• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.
    DELKI
    DELKI --- ---
    SIRLOON: Kvuli jedny hre si ho stavet nebudu:)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    DELKI: tak o poradny PC sis mela napsat Jeziskovi :)
    DELKI
    DELKI --- ---
    MAAAT: Nepovidej, to jsem netusila:)
    Ja vim, "Napis Vavrovi..."
    MAAAT
    MAAAT --- ---
    DELKI: Jak vis, ze jsou narocnejsi? Narocnost je o nastaveni, velikosti textur, dohledu, poctu objektu, svetel a stinu a nakonec optimalizaci hry, ktera je opet o nastaveni. Nad tim vsim je pouzity engine a jeho optimalizace..

Jestli stale pracuji na optimalizaci hry na konzolich by se chtelo zeptat primo jich. Kazdopadne cim dele, jako ze uz je to dost dlouho, to nebude, tim spise to nebude nikdy. Vyvojari primo rikali, ze u konzole je problem s velikosti pameti.
    DELKI
    DELKI --- ---
    MAAAT: Na Xboxu je to na nic. Ale RDR2, Forza Horizon 4 (mnohem narocnejsi a rychlejsi hry) bezi skvele. Fakt jsem do toho investovala uz dost na to, abych si kvuli tomu jeste poridila PC:) V tuhle chvili by mi stacilo, kdybych vedela (pravdu, ne marketingove kecy) co bude s hrou dal... opravi, doladi, nebo budou jen rejzovat na DLCkach?
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    DOUPLE: a k tomu tuna veci typu spatny mapovani, ofsetnuty modely obleceni a postav, offsetnuty pozice animaci na hookupy modelu etc.

muj popularni byl bug, kdy se hra snazila vratit questovy npc na pozici, kde bys ho mel potkat - ovsem teleport probehl pouze horizontalne, takze mile npc prede mnou spadlo z nebes, cimz quest vyfailoval:p
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    HNIZDO: zase, jsou bugy a bugy. To co si mel (3ks) za celou hru je jedna kategorie, tam jsme na tom cca podobne.
    Druha kategorie bugu by mohla byt ze skript napr. posle jezdit v hromadny bitve kone sem a tam bez animace, pricemz privazi a odvazi vojaky nekam do prdele. Scenu nicmene dohrajes, zasmejes se a jede se dal. Nebo se spatne potkaj polygony a zlames si nohu a ruku preskokem pred zidku. Taky nic game-breaking co by bylo na novej load. Nebo rozesrana mechanika reputace. A dalsi a dalsi co hru konzistentne srazi co se hratelnosti a atmosfery tyce. A takovejch "nedodelku" bylo nepocitane.
    MAAAT
    MAAAT --- ---
    Koukam, ze je velkej problem PC vs konzole. KCD je narocna hra na HW a na konzolich, hlavne kvuli nedostatku operacni pameti, je daleko vice "skrcena". Ne ze by to mela byt omluva pro jeji stav na konzolich. Jen konstatovani, ze na PC to bezi lepe nejspis po vsech strankach. Jasne, PC vhodne pro KCD vyjde na 30K a vys.
    WYDER
    WYDER --- ---
    HNIZDO: Tak to bud rad, ja to kupoval na day one (PS4) a ty bugy a doskakujici textury snad vsude me desej jeste ted. Nejvic bugla hra, co jsem v te konzoli kdy mel...

Cekam ted na to posledni DLC, jestli bude za neco stat, ze bych to stahnul a kouknul na to znovu...
    DELKI
    DELKI --- ---
    Me je taky fuk, jestli mi kun levituje nad barakem a hraju kostky bez kostek. Ale padat a sekat se to po roce od vydani proste nesmi. Aby se to dalo povazovat ze plnohodnotnou a hratelnnou hru, tak je tam jeste hodne prace. Imho to chtelo vydani zhruba o rok odlozit. Tahle uz to nedodelaji nikdy a pomalu miri do hlubin zapomneni. Velka skoda.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    HNIZDO: vlastne tri, v kostele mi "zdrhnul" pachatel, chyba po cutscene, vyresil reload posledniho savu.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    DOUPLE: aniz bych chtel opakovat polemiky, ktere tu probehly nekolikrat: za mne je mi u prdele co rika vavra, hraju KCD, ne vavru. Co se tyce toho citatu, mam dojem ze dost jasne baziruje na tom, ze bethesda vydava hry ve srackach konstantne, cehoz jsme byli svedky naposled ve F76, a uz to nema tu sexy auru startupu bez zkusenosti.
    Co se tyce KCD, narazil jsem za stovku hodin na dva bugy - quest chytani slaviku do klece, a jednou se nenastartovala cutscena. To je na hrani od day 0 zatracene slusnej vysledek.
    MAAAT
    MAAAT --- ---
    DOUPLE: Jsou bugy a bugy. Ono se jim opravdu nelze vyhnout, ale jde o jejich miru a vaznost. To, ze nekde blbnou animace az je to komicke je vlastne ok. To, ze se totalne rozbije mechanika hry je neco jineho. Jak rikal Viktor Bocan, Japonci to umi bez bugu, lae pak jich par spacha sebevrazdu. Citace, jak jinak nez, z placeneho dokumentu :)
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    HNIZDO: Tu prvni vetu by bylo skvely slyset od Vavry :) Celkova zabugovanost samozrejme ma zasadni vliv na kvalitu hry.
    důvod č. 116. Bethesda prosí hráče na konzolích, aby vydrželi, než opraví bugy. Co to jako je? Proč jako? Bethesda vydala v minulosti zabugovanou Arenu, Daggerfall, Morrowind, Oblivion, Fallout 3, New Vegas, Rage. Slovo zabugovanou je při tom ještě docela měkké pro často takřka nehratelné paskvily. A teď když Bethesda vydá zase, zabugovanou hru, máme na něco čekat? Vydržet měla spíš Bethesda s vydáním (opět) masivně zabugované hry, přičemž to, že hra na konzolích padá a nenačítají se textury, je opravdu něco, čeho si nelze nevšimnout a nedá se to svést na rozmanitost hardwaru na PC. EPIC FAIL.
    DELKI
    DELKI --- ---
    MAAAT: Na Xbox One ty problemy trvaji, naposledy zkouseno vcera. Kazda sejvovice je pro me stale ruskou ruletou.
    MAAAT
    MAAAT --- ---
    DELKI: bugy bohuzel pretrvavaji a je to ostuda, ale naposledy jsem reagoval konkretne na zasekavani a padani hry a dlouhe nahravani, ktere jsem opravdu nepozoroval. Vim, ze mnoho lidi ano, ale myslim, ze tyto technicke nedostatky, spolu s optimalizaci, vyreseny byly.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    DOUPLE: jestli je hra dobra se nemeri podle poctu bugu. Takovej boiling point mel herni mechaniky, na ktery nedosahla od te doby zadna fps-rpg, prestoze mel vic bugu nez funkci. Nebo pekelne zabugovane stalkery. Nebo DayZ mod/standalone.
    DELKI
    DELKI --- ---
    MAAAT:Zacala jsem uz treti hru (1900 hodin), abych to alespon jednou dala cele bez chybnych kvestu a jinych bugu... zatim se moc nedari. Asi si dite stestny.
    MAAAT
    MAAAT --- ---
    DELKI: Ano, to je take priznane, ze se muselo "sekat" v obsahu, ale ja si toho pri hrani ani nevsiml a uzil si tech 100 hodin. Mozna jsem malo vnimavy.

Hra se mi nesekala, nepadala a nenacitala dlouhe minuty.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    DELKI: ... a proto mi i prijde absurdni o KC:D uvazovat jako o kandidatovi na hru roku skoro ve vsech ohledech. Fanbojstvi a hype z velky cesky hry imo nemuzou vyvazit mnozstvi bugu ani z poloviny.
    Mel jsem pokuseni si to znova po skoro roce zahrat, abych se (mj.) podival co s dojebanejma skriptama provedly vsechny updaty, ale stacilo mi par recenzi z nedavny doby na steamu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam