• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.

Diskuze o RPG titulu od Warhorse Studios (Dan Vávra, Martin Klíma a další) ve stylu Dungeons and No Dragons ze středověkých českých luhů a hájů.

Oficiální stránky hry

Kickstarter

Warhorse Studios

Oficiální fórum

Očekávané datum vydání: Q4/2015 (lol, takhle to původně vážně bylo :))
    rozbalit záhlaví
    CHRMLE
    CHRMLE --- ---
    VLAKODLAK: no mam nahrano celkem 240 hodin, tipl bych si ze na tuhle hru to bylo tech 140... ale rozlozeny za celej rok, sem mel zasek kdyz jsem se vracel z ledecka s jednou lehkou devou a v lese si na me pocihali tri borci... dva mesice sem se pres ten fight nemohl dostat... Pak jsem je nastvanej vsechny strelil do obliceje...

GIOMIKY: jako to, jak dokazu urcit behem vteriny, kde je sever podle toho kolik je hodin a kde je slunicko se hadam muze nekdy v budoucnu hodit :D

LOJZEE: asi jo, poridil jsem doom ethernal, takze muzu prokrastinovat zas na necem jinym :)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    CHRMLE: Jdi se projit na cerstvej vzduch a vecer hledej na obloze mesic.
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    CHRMLE: Tyvole... kolik hodin?! jinak gratuluji :D
    CHRMLE
    CHRMLE --- ---
    Tak... to by bylo... ted nevim, co mam delat se svym zivotem...

VOZKA
    VOZKA --- ---
    Dneska jsem si uvědomil jednu věc, která mi subjektivně potvrdila kvalitu KC. Začal jsem ho hrát nedávno když byl zdarma na Epic Store, mám nahráno tak třicet hodin, což je na moje poměry docela dost (třeba Skyrim jsem po nějakých pětatřiceti hodinách už nemohl ani vidět), ale uvázl jsem v karanténě jen se starým laptopem, takže ho teď hrát nemůžu.

Hledal jsem tedy nějaké rozsáhlejší RPG, které rozehrát místo něj, měl jsem na takovou hru náladu. Rozehrál jsem Nehrim, což je total conversion Oblivionu, která je podle mě lepší než Oblivion a upravuje spoustu věcí, kvůli kterým jsem Oblivion nemusel.

A přestože je ta hra na poměry doby kdy vyšla fakt dobrá, ve srovnání s KC je to najednou celé trochu o hovně - worldbuilding, dialogy (které jsou tu obvykle lepší než u Bethesdy), bojový systém, výzbroj, RPG systém... Nejde pouze o stáří hry, mám paralelně s tím rozehrané Might & Magic 7 z roku 99, což je výborně navržená hra navzdory velkým technickým omezením, a celkově mi stáří her nevadí ani u midgenu a raného nextgenu. Jenomže konkrétně v Kingdom Come mi tolik věcí tak sedlo, že mám tyhle bethesda-style hry asi nafurt zkažené.

Akorát animace obličejů jsou v obou hrách špatné srovnatelně. To mi naštěstí po hraní Might & Magic, kde animace obličejů = asi deset různých obrázků, které se střídají podle aktuálního zdraví postavy, nevadí.
    JONY
    JONY --- ---
    DELKI: slabé, čekal bych že tam nacpou aspoň gay husity černochy a z Jany Žižky bude Jana. plus hlavní investor nebude Bakala, ale Soros.
    DELKI
    DELKI --- ---
    Jako apríl dobrý.
    MILUCH2
    MILUCH2 --- ---
    Kingdom Come 2 konečně oznámeno, budou tam i husité – Doupě.cz
    https://doupe.zive.cz/...husite?fbclid=IwAR287Cw7GQ6Ixok4IEMI8tlLLW4zkoJpimidNlT-llCyRLaAhxkFbXRDNKk
    DELKI
    DELKI --- ---
    CLUSMAN: Technicky u me vyhralo rdr2, zabavnosti kcd. Ale stejne bych byla rada, kdyby opravili lazne v Ledecku, kde mi to pri ukladani vzdycky spadne:(
    XYNDLL_2Q3F
    XYNDLL_2Q3F --- ---
    Btw. je nějaký mod na opravu armoru pro koně, sedla a valečných podkov? Sedlo z nulou mně ani tak netrápí. Ale zničný armor a vál.podkovy už vliv mají.
    CLUSMAN
    CLUSMAN --- ---
    DEEFHA: Ja to v poslednim mesici rozjel znovu a musim rict, ze sem byl naopak prjemne prekvapenej odladenosti, nic gamebreaking jsem nezaznamenal. Samozrejme v ramci limitaci toho pro me super rpg gameplaye, naproti treba ne uplne dotazenym animacim. Rozjel jsem to ve stejnou dobu jako rdr2 a kdyz opadlo ohromeni grafikou a animacema, tak pro me vyhralo kcd jako hra zabavnejsi.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    GANDHI: Já bych to nesežral. To by nejdřív museli dodělat jedničku (rozuměj opravit všechny bugy ovlivňující doratelnost ). Zlatý voči :-P
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    DEEFHA: tak ono vymyslet pipeliny, optimalni vyuziti technologii, nadelat knihovny recyklovatelnejch assetu sezere nejakej cas, kterej u pokracovani usetrej. Imho kdyby udelali ciste jen rozsahlejsi expanzi KCD a nazvali to dvojkou, tak jim to lidi s prehledem sezerou:)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MILUCH2: Mno, vsadil jsem se před rokem že to bude do pěti let, tak to si budou muset hodně máknout. Minule jim to trvalo kolik, sedm nebo osm let?
    MILUCH2
    MILUCH2 --- ---
    DEEFHA: vzhledem k tomu ze Warhorse ted mohutne nabiraji, to mozna vyhraju :D
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MILUCH2: Já se nehádal, já to konstatoval a pak jsem se vsadil :-)
    JCD
    JCD --- ---
    MILUCH2: sakra, já se těšil, že Jagellové :)
    MILUCH2
    MILUCH2 --- ---
    JCD: bugtracker code
    JCD
    JCD --- ---
    1506? je to pravda nebo nejakej for? :)
    DELKI
    DELKI --- ---
    MILUCH2: DEEFHA;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam