• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Druhou možností je hodít peníze do kasičky na odpustky, které jsou u některých kostelů. Ale pokud jsi OPRAVDU zlobil, stojí to balík. Jinak je trochu matoucí, že zřejmě hřešíš i sebeobranou před loupežníky, eventuelně jejich lovem, jelikož nejsou bráni jsako nepřátelé, ale jako civilisti.
    MILOSHIT: Prostě s nima promluv, měl jsem to jako nabídku v rozhovoru pokaždé
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    ....Nevíte někdo jak podniknout Kajícnou pouť s jakýmkoliv farářem? údajně by ve hře mělo něco takovýho být, ale nenašel jsem. Ta reputace mrvící mi úkoly mě už fakt nebaví a na složení odpustku 12 000 nemám :D

Video je z úkolu kdy jsem zachránil mlynáře Vaňka před lapky a místo odměny následovala klasická slova, "co tu chceš ty šmejde" :D Takže přišla pomsta.
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    AIAX
    AIAX --- ---
    ZOIDBERG: Taky mi přišlo, že v KCD1 byl mnohem víc cítit rozdíl mezi koňmi, když jsem se v jedné chvíli konečně rozloučil s Šedivkou a nasedl na Hatátitlu nebo co to bylo, tak to bylo jak přelézt z Fabie do Formule.

Podobně i koňská výstroj - ve dvojce jsem se třeba vůbec nezajímal o to, jaké mám otěže, ostruhy, podkovy atd., ani nevím proč.

A ano, super Šedivka bere motivaci poohlížet se po jiných koních a ten systém trysku, kdy člověk musí furt mačkat Shift mě taky moc nevyhovoval. A taky je prokletím ten perk, kdy se ze stoje rozjedeš dvojitým zmáčknutím Shiftu a fičíš deset sekund jako vítr, protože tě to pak furt láká neustále zastavovat a rozjíždět se, protože je to prostě rychlejší.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Jízda na koni podle mě rozhodně měla být těžší, to by se alespoň zvýraznily silné a slabé stránky jednotlivých ořů. Žádné projíždění křoví a lesem tryskem, tvrdé pády a přejíždění a podupání nepřítel koněm… to by bylo. Uvítal bych taky pestřejší a dražší nabídku koní, Superšedivka to degraduje. A alespoň by bylo kam cpát peníze. Jinak mě mrzí, že se nedají nepřátelům usekávat končetiny a hlavy, eventuálně po zvláště podařeném seku je půlit. Ale chápu, že to asi nedovoluje použitý model postav.
    AIAX
    AIAX --- ---
    HUGH_BOYLAN: Nevim, mně přijde oproti RDR2 ježdění přinejmenším praktičtější v tom, že když v KCD najedu na malý kamínek na cestě nebo se malinko otřu o strom nebo chodce, můj kůň neudělá brutální salto mortále a já neodletím dvacet metrů daleko.

RDR2 je za mě v některých věcech učebnicová ukázka toho, jak to vypadá, když se to přežene s realismem.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Jinak s koněm hra dostává úplně jiný rozměr. A jizda oproti jedničce konečně není prkenná, i když na RDR2 to stále nemá.
    AIAX
    AIAX --- ---
    Tak dohráno. Všechny achievementy, 150 hodin.

Mohl bych o tom napsat deset odstavců, ale stačí, že je to prostě mástrpís, fakt že jo.

Jediná podstatná výhrada je, že cca od půlky hry jsem byl bohatší než papež a silnější než superman, takže jsem rytíře v plné plátové sundával jedním, dvěma seky meče. Ale už jsem četl, že Vávra slíbil, že udělají nějaký rebalancing, palec nahoru.

Jinak pokud jde o herecké výkony a cutscénky - už asi pětkrát jsem si na Youtube pustil Richarda Zemana jako Markvarta, toho Poláka a finální výstup Zikmunda, všechno v anglickém VO. Jakože.... regulérní herecké koncerty. Seděl jsem jako přikovaný. I ta režie a hudba a scénář některých scének ke konci... fakt špičková filmařina.

Cca za dva roky zahraju znova na Hardcore, už se těším.
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    Líbilo se mi, jak dali týpkovi co krade stříbro, jméno Bureš :D To obsluhování šlechty vínem pak taky bylo dost zábavné.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    DOUPLE: Občas i ve dne se někde zaseknou, například koukají v několika lidech do zdi (např. včera takhle na Semíně). Pomůže opustit lokaci a oni se resetují ke svým obvyklým činnostem. IMHO je to nějaký bug při jejich spawnu / aktivaci.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    Taky se vam stava, ze jsou lidi celou noc nahusteny na random miste a stoji jak ku klux klan?

TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak to je tradiční problém RPG :)
    Overpowered from side quests
    https://youtu.be/c4t7JnCW-48?si=J9T0W21lLZrUNeYW
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    AIAX: Ve zkratce, pokud jedeš všechny questy a bereš to poctivě, tak jsi po chvíli extra OP na fight, dialogový volby atd. Je to zřejmě celkového problém balancu. Kvůli tomu si ještě radeji počkám co přinese hardcore mod a další patche.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    AIAX: Nope

Musíme si promluvit o Kingdom Come Deliverance II | Balancování RPGček je dřina!
    https://youtu.be/J2YBAx5w8z4?si=jK6RSaiohJw9ngTr
    AIAX
    AIAX --- ---
    Mně se teď děje to, že jsem ke konci až úplně nechutně OP. Vlastně jsem byl podezřele silný už na Trosecku, a to jsem nedělal žádný tréninkový grind s Kocourem ani nikým jiným. Třeba Žižku jsem zmlátil na tři seky (ale možná je tak schválně nastavený, co já vím), a i teď na konci porážím "legendární" bojovníky jako Čert nebo Erik s prstem v nose.

Zvlášť na Erika jsem se hrozně připravoval, předem jsem si přečetl, že to je nejtěžší souboj ve hře, že Erik všechno odrazí, strašně silně bije atd. A já k němu přišel, udělal třikrát sek-sek-sek a spustila se cutscéna. A Suchého Čerta jsem u Malešova sejmul, a to necekám, na jeden jediný sek.

Ano, schopnost Meče mám na 28, Válečnictví taky na 28 a používám jednoruční meč sv. Antonína, který má dmg 165. Ale že by až tak? Jsem sám, komu to přijde divné?
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ERRTU: Anchievement "Transvestita".
    AIAX
    AIAX --- ---
    ZOIDBERG: Já mám pět a půl roku starý Radeon a jede to jako po másle.

Jinak já jedu na všechny achievementy, zatím mám 140 hodin, konečné číslo se zastaví asi na 150.
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    JULIAN: wow hlavou mi prokmitla predstava toho social-shitstormu kdyby se ukazalo ze si jindra muze oblect halenku, cepec a sukni :D
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GANDHI: Český tzv. varkoč alias vafnrok. Ve čtvrtek jsem KCD2 dohrál, hezkých 120 hodin, ale bez důsledného vyžíraní vedlejších questů.Ty si ještě dojedu. Spadlo mi to 3x, daň za to, že mám grafiku od AMD, asi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam