• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    HONZAL: dat to ve starocestine

by bylo dost vostrý... ale asi by to nebylo dobrý pro prodeje. :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    HONZAL: hmm mas mozna pravdu..tak uvidime no. Ja to stejne nekoupim driv nez si proctu recenze. Uz jsem opatrnej.

První dojmy z Kingdom Come: Deliverance 2. Jaký je dabing? - CzechCrunch
    https://cc.cz/prvni-dojmy-z-hrani-kingdom-come-2-cesky-dabing-skripe-technicky-stav-zaskoci-a-bude-to-vyjimecna-hra/
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    KOUDY: Ja teda slysel neco na Indianovi nebo kde a znelo to jako normalni nespisovna cestina a dost jako Mafie prave :-) coz neni kritika, dat to ve starocestine by byl asi slozitej task
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    HONZAL: me tyhle veci zoufale nebavi, v boji mackam jedno tlacitko a cekam az to skonci a teda kdyz je quest, za tam mlady pan lovi zajice, tak necham bezet hru v okne a koukam u toho na film a cekam az to skonci:))
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    CYBERKOTLIK: Ja to dohral a tem boj mi taky nesednul, hlavne sem se nebyl schopny naucit ty komba...takze sem musel hodne levelovat.
    alAle ta hra je paradni i tak vcetne side questu typu ulov zajice, hodne tech questu umi navodit tu stredovekou atmosferu. Vlastne me u tyhle hry celkem bavilo sbirat i bylinky, coz bych necekal.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    HONZAL: Prej tam ma byt nejaka ta starocestina a je to dost sprosty. Uvidime. Zatim jsem na cestinu neslysel nejake hejty. Spis naopak. Navic do jineho jazyka to prepnes na 3 kliky, takze bych se toho nebal. Kazdy si to nastavi jak bude potrebovat.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    KOUDY: V Mafii byl dabing super, ale stejny typ mluvy imho uplne nefunguje na stredovek. Kdyby tam dali nejakou cestinu z te doby, tak to bude pecka, ale to by nesmel delat scenar Vavra imo.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    já hraju poprvý jedničku (nebyl sem schopnej na začátku ujet těm kumánům a vždycky mě zabili) a mám z toho takový rozporuplný dojmy. Líbí se mi to prostředí a vyobrazení středověku, ale zoooufale mě nebaví ten boj a neustále mi to samo dává a failuje nějaký questy typu jdi na turnaj, lov zajíce apod, který mě nezajímaj.
    Navíc mi přijde, že ten Henry má tak 140 cm výšku, tráva kolikrát zaplnuje velkou část zorného pole, že bych se moh nějak normálně rozhlídnout jinde než někde z výšky vůbec nejde a nejde ani nijak rozumě odzoomovat. A z těch animací když si sedá nebo otvírá dveře mě až bolí hlava, ty sou naprosto šílený.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    AIAX: No, většina lidí nečte, takže ne. U her je to něco jiného...KC opravdu neni Dickens nebo E.A. Poe v originále.

Čísla třeba dodá WarHorse po vydání.
    AIAX
    AIAX --- ---
    DOUPLE: A rozuměli tak třetinu :D

No každopádně je to všechno dojmologie, rád bych viděl nějaká čísla.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    AIAX: divam se na to tak, ze pro drtivou vetsinu lidi to nebude prvni RPG - a vsechny RPG co predtim hrali, hrali pravdepodobne v anglictine
    AIAX
    AIAX --- ---
    FRIZER: Myslíš, že většina lidí ovládá AJ tak, že by si třeba uměla přečíst román v angličtině?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Vzhledem k tomu ze v Mafii byla cestina dobra, tak ja si to dam taky v cestine. Vzdycky si to muzu dat za rok znovu..az to bude opatchovany..v anglictine a s titulkama.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    AIAX: Ja se teda taky odvazim tvrdit ze vetsina lidi 40 plus AJ ovlada a mladsi generace tuplem. Kazdopadne budu hrat v cestine uz jen kvuli nadavkam a pro tu prcu...anglictina mi k Troskam nesedi...navic naposledy jsem slysel cestinu v NHL2000? Na PS 1 a ve Warcraft 3.
    AIAX
    AIAX --- ---
    HONZA09: "Většina lidí doufám, že anglicky umí"

Já bych si tipl, že většina hráčů umí alespoň pár slov.

Ale odsud k "můžu hrát hru typu KCD v angličtině a užít si ji rovnocenně s dabingem" je fakt dlouhá cesta.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    AIAX: Tomu se mi nechce věřit. Gaming je mainstream zábava pro uplně každýho. Většina lidí doufám, že anglicky umí. Vždyť je angličtina uplně všude. Tím spíš lidi, co hry hrajou od mala, tak se IMHO v 90s naučili víc anglicky hraním her, koukáním na filmy a posloucháním muziky, než chozením do školy. A dnešní děti anglicky umí snad už od mala, když čumí od školky let na internet. Ještě to dokážu pochopit u starší generace, která Aj neměla ve škole a nepotřebuje jí k práci.

Ad Vašut. Slyšel si ho někdy mluvit na libovolný téma?
    AIAX
    AIAX --- ---
    HONZA09:
    - 90% českých hráčů neumí anglicky
    - z těch, kteří umí, část neumí tak dobře, aby si užila v originále velké, ukecané RPG
    - co máš zas proboha proti Vašutovi?
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    Spousta native english speakeru v subredditu r/kingdomcome hraje nebo chce hrat hru s CZ audiem a EN titulky, je to pro ne vec immersion.
    Bavi me jak lidi konzumujou nasi historii po svym a jak newbie friendly je ten subreddit :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    HONZAL: Diverzitu jistě ne, ale češtinu klidně jo. :) Třeba u toho Matcha od Fioly mi ten českej dabing přijde úplně tragickej.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    HONZA09: Asi budeš muset akceptovat skutečnost, že to hodně lidí ocení, ikdyž ti to nedává smysl, tak už to na světě chodí. :-)
    Já anglicky zvláště rodilým mluvčím rozumím blbě a nepatřim mezi lidi, co všechno potřebujou konzumovat v angličtině. A současná čeština je jistě blíž tý středověký, než angličtina.

Zaklínače jsem hrál v Polštině, protože holt atmosféra, JRPG hraju v Japonštině. Na světě se nemluví jen jednou řečí a existujou i různý kultury, přeci bys nehaněl diverzitu! ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam