KLOUB: tak já do toho tedy skočím. a nebude se ti to líbit...
* mlžný opar? proč ne.
* u vrbového proutku si dokáži představit řadu obrazů a příměrů, ale ať se propadnu, jestli by mě, anebo někoho jiného, někdy napadlo, že vrbový proutek někam pádí... může se ohýbat, může křehnout v předjitřním mrazíku, na jaře může obrůst listím, může viset z vrby a klonit se nad vodou, může celkem hodně věcí, ale zaboha netuším, proč by někam pádil a co takový obraz má evokovat... mohu znát nějaký dobrý důvod, jak jsi na to přišel?
* tentýž problém mám s halasným smírem
plápolajícím...
* a zrovna tak "břemenem řeky" - what the fuck? se tím chtělo říci?
* natírat paraple? ok. moc nepobírám ten sníh, ale... dejme tomu. ale jak to souvisí s tím předtím? (krom prozatím uvedených otázek a nepochopení?)
* v otázce bych to viděl na krutě přeházené větné členy, kde zaskřípání toho přehození je tak veliké, že i básnická licence těžko omlouvá...
když to shrnu, připadá mi to jako naprosto ukázkový a učebnicový příklad tzv. "skrumáže 'vznosných a ušlechtilých' obrazů bez ladu, skladu a hlubšího smyslu"... prostě canc, kde samy vznosné výrazy jen tak nakupené nezakryjí nebo neopodstatní bezobsažnost/nedostatek podstatné myšlenky. něco jako "jakej motiv? naplácáme tam ty barvy, dneska se tak dělá umění..."
kladně hodnotím jedinou věc - umíš česky a to je v tomto klubu vzácnější, než by být mělo. vážně. a teď bych prosil tou zvládnutou eštinou napsat a stvořit něco zvládnutě myšlenkového, zkrátka něco, co smysl dává, ty ho v tom vidíš a s trochou štěstí uvidíme i my. protože - a klidně se mohu mýlit, ale nemyslím si to - nejspíš ani ty sám, to jest autor, vlastně nevíš, cos tím slepencem pořádně chtěl říct...