KOLEKTOER: Prosímtě, čteš vůbec to, co ti tu píšem? A přemýšlíš nad tím, aspoň pár minut? A čteš si po sobě, co píšeš sám, než to odešleš? A validuješ to, aby to odpovídalo realitě? Nebo je ti to úplně šumák a sypeš to ze sebe bez jakékoli návaznosti na kontext, abys nás hlavně uválcoval, a je ti úplně buřt, že to, co z tebe padá je
LEŽ jako věž?
V
tomto příspěvku, v prvních dvou odstavcích (cituji níže) se nachází
celá moje kritika tvého textu. Můžeš mi, prosím, (použiju tvé postupy)
přesně specifikovat, kde tě v ní posílám do prdele? Viz
Posílání do prdele ale za zpětnou vazbu nepovažuju.Jako básnický text je to nevyrovnané. Jako by člověk moc chtěl psát, ale ještě
neví jak, takže se dopouští prvotních omylů, které to shazují po všech stránkách. A záleží jen na něm, jestli jeho potřeba psát bude i potřebou psát dobře a dožene ho k tomu, aby si načetl, jak to dělají ti, které považujeme za dobré, a vytříbil si vkus i schopnost vlastního psaní. Nebo někde po cestě ztratil tuto tvůrčí potřebu. Všechny dveře jsou zatím otevřené.
Další zátěží je politická angažovanost. Nemůžeme jednoznačně zakázat angažované básně, nebylo by to správné, ale je to tak sakra těžké skloubit, že si vlastně nevybavuju, že bych někdy v životě četl báseň současně angažovanou i dobrou, natož moje vlatní pokusy, kterých jsem naštěstí rychle zanechal a které byly tristní.Vše ostatní už totiž byly jen osobní názory, a ani tam jsem tě v tom prvním příspěvku nikde neurážel. Reakci na ten "odklon od hodnot", který jsem připsal, protože se mě tvůj přístup k tématu osobně dotkl (ač ti to nijak nevyčítám), jsem čekal a taky jsem ti k tématu ještě odpověděl, čímž si myslím, že jsme si to vysvětlili dostatečně.
Vše ostatní ale bylo zbytečné a, jak psal Misantroop,
nemělo vůbec nastat.
Nikoho tu nezajímá:
- co jsi čekal,
- co jsi nečekal,
- tvůj postoj ke kritice obecně (to zejména!),
- co programově odmítáš v tuto chvíli studovat,
- co nehodláš obkreslovat,
- co je pro tvou tvorbu netypické,
- čím obvykle hýříš.
Reakci jsi dostal, dělej si s ní, co chceš, třeba ji považuj za debilní a vůbec k ní nepřihlížej. Snad je ti jasné, že tvůj progres bude patrně přímo úměrný tomu, jak upřímný k sobě v tomto kroku budeš. Ale přinejmenším mně je to úplně jedno, jestli se někam posuneš, nebo ne. Hlavně, když tu nebudeš ničím hýřit.
Myslím, že tu reakci jsem napsal (aspoň na sebe) celkem slušně a byla i dostatečně konkrétní. Aspoň snaha taková byla. Po tvých dalších výlevech, o které tu taky nikdo nestojí, už ale nemám potřebu tě nijak šetřit. S argumentačními fauly a sprosťárnami jsi začal ty. Viz:
- zdejší kritika si zhusta nevidí na špičku vlastního nosu,
- pokud nepáchne samohanou,
- šetřete hnojomety, ještě je budete potřebovat,
- místní kritika skutečně zaslouží sebereflexi a ústup z autoritativních pozic,
- v duchu Stockholmského syndromu takové jednání následuješ.
Do prdele jsem tě poslal až mnohem později jako reakci na tvou konkrétní hrozbu a učinil jsem to citátem z (dnes již) klasiky, takže to, prosím, nespojuj s mou reakcí na tvůj text.A taky,
nikde se s tebou scházet nebudu! Po tom, cos předved, nemám zájem. A bylo by to stejně na nic. Mám aspergera, takže já přesně komunikuju jen v rámci těch pár procent verbální komunikace, která pro mě jako jediná nijak nezkresluje.