• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO - debata a komentáře
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Vitoria-Gasteiz, Španělsko

    JONY
    JONY --- ---
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Divadlo Sklep - Urinus 2
    https://youtu.be/MZjeNgwKWqs
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    FIONOR: Osobně mám z 19. století rád toto:

    HNILOB
    HNILOB --- ---
    FIONOR: pisu si :D
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    HNILOB: ve tvém vlastním zájmu nikdy nelez do třetího patra Národní galerie - ranila by tě mrtvice
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    GANDHI: Tak něco na tenhle způsob samozřejmě už někdo dělá: https://en.wikipedia.org/wiki/Petr_Pavlensky
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    FIONOR: Ten Larse von Triera je fiktivni? :) pristupme blize. Co ma spolecneho dekadence a umelecka tvorba? Vybudit emoce? Ahh jak malo staci k devastaci mnoha let praxe, nalezeni stylu ve kterem se umelci konecne citi dobre. Vojet podlahu kozama a kdyztak se potrit valecnyma barvama menstruuici zeny je urcite krok vpred!
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    HNILOB: než ti odpovím, udělám raději několik velkých kroků náhodným směrem, v nadeji, že to zvýší vzdálenost mezi námi...

    ...

    Vlastně vůbec nechápu, proč do toho taháš konkrétní lidi (a nejspíš tvojí pornograficky obraznou fixaci ani nechci chápat), ale fakt, ze se ti něco nelíbí a/nebo něco nechápeš, má nulovou vypovídací hodnotu v debatě, zda to je či není umění.
    Smiř se s tím, že se svět umění neřídí tvým vkusem. A že možná tvůj vkus zamrzl někde v 19. století.
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    FIONOR: dik! Napr. (a nejen) id MATHEA a jeji fotky asi zname vsichni. Asi by mohla lestit kundou zabradli jak v mach a sebestova a prohlasovat to za umeni, ale kdyz zacne kreslit, vidim uplne jinou rovinu mezi umim a "neumim, tak tomu budu rikat performace na tema zenstvi" :P
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    HNILOB: ok, boomer
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    HAR4NT: jasne ze je :) musis vybehnout ze zaludku mrtve kravy a mit v jedne ruce ostep a onanovat pri tom a jeste u toho zvracet!
    Proste tihle exibioniste maji ted vic divaku protoze lidstvo se od druhe svetove ztrojnasobilo a je "uz" nuda koukat na neco hezkeho. Proste nalepky typu, provokace, nove emoce, performance, nerozumis tomu, jen zalepuji diry na rezave skodovce. Vsechny tyhle kokotiny uz tu davno byly alias hlavne at je to explicitni, bez toho by to nefungovalo.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    GANDHI: to mi nemusi nikdo vysvetlovat a pres art uz teprve ne:P
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    HAR4NT: no jasne - potrebujes studovany arbitry, ktery ti vysvetlej ze tohle je jakoze art a jestli to nevidis, tak jsi debil:p
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    HAR4NT: lol to by ale slo rict i treba o lidech na stadionu, co koukaj na pokus o svetovy rekord v hodu ostepem:))) tak tam bude jeste asi nejakej dalsi dulezitej aspekt:)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    HNILOB:umeni je imho o snaze zprostredkovat nejaky emoce nebo prozitek prostrednictvim spolecnyho vnimani nejakyho jevu. proto se taky casto ten "jev" vytvari umele, odtud umeni, a ten tvurce se snazi, aby ten jev mel takovy vlastnosti, ktery ty emoce vyvolavaj v nem a doufa, ze to publikum bude vnimat stejne. pokud se o to snazi moc okate a explicitne, tak se tomu pak rika kýč. zadny ostry hranice to nema, prave proto, ze je to o emocich VSECH lidi.

    inspektor Kanabis uzavira pripad!:)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    FIONOR: to by ovsem byl zajimavej performance art:p
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    HNILOB: kdybys dokázal dát dohromady ucelenou definici umění, vyřešil bys hádanku, která sužuje lidstvo od chvíle, kdy poprvé někdo otiskl barevnou dlaň na stěnu jeskyně.
    Je performace Mariny Abramovic, při které sedí za stolem na židli, umění? Někdo, kdo není obeznámený s jejím tvorbou bude tvrdit, že ne. Je obnažená žena s bizarní nadváhou umění? Když to budu považovat za svébytný komentář ke klasickým glamour fotkám, asi ano.

    V tomhle ohledu si nemyslím, že kdokoliv z nás je dost fundovaný, aby byl arbitrem, zda je něco umění. Ale je korektní prohlásit, že se ti "zrovna tohle" umění nelíbí a nechceš ho vídat.
    Já takový vztah mám třeba k filmům Larse von Triera, které za umění považuji, ale raději si uřežu péro tupým rezavým nožem, anež abych se na ně díval.
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    LUSINDA: 4chan je plny umelcu! Dve zidle na sobe (sedatko na sedatku) vylozene evokuje moderni jin/jung a vytirat podlahu kozama je utrpeni a udel zeny jako spolecenske dogma. Proste dame jakekoliv picovine hezky nadpis aby lide vedeli jak to maji chapat pac kdyz je to bez "titulku" tak by se tim dalo zivit tak mozna na live camera/Pigwoman. V jejim podani je zamenovat fetis za umeni art performance ;)

    Ps: taky jsem zvracel na verejnosti a masturboval ve meste ale nikdy me nenapadlo se tim zivit jakoze ztvarnit pretlak "civilizovane" spol.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam