• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.

Diskuze o RPG titulu od Warhorse Studios (Dan Vávra, Martin Klíma a další) ve stylu Dungeons and No Dragons ze středověkých českých luhů a hájů.

Oficiální stránky hry

Kickstarter

Warhorse Studios

Oficiální fórum

Očekávané datum vydání: Q4/2015 (lol, takhle to původně vážně bylo :))
    rozbalit záhlaví
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    VANEK: tak by mu mohli vyrtidit ze se za psolednich cca 20 let taky moc nevytahl krome kecu po celym internetu :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    KARYSLAV: 18 hours ago, to má od svých donašešů z tohoto klubu.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SIRLOON: nene, já s tím souhlasím, nemám proti tomu nic, jsem to měl do toho napsat, má pravdu, ale zase jen napůl. Ten projekt vznikal pred skoro 4 rokama, a měl být hotovej za 3 měsíce. Což nebyl, kvůli poměrně velkýmu množství chyb. Tvrdit ale, že je to paušálne pravda, je to stejný, jako tvrdit, že Groupon přece nemělo cenu kopírovat.. že to tady populární nebude.. a ehjle.. slevomat.cz..

Mě to jen pobavilo že ten článek nějakou náhodou našel a vyjádřil se k tomu :) to že je bratr vocas a šel po hlavě do něčeho o čem neměl páru.. však to byla svobodná vůle investorů, je mohli poslat doprdele ne?

Tehdy to ale vypadalo na dobrej nápad, je potřeba si uvědomit že je to přes 3 roky zpátky, a tehdy tu byla situace uplně jiná, a kickstarter měl jít jinam. A to je přesně ta pointa - brácha se hádal s investorama, že nechce dělat 2 kickstarter, ale oni chtěli ten 2 kickstarter.. etc.. To sem ale nepatří :) sory za offtopic, už na to nebudu reagovat, kdyby někdo moc toužil, pošta.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    KARYSLAV: sorry, ale myslim si, ze ma pravdu. jestli to sem postujes na priziveni antihell hatu nebo si myslis ze vam ukrivdil tak je to smutnejsi nez to, ze nekdo vymysli 10 projektu ktere vsechny krachnou a divi se, ze mu nekdo rekne at jde nejdriv makat a neco se nauci
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    KARYSLAV: Hehe to je vtipný, tak jak jsem linkoval ten bráchův článek o Post-Itu za 3 mega, tak se k němu dostal i Dan Vávra:

https://www.facebook.com/daniel.vavra/posts/10203094178344375?stream_ref=1

Pokud to nevidíte, jeho koment je tady:

Vždycky jsem si myslel, že startup by měl fungovat tak, že člověk má super nápad, chce ho zrealizovat a tak na něm začne makat a časem na něj sežene peníze. Podle tohohle blogu se zdá, že startup vzniká tak, že někdo kdo si o sobě myslí, že je skvělej a musí udělat díru do světa, nic neumí a hlavně žádnej nápad nemá, si vymyslí nějakou blbost, vysomrá prachy a pak jde o dům dál. Znám lidi, jako třeba Antonin Hildebrand, který žrali konzervy a dokázali to. Jenže to jsou lidi, který něco UMĚJ. Pořád nechápu, jak je možný, že někdo, kdo neumí programovat, neumí manažovat lidi, neumí založit firmu v USA, chce dělat aplikace. Nejlíp takový, který už někdo udělal, protože takový se vymejšlej nejlíp. Asi jako když si bude chtít metrosexuál co nevytáh z paty z baráku založit biofarmu.

To jen tak na okraj k té rétorice, komunikaci a tak vůbec :-)
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    ono je to vsechno jedno stejne jestli to bude umet occulus rift tak to bude stat za to .)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ALCATOR: Nic se neděje, já si jen zřetelně pamatoval, že jsem to poděkování viděl. Plus tyhle updaty - pokud vím - píše právě Martin Klíma, a to je zdvořilý člověk.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    JVMLOK: v pořádku, zasloužím si to. Zachoval jsem se tak, patří mi to.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    JVMLOK: teda sorry za to soloveni ale hje to NADPIS 1. update. Smarja...
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    MYKEZ: To je fakt, bude to asi nejaké spiknutie, bububu.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    ALCATOR: update 2 "We cannot stress strongly enough how grateful we are to all of you."
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    ALCATOR: Ten citát je přímo z updatu na KS.

Mně prostě připadá, že určitá skupina lidí si od začátku kampaně na Kickstarteru více a méně vymejšlí nejrůznější důvody, proč jsou Warhorse zloději, lháři a hulváti a proč bude ta hra strašně špatná (vlastně to ne, ona přece ani nevyjde)... Nevadí mi, že se vám na tom něco nelíbí, ale vadí mi, že vycházíte z informací, který jsou nepravdivý/nepodložený/vymyšlený/vytržený z kontextu.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    WITTGENSTEIN: OK, máš pravdu, je to v Updatu 2. Omlouvám se.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ALCATOR: Si debil?

Update #1 Jan 23, 2014
    Thank you!
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    MAIMONIDES: ja z toho nechci delat argumentacni soutez, takze asi posledni post k tve exhibici...ani jeden argument, kterej zaznel, nebyl relevantni..a ne proto, ze bych to nechtel videt nebo si to odmital pripustit, ale proto, ze s tematem proste a jednoduse nemel vubec zadnou souvislost. Preju ti hodne stesti,a le zapracuj na sobe trochu, jestli chces, aby te lidi brali vazne.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    WITTGENSTEIN: Můžeš dát link na update číslo 4 nebo dřívější, ve kterém děkují za to, že se to podařilo? Já to tam prostě nevidím.

Co s tím má společného twitter fakt nechápu. Na kickstarteru jsi podpořil, měli by ti tam poděkovat (mimojiné i proto, že updaty z kickstarteru dostaneš automaticky do mailu)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ALCATOR: Jasně, a rozhodně nikdy nezazněly věty jako: "And so it happens, just 36 hours into our Kickstarter campaign we have reached our goal!

That's really, absolutely, mind-blowingly thrilling. We cannot stress strongly enough how grateful we are to all of you. This resounding confirmation of what we've been working on for almost two years just makes everything worthwhile. We are happy -- and privileged -- to be working on this project and we want to make the best possible game we can, for you."

+ všechna ta poděkování na Twitteru jsem si taky vyfantazíroval.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    JVMLOK: Přesvědčovat lidi je většinou marný. Mně stačí, že zazněly všechny relevantní argumenty a už je mě to tak nesere.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    MAIMONIDES: takze protoze jsi kompletne failnul obhajit svuj postoj ke KS, tak je cely projekt odsouzen k neuspechu a planemu sneni. OKEJ. ted nevim kdo je vetsi magor, esli Vavra, nebo ty...
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    ALCATOR: On si reálne myslí, že mu to automaticky patrí. A za také veci sa neďakuje.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Podtrženo sečteno, je tu spousta lidí, co říkají, že něco dělají, a je to hustý, ale nikdo jim na to nic nedá.. jestli to nesouvisí s tím, že místo práce na svým projektu, jen pláčou na komunitních serverech o tom, že jim škaredí a zlí AAA berou fanoušky a mediální wow?

Připomíná mi to přesně náš obor: „Startupování“ se skládá hlavně z toho, nakoupit si co nejvíc produktů Apple, chodit po konferencích, přednášet a pít kávu co stojí 2Kč za gram, nejlíp vyzkoušet všechny metody, nechat si narůst knír a být hrozně cool s kostěnejma brýlema..

Když se ale najde někdo, kdo nejezdí po konferencích, neplácá se navzájem s komunitou „po ramenou“ ale fakt řeší problémy a dělá na svým projektu, tak nemá zákazníky, je divnej, a vlastně se s ním nikdo nebaví..

Není třeba čekat dva roky, jestli do půl roku nebude použitelná beta, která je slibovaná, bude to vidět dřív. Osobně mě taky překvapilo že „dobrej motion capture uděláme až když vybereme 700k GBP“ to mi jako osobně smrdí, protože motion capture je teda dneska podle mě alfa omega projektu tohoto typu (viz pohyby koně :-D )

Na druhou stranu, teď mají vybráno 410k GBP, a pořád to tak uplně nezpomaluje, řekl bych že 1M GBP je do těch 26 dnů pokořitelnej, protože ten výstup kterej udělali, je protě adekvátní té částce. Jestli to ale dokážou? To už je otázka.

Ten příměr s Jobsem, je správnej. Jobs byl svině, manipulativní parchant, samolibej, egoistickej diktátor, kterej z vás vytáhl duši, třikrát ji přejel parním válcem a pak vás přinutil mu poděkovat a líbat nohy za to, že vám milostivě dovolil vzít si po 3 týdnech pondělí až neděle nonstop 16h v práci půl dne volno když jste dostali chřipku.. Ten kdo je „nahoře“ musí být radikální, musí mít koule větší než mozek, musí být schopnej ukázat cestu a v té cestě motivovat. „the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do,“ to není jen tak vycucaný z prstu, to je prostě fakt.

Mockrát jsem si na tom už rozbil držku, proinvestoval pár milionů a přišel o spoustu času - jen ten kdo je schopnej prodávat vzdušný zámky a riskovat, je ten, kdo uspěje, protože dokud jdeš na jistotu, a chceš mít pokrytý riziko a problém, tak jsi jako korporátní firma - s nízkým rizikem, jde nízkej zisk, ale je lepší než žádnej. Kdežto když máš riziko větší, zisk je větší.

To jsou věci co jsem pochopil, platí obecně ve všech oborech, je úplně jedno co děláš, ale pokud máš koule, a jdeš si za svým dostatečně dlouho, jednou se to prostě zlomí, a nebo jen umřeš. Ale ta šance že se to zlomí, tu je jen tehdy, když riskuješ, a ne tehdy, když čekáš a vytváříš záložní plány.

Nechme tomu čas, ono vyplave spousta hnoje.. je nás tu dost přímo z herního průmyslu (někdo ex, někdo aktuální) ale i jinejch průmyslů..

Se koukněte třeba na tohle, to je hezky reflektovaná podobná situace, odjinud..

Představa, že to vzdám, mě děsí víc, než představa, že mě to zabije: Jak vznikl post-it za 3 miliony? - Zkušenosti - Michal Sobel
    http://michalsobel.com/...-me-desi-vic-nez-predstava-ze-me-to-zabije-jak-vznikl-post-it-za-3-miliony
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam