• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISHNAAutomatický trading/boti/burzy
    Rád bych tu rozebíral strategie a technické řešení automatického tradingu
    rozbalit záhlaví
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    GIOMIKY: Ano, možná že dnes už je konkurence tak veliká že se boti perou mezi sebou
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    TANTRAMAN: Chybí tam čas minulý.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    KRISHNA: Myslím, že mám nějakých 11 let zkušenosti s tradingem. A za ta léta jsem nenašel nikdy způsob, jak rychle zbohatnout. Ale můžu prodat návod, jak automaciky tradingem, botama na burze prodělávat.
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    GIOMIKY: Já tomu říkám školný. Algotrading pasivně sleduju tak 10let, z toho poslední 2-3 roky docela aktivně. Prvního super stupidního bota jsem napsal ve 2013, asi tak do 2021 jsem vždycky skončil v likvidaci. Kdybych věděl, kolik tím spálím času, tak bych do toho znova asi nešel. Teď mám něco, co je statisticky dlouhodobě v plusu (desetiny, spíš setiny procenta denně) s únosným rizikem. Co jsem ale nečakal je to, že neexistuje ten "zlatý pohár/grál". Podle mě prostě není strategie (HFT, ani žádná jiná), která by se zapla a navždy fungovala. Vždycky bude někdo, kdo tě dřív nebo později odhalí a bude tě counter-tradovat, nebo se prostě charakteristika toho trhu časem tak změní, že ta daná strategie přestane fungovat. Takže to stejně navždy bude prostě smyčka "manuální" dřiny vymýšlení nových strategií a backtestování.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Nikdy jsem ten zlatý pohár obchodování nenašel. Ale při hledání mnoho prodělal.
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    ACID7: já ten script od GPT zkoumal a moc to nedávalo smysl. Ale napsal mi hezký wrapper na websocket. K něčemu se to použít určitě dá :)
    Zkusím se ho zeptat, jestli by si troufnul na CVD divergence :))
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    hmm, okay no

EDAK
    EDAK --- ---
    Zdravim, je tu nekdo kdo by mi byl ochotný naprogramovat neco v MQL? Je mi pomerne jedno jestli 4 nebo 5. Spolupráce samozřejmě placená, preferuji někoho z Prahy nebo okolí. Pravděpodobně nedokážu vysvětlit bez osobní schůzky.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    DeepMind alum want to make an A.I. that can pick stocks and crypto
    https://www.cnbc.com/2022/04/05/deepmind-alum-want-to-make-an-ai-that-can-pick-stocks-and-crypto.html
    Martin Schmid, Rudolf Kadlec and Matej Moravcik left Alphabet-owned DeepMind in January to set up EquiLibre Technologies, relocating from Edmonton in Canada to Prague in the Czech Republic in the process.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    PATRIKSIMA: "ziskejte pasivni prijem"

MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    narazil jsem v nejakem zebricku best cz fintech startups na tohle, vypada to zajimave jednoduse. https://cleo.one/ (co to je asi vystihuje jejich popis- Automated trading systems in minutes without coding)
    LOOKASH_II
    LOOKASH_II --- ---
    pouzivate nekdo quant-zone triggers na FTX na neco jineho nez DCA?
    LOOKASH_II
    LOOKASH_II --- ---
    PATRIKSIMA: neverim nikomu kdo v dnesni dobe neni ani schopnej udelat web pres SSL :) to uz si radsi zaplatim 3commas nebo neco podobnyho
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    HANT: No tak to jedu teď, ale když bych chtěl ject třeba 1000 symbolů, tak je to hodně identit.. :-/
    HANT
    HANT --- ---
    KRISHNA: Zkusenost rika, ze je potreba vice uctu / identit :)
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    Umíte někdo nějak víc s binance api? Potřeboval bych nějaký automatický throttler, nebo aspoň indikátor, kdy se blížim k limitu, kdy mě zabanujou. Taky jsem se nikde nedočetl, jestli ty api weights jsou based on IP only, nebo jestli to je based on IP + account ID.
    Tzn. jestli když budu tlouct do API poloviční rychlostí ze 2 různých IP (ale na stejný account), jestli mě taky zabanujou, nebo budu OK.
    POINTOPS
    POINTOPS --- ---
    Ahoj, rád bych nabídnul možnost poolovat poplatky na Bitfinexu.

Napsal jsem to teda sem? [POINTOPS @ Bitcoin - digital peer-to-peer cryptocurrency] , možná ne uplně dobře.

Myslím, že pro bota / algoritmus je to s malými poplatky dobrá kombinace, na takové to domácí vyškrabávání crazy kmitů.

Používám Bitfinex Honeyframework cca rok, rád se podělím o pár zkušeností. Jsou ale spíš technické, jak to nastavit.

BTW knihovny jsou publikovány opensource, btw: www.github.com/bitfinexcom a navíc přímo ten jejich bundle umožňuje psát si vlastní boty / strategie přímo v nástroji.

Dík za přečtení, Mirek
    chal-miseznam.cz
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    GIOMIKY: já vim no, ale nemůžu si pomoct, navíc crypto furt nějak neni skutečný mi přijde.

GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    KRISHNA: Zajimavy. Za sebe bych asi nenechal nakladat se svymi penezi necim, co nevim, jak funguje.
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    a ty placený indikátory pochopitelně nejsou opensource, takže bych to beztak nemohl přepsat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam