogika(podporuje zvidavost deti touto formou a nebo se je snazi prevezt jen k jedne veci a tomu jak funguje konkretni jeji funkce)?

    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    RAPAL: vyborne, dava mi to predstavu jak se s tema skolkovyma detma pracuje

    stale jsem nervozni z toiho ze je dovoleno pouzivat vzdy jen jednu pomucku najednou, ale tak inu asi holt to tak maji
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    outsider montessori - petraplast.cz je firma kde delaji napr jidlonosice atd a prijde mi ze v eshopu maji radu plastovych kramu doslova za par korun, tak si rikam ze by z toho byly dobre ty bezpecne objekty na zkoumani do monte kosiku plus pak na volne tvoreni - mineno nechat na decku co vyrobi za dilo ze sitek do drezu po dvou korunach a bubnlinkove folie nebo tak :)
    (nevim co by na to rekl monte vzdelanec tedy krome toho ze plast neni prirodni material)
    E-shop | Petra Plast s.r.o.
    http://www.petraplast.cz/e-shop/?order=price
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ZEGA: nic tim nemyslim, jen mne v prvni chvili prekvapilo ze je to z usa kdyz je to tak mega levne, tak jsem chvilicku googlila a zrejme ta firma mela nejake potize (jwejicvhz povahu uz jsem nedohledavala) (ale pro nekoho to muze byt poidstatne tak si dohleda). vzdy kdyz je neco extra levne zkouzsim trochu badat, ale nemam ted kapacitu moc.
    sorry preklepy tablet
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    YMLADRIS: úplně tomu nerozumím. To ze jsou veškeré pomůcky s názvem montessori předražené, to víme. Za stejnou věc s výrobou v Rakousku nebo Itálii bys zaplatila 5x tolik.
    mně přišlo celkem pět věcí. A jsem spokojena.
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    Vyrobte si Montessori pomůcky pro své děti | Jak si doma snadno vyrobit vlastní pomůcky zaměřené na Montessori vzdělávání v předškolním věku, píše Martina Šímová. Dále zde najdete postupy, jak pracovat s original Montessori pomůckami.
    http://blog.skolickasrdicko.cz/
    mega aktivit pro děťátko i hravé rodiče. možná znáte, filtr mlčí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam