• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.

Diskuze o RPG titulu od Warhorse Studios (Dan Vávra, Martin Klíma a další) ve stylu Dungeons and No Dragons ze středověkých českých luhů a hájů.

Oficiální stránky hry

Kickstarter

Warhorse Studios

Oficiální fórum

Očekávané datum vydání: Q4/2015 (lol, takhle to původně vážně bylo :))
    rozbalit záhlaví
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    LITTLEBOY007CZ: tak to už asi slibovanej české k dabing nebude
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    LITTLEBOY007CZ: nj to se mi doneslo uz pred pul rokem ze to prodaj. Tak konecne muze Hellba zacit nadavat i na papalase v korporatu. V 2K to byla jeho oblibena kratochvile :)
    LITTLEBOY007CZ
    LITTLEBOY007CZ --- ---
    Rakušané koupili studium Warhorse Studios, které stojí za hrou Kingdom Come: Deliverance | Hospodářské noviny (IHNED.cz)
    https://byznys.ihned.cz/...ili-studium-warhorse-studios-ktere-stoji-za-hrou-kingdom-come-deliverance
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    JULIAN:
    JULIAN: je víc testerů než jen tester-klikač, který má podobné formální požadavky jako prodavačka plus nesmí být uplně blbý.
    Z testera klikače se ale jde rozvíjet dál - tester-analytik, co vymýšlí&dokumentuje jednotlivé testovací scénáře, tester-automatizátor (občas jako test engineer), co skriptuje/tvoří/vymýšlí infrastrukturu pro automatizované testy atd atd. V každým se jde zlepšovat a chodit na seniornější pozice. Jsou to pozice užitečné spíš pro větší firmy, 4 členný vývojový tým neudělá tolik produktu, aby takového člověka využili a zaplatili.
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    DEEFHA: Beregond se ptal na PS4 verzi, moje odpoved se samozrejme tyka jen PS4 verze kterou hraju
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    NUSIK: Ono celkově dost záleží na platformě. Pokud se nepletu, tak PC je na tom asi nejlépe (a bylo od začátku), konzole mají problémů víc. A pořád.
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    BEREGOND: ja to koupil ted nedavno ve sleve a zacal hrat minulej tyden, sem asi v pulce hlavniho pribehu, nejvetsi problem pro me jsou savy, nikdy nevim, jestli se ten posledni podari loadnout nebo ne a to postupne odmazavam starsi, ale v utery nebo kdy se stahnul dalsi patch, kterej by to snad mel resit, otestuju o vikendu, jinak bug kterej by stal za rec sem potkal jen jeden, kdyz sem trenoval serm a trener se nejak kousnul, nevytahnul mec a ja ho mohl donekoncena rezat a levelovat, ve finale to ale stejne zmanalo reload, protoze se z ty areny nedalo dostat a jednou mi to crashnulo uprostred vetsi bitvy, takze uplne bez problemu to zatim porad urcite neni
    SOMRAK
    SOMRAK --- ---
    NOOLY: bude asi dost rozdíl dělat testera přímo ve vývoji a ve finálním QA molochu jako je EA, samozřejmě.
    ale kdyby si chtěl někdo strihnout pár měsíců v Madridu, tak testovací peak season je srpen-rijen...do CV je to lepší než brigáda ve skladu.
    JCD
    JCD --- ---
    Není náhodou kpt. Bernard tenhle mistr?
    Fechtbuch: Introducing Petr Vytopil from Paridon
    http://www.youtube.com/watch?v=LDTikJSCleY
    MILUCH2
    MILUCH2 --- ---
    Kuno camp ceka :]
    NOOLY
    NOOLY --- ---
    JULIAN: Je to podle mě o fázi, ve který člověk je. Třeba já technologiím trochu rozumím, ale kdybych někam přišel a řekl "Čau já jsem Vojta, umím trochu psát skripty a rozumím hrám, berte mě", odpověď bude jasná. Přes testerskou pozici se vypracovat jde. Je jasný, že je tam spousta lidí, kteří nemají ambice a časem to zabalí. Nedávno u nás tester povýšil na programátora. On se původně jako programátor hlásil, ale ještě nebyl připravenej a měl trpělivost si to přes testera projít a připravit se.
    MILUCH2
    MILUCH2 --- ---
    BEREGOND: ja jsem mel jeden az v DLC s Ptackem a to opravili v patchi za jeden den..nevim o cem porad pisete :D hra se da v klidu dohrat
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    JULIAN: neni treba volna juniorska pozice? ma nejakej skill, ale neni si jeste tak jistej v kramflecich? podobnejch duvodu je imho vic. U nas se treba z testeru cas od casu stanou level designeri/map edotori, vim o lidech, ktery pri tom, co delaj, delaj bokem 3d modely (a vyuzivaj asistence a konzultaci s prislusnejma kolegama) atd. A vim o relativne dost lidech na solidnich postech, co svyho casu zacinali jako testeri, protoze proste cheli bejt u toho - nicmene samozrejme, ze to krom samotny prace (ktera imho neni az takova zabava) to vyzaduje i znacnou investici ve forme casu bokem
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    NOOLY: kdyby rozumneli technologiim, tak proc by sli delat testery? jinak ano, postup tester -> jinam je moznej, ale jako tester se nic produktivniho nenaucis, tj pokud jsi nebyl schopnej se to naucit do te doby, tak neni velka sance ze se to nejak zazrakem najednou stane. Z osobni zkusenosti se to deje fakt minimalne, tak jeden z deseti mozna. Spousta jich to po roce vzda kdyz videj ze ta jejich predstava o tom jaka to bude zabava a jak skvelej to ma karierni rust splaskne.
    NOOLY
    NOOLY --- ---
    JULIAN: Neni pravda, nejlepsi testeri rozumi nejen hernim mechanikam, ale i technologiim. Nezridka se z nich casem rekrutuji skripteri... Ale ze jsou jako prodavacky v tymu casto brani, je bohuzel fakt ;]]
    SOMRAK
    SOMRAK --- ---
    WYDER: bylo to pro EA, takže hlavně FIFA, NFS atp. Žádnou vyloženě open world jsem netestoval. nejbližší tomu byly asi Crysis a Battlefield Bad Company. Tam se snažíš dělat neočekávaný věci, kontrolovat patche a ke konci to procházet co nejrychleji, to mě asi bavilo nejvíc. Na stole máš ještě PC se systémem na tracking bugu, kam to zapisujes. A pak si dal třeba týden Littles' Petshop na Nintendo Gameboy (nebo jak se ta krabička jmenuje) a to ty zvířátka k smrti nenavidis. na druhou stranu dát si před prací pořádný brko Maroka a 8 hodin kosit nějaký zombie nebylo zase tak špatný.
    jak se testuje kcd nebo RDR2 by mě zajímalo...
    plat byl asi 20.000 eur za rok, což v Madridu žádnej extra luxus nebyl.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    WYDER: nemyslim si. testerska pozice ma podobny pozadavky jako prodavacka v obchodaku (= temer nulove), navic se hresi na to ze si lidi co to chteji delat predstavuji, ze je to "zabava" (+ "entry do game developmentu, za rok to tam budu ridit"), tak proc platit vic nez te prodavacce?
    WYDER
    WYDER --- ---
    SOMRAK: Rozved to, jestli jsi ochotny, to by me zajimalo, co to vsechno obnasi. Predpokladam, ze treba furt jedes nejakou kratkou cast a pises ke kazdy chybe hlaseni, reporty?

Jinak jako pro studenta brigada asi dobry, ale testeri s normalni smlouvou maj doufam vic... :-)
    SOMRAK
    SOMRAK --- ---
    DELKI: rok jsem dělal testera a zase taková sranda to není. pravda, bylo to pro EA...
    DELKI
    DELKI --- ---
    KVIIIK: Nechat si platit za hrani KCD zni fer, az na tu vtipnou hodinovku:)
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    BEREGOND: já čekám na GOTY za 500 :) to už snad bude fungovat. Ale 100% neopraví imho nikdy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam