• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.
    SATAI
    SATAI --- ---
    TRAGED: Posledni, co jsem od nich dostal z Kickstarteru bylo toto: https://www.kickstarter.com/projects/260688528/clang/posts/604023
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    SATAI: Taky si vybavuju, ale co jsem dohledal tak zatim se tvari zive.

CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    MLUKS: historie valecnictvi na historicky poradce je neco jinyho, cau

JVMLOK: technicky spravne?:))) promin, ale to o technice neni vubec a drtiva vetsina lidi tam ani zadnou techniku nema. Jakou mecovou techniku bys tam chtel mit prosimte, kdyz nesmis souperi vrazit pricku do oka?
    Naopak - nevidim neco tezkyho nasimulovat na tom, ze prijde chlap s sekerou a zasekne ji druhymu do lebky. Naopak by mi prisel jako hodne vtipnej pokus o pouzivani technik typu zwerchhau nekde uprostred bitky s peti banditama:))
    Se rozhodnete jestli chcete simulovat stredovek nebo jestli chcete hru kde se sermuje mecema, pac dohromady to nejde:) drtiva vetsina lidi, ktery by hlavni hrdina bezne potkal by ani zadny mece nemela, jen kosy halapartny tesaky apod
    SATAI
    SATAI --- ---
    TRAGED: Mel jsem pocit, ze CLANG skoncil bez nejakeho vysledku?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    CYBERKOTLIK: pravda. dycky zapomenu, ze se pri turnajich nesnazime jeden druhyho za kazodu cenu zabit. Takze i kdyz technicky spravne, real je jinde. Ale nasimulovat real v pocitacove hre mi prijde oproti simulaci aspon toho technickyho provedeni jako tezky scifi... samorejme i ta technicka simulace bude hodne zvlastni zazitek...moc si to nedokazu predstavit, snad nadefinovany polohy mece nasnimany pres mo-cap propojeny do nejakyho komba...no jsem moc zvedavy jak se s tim poperou...
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    CYBERKOTLIK: Aha. tak mi prosím vysvětli proč to má na webu?
    SWORDMASTER A CHOREOGRAF Petr Nůsek A.R.G.O.
    http://www.warriors.cz/cz/petr-nusek-argo.html
    "poradce historie válečnictví pro film a divadlo (military advisor)"

A mělo mě napadnout, že jakmile se někde objeví zmínka o Nůskovi či Kozovi, tak se hned objeví Cyberkotlik.
    Poroučím se.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Ad realistickej serm:

treba prijde CLANG! mod :)

clang_playable alpha_2
    http://www.youtube.com/watch?v=SFZxx7Z-nBQ
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Flame se CYBERKOTLIKem o sermu? Hmm, humiliation imminent.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    D1RABBIT: no kdyby to vypadalo tak jako na teh hardturnajich tak jo:) oni ale logicky nemlatili do plechu mecem ani nicm podobnym, cim nemohli souperi ublizit:)

JVMLOK: takrka cokoliv vem si nuz, jdi se poprat do hospody s nejakym ukackem co ma taky nuz a k realite jakyhokoliv boje budes mit daleko bliz nez bysis pral
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    D1RABBIT: no, s dobrým kropáčem či ostrou sekerou se to asi dá trochu zkrátit :) Je pravda že tyhle otvíráčky se při hardu používají v "nefunkční" podobě :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Ale jestli myslíš, že se něco jiného dokáže realitě přiblížit ještě víc, rád se poučím...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    CYBERKOTLIK: oooh jak jsi mocny....
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    JVMLOK: proc? neuvidim tam nic co uz sem nevidel 100x, nekolik mych zaku z Nemecka se toho pravidelne ucastni. Zabava to urcite bude, ale s bojem ve stredoveku - pro ucely pocitacovy hry - to ma spolecnyho maloco

MYKEZ: s holi se da predvadet ledascos:))
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    CYBERKOTLIK: Doporučuju se mrknout na youtube na kanál BOTN
    http://www.youtube.com/channel/UCAvVLOoekLxCifBNZBJiEHA
    To jsem myslel tím "sportem" ;)
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    JVMLOK, CYBERKOTLIK: Měli jste se stavit na PragoFFestu u stánku s KC; jeden starší pán by vám tam se svou holí předvedl, jak se bojovalo (i jak se nebojovalo), jméno bohužel neznám :)

CYBERKOTLIK: Nikdo taky netvrdí, že ten hráč bude umět/moct šermovat :D Ne, vážně, jasně že je to o hledání kompromisu mezi realitou a hratelností. Já jen tvrdím to, že to mají v rukou lidi, kteří tomu rozumí a vědí co a jak, a že výsledek by měl stát za to. Jsou to lidi zabývající se historií a historickým šermem, ne členové scénickýho klubu.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    MLUKS: Nusek neni "historicky poradce" to sis asi spletl

MYKEZ: smysl to davat nemuze - je to hra a tak tam musi byt nejaky kompromis. Uz jen sam o sobe kovar kterej umi sermovat je pritazeny za vlasy

JVMLOK: sport ale nema s realiema stredoveku skoro nic spolecnyho
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    MYKEZ: Z toho šermu mám trochu obavu, doufám že tam nějakej scénickej klub nebude zkoušet ukázat jak vypadá bojovej šerm. Ale na druhou stranu už je v čechách dost lidí, co se tomu věnují jako bojovýmu sportu, takže by to nemusel být úplnej průser. Zajímmaly by mě nějaký jména v tomhle ohledu...
    VANEK
    VANEK --- ---
    S Čornejem že strávili poučné odpoledne a sáli profesorskou moudrost o hlavních rysech období; tohleto bude nějaký mladý absolvent, o kterém nikdo mimo obor neslyšel.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    MLUKS: Nevím kdo konkrétně, každopádně se hodně dbá na faktickou přesnost i u těch "nepodstatných" drobností typu jak vypadaly panty nebo na jakou stranu se v tu dobu otevíraly dveře a tak podobně :)
    Co se týče šermu, tak tam je taky skupina lidí (kterým se dělá špatně z šermu/soubojů v moderních historických hrách a filmech), která se v historickým šermu opravdu vyzná a snaží se, aby to opravdu dávalo smysl. Jedinou potenciální nevýhodou by pak mohla být vyšší obtížnost - protože to prostě není jednoduchý :) A to už se pak zas dá debatovat o tom, kolik procent lidí bude rádo, že to je těžký a challenging, ale blíž skutečnosti, a kolik jich bude nadávat, že je to moc těžký a nechce se jim trávit hodinu učením se combatu. Doufám, že ta první skupina bude početnější...
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    D1RABBIT: Čornej by mě také potěšil. Modlím se aby to nebyl Nůsek či nějaký podobný všeuměl. O dalších "filmově - historických" poradcích se raději ani nebudu zmiňovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam