• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.
    AIAX
    AIAX --- ---
    HUGH_BOYLAN: :D :D

Tady je vidět, jak úžasná KCD je, když dokáže oslovit všechny věkové kategorie, od padesátiletých dědků jako já po třináctileté kluky jako Hugh Boylan :D
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    AIAX: To jsme hráli každý jiné RDR2. Nic tebou zmíněného se mi tam nedělo.

A vůbec, tvoje názory na hry mi obecně připadají retardované, takže jsou mi jedno.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Druhou možností je hodít peníze do kasičky na odpustky, které jsou u některých kostelů. Ale pokud jsi OPRAVDU zlobil, stojí to balík. Jinak je trochu matoucí, že zřejmě hřešíš i sebeobranou před loupežníky, eventuelně jejich lovem, jelikož nejsou bráni jsako nepřátelé, ale jako civilisti.
    MILOSHIT: Prostě s nima promluv, měl jsem to jako nabídku v rozhovoru pokaždé
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    ....Nevíte někdo jak podniknout Kajícnou pouť s jakýmkoliv farářem? údajně by ve hře mělo něco takovýho být, ale nenašel jsem. Ta reputace mrvící mi úkoly mě už fakt nebaví a na složení odpustku 12 000 nemám :D

Video je z úkolu kdy jsem zachránil mlynáře Vaňka před lapky a místo odměny následovala klasická slova, "co tu chceš ty šmejde" :D Takže přišla pomsta.
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    AIAX
    AIAX --- ---
    ZOIDBERG: Taky mi přišlo, že v KCD1 byl mnohem víc cítit rozdíl mezi koňmi, když jsem se v jedné chvíli konečně rozloučil s Šedivkou a nasedl na Hatátitlu nebo co to bylo, tak to bylo jak přelézt z Fabie do Formule.

Podobně i koňská výstroj - ve dvojce jsem se třeba vůbec nezajímal o to, jaké mám otěže, ostruhy, podkovy atd., ani nevím proč.

A ano, super Šedivka bere motivaci poohlížet se po jiných koních a ten systém trysku, kdy člověk musí furt mačkat Shift mě taky moc nevyhovoval. A taky je prokletím ten perk, kdy se ze stoje rozjedeš dvojitým zmáčknutím Shiftu a fičíš deset sekund jako vítr, protože tě to pak furt láká neustále zastavovat a rozjíždět se, protože je to prostě rychlejší.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Jízda na koni podle mě rozhodně měla být těžší, to by se alespoň zvýraznily silné a slabé stránky jednotlivých ořů. Žádné projíždění křoví a lesem tryskem, tvrdé pády a přejíždění a podupání nepřítel koněm… to by bylo. Uvítal bych taky pestřejší a dražší nabídku koní, Superšedivka to degraduje. A alespoň by bylo kam cpát peníze. Jinak mě mrzí, že se nedají nepřátelům usekávat končetiny a hlavy, eventuálně po zvláště podařeném seku je půlit. Ale chápu, že to asi nedovoluje použitý model postav.
    AIAX
    AIAX --- ---
    HUGH_BOYLAN: Nevim, mně přijde oproti RDR2 ježdění přinejmenším praktičtější v tom, že když v KCD najedu na malý kamínek na cestě nebo se malinko otřu o strom nebo chodce, můj kůň neudělá brutální salto mortále a já neodletím dvacet metrů daleko.

RDR2 je za mě v některých věcech učebnicová ukázka toho, jak to vypadá, když se to přežene s realismem.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Jinak s koněm hra dostává úplně jiný rozměr. A jizda oproti jedničce konečně není prkenná, i když na RDR2 to stále nemá.
    AIAX
    AIAX --- ---
    Tak dohráno. Všechny achievementy, 150 hodin.

Mohl bych o tom napsat deset odstavců, ale stačí, že je to prostě mástrpís, fakt že jo.

Jediná podstatná výhrada je, že cca od půlky hry jsem byl bohatší než papež a silnější než superman, takže jsem rytíře v plné plátové sundával jedním, dvěma seky meče. Ale už jsem četl, že Vávra slíbil, že udělají nějaký rebalancing, palec nahoru.

Jinak pokud jde o herecké výkony a cutscénky - už asi pětkrát jsem si na Youtube pustil Richarda Zemana jako Markvarta, toho Poláka a finální výstup Zikmunda, všechno v anglickém VO. Jakože.... regulérní herecké koncerty. Seděl jsem jako přikovaný. I ta režie a hudba a scénář některých scének ke konci... fakt špičková filmařina.

Cca za dva roky zahraju znova na Hardcore, už se těším.
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    Líbilo se mi, jak dali týpkovi co krade stříbro, jméno Bureš :D To obsluhování šlechty vínem pak taky bylo dost zábavné.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    DOUPLE: Občas i ve dne se někde zaseknou, například koukají v několika lidech do zdi (např. včera takhle na Semíně). Pomůže opustit lokaci a oni se resetují ke svým obvyklým činnostem. IMHO je to nějaký bug při jejich spawnu / aktivaci.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    Taky se vam stava, ze jsou lidi celou noc nahusteny na random miste a stoji jak ku klux klan?

TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak to je tradiční problém RPG :)
    Overpowered from side quests
    https://youtu.be/c4t7JnCW-48?si=J9T0W21lLZrUNeYW
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    AIAX: Ve zkratce, pokud jedeš všechny questy a bereš to poctivě, tak jsi po chvíli extra OP na fight, dialogový volby atd. Je to zřejmě celkového problém balancu. Kvůli tomu si ještě radeji počkám co přinese hardcore mod a další patche.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    AIAX: Nope

Musíme si promluvit o Kingdom Come Deliverance II | Balancování RPGček je dřina!
    https://youtu.be/J2YBAx5w8z4?si=jK6RSaiohJw9ngTr
    AIAX
    AIAX --- ---
    Mně se teď děje to, že jsem ke konci až úplně nechutně OP. Vlastně jsem byl podezřele silný už na Trosecku, a to jsem nedělal žádný tréninkový grind s Kocourem ani nikým jiným. Třeba Žižku jsem zmlátil na tři seky (ale možná je tak schválně nastavený, co já vím), a i teď na konci porážím "legendární" bojovníky jako Čert nebo Erik s prstem v nose.

Zvlášť na Erika jsem se hrozně připravoval, předem jsem si přečetl, že to je nejtěžší souboj ve hře, že Erik všechno odrazí, strašně silně bije atd. A já k němu přišel, udělal třikrát sek-sek-sek a spustila se cutscéna. A Suchého Čerta jsem u Malešova sejmul, a to necekám, na jeden jediný sek.

Ano, schopnost Meče mám na 28, Válečnictví taky na 28 a používám jednoruční meč sv. Antonína, který má dmg 165. Ale že by až tak? Jsem sám, komu to přijde divné?
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    ERRTU: Anchievement "Transvestita".
    AIAX
    AIAX --- ---
    ZOIDBERG: Já mám pět a půl roku starý Radeon a jede to jako po másle.

Jinak já jedu na všechny achievementy, zatím mám 140 hodin, konečné číslo se zastaví asi na 150.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam