• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.

Diskuze o RPG titulu od Warhorse Studios (Dan Vávra, Martin Klíma a další) ve stylu Dungeons and No Dragons ze středověkých českých luhů a hájů.

Oficiální stránky hry

Kickstarter

Warhorse Studios

Oficiální fórum

Očekávané datum vydání: Q4/2015 (lol, takhle to původně vážně bylo :))
    rozbalit záhlaví
    TOFI
    TOFI --- ---
    #dohrano / 181h / PC game pass
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    tak posledni dlc dohrano. nakonec me vubec nevadilo ze me to vytrhlo na nejakou dobu z puvodni mapy a zavrelo do klastera, vsechno je pribehove zduvodneno, karantena dava smysl, pribeh je super a klaster sam moc fajn.
    uprime si myslim ze to je ulitba svedomi vyvojaru a omluva hracum za to peklo v sazavskym klastere v jednicce :)
    ale tomu koho napadlo to loveni raku, tomu by je meli zavesit na koule, vsech osm najednou!
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Jo, sedneš na koně a na konci fast travelu už jsi na zemi na svejch. Bradýře jsem našel, ale mohu ho jen okrást, nemám na něm jinou interakci. Tenhle update se nějak nepovedl. Ještě že mám dohráno.
    AIAX
    AIAX --- ---
    Tak dohráno. Všechny achievementy, 150 hodin.

Mohl bych o tom napsat deset odstavců, ale stačí, že je to prostě mástrpís, fakt že jo.

Jediná podstatná výhrada je, že cca od půlky hry jsem byl bohatší než papež a silnější než superman, takže jsem rytíře v plné plátové sundával jedním, dvěma seky meče. Ale už jsem četl, že Vávra slíbil, že udělají nějaký rebalancing, palec nahoru.

Jinak pokud jde o herecké výkony a cutscénky - už asi pětkrát jsem si na Youtube pustil Richarda Zemana jako Markvarta, toho Poláka a finální výstup Zikmunda, všechno v anglickém VO. Jakože.... regulérní herecké koncerty. Seděl jsem jako přikovaný. I ta režie a hudba a scénář některých scének ke konci... fakt špičková filmařina.

Cca za dva roky zahraju znova na Hardcore, už se těším.
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    Dohráno :) doufám, že bude pokračování :)
    DASTY1
    DASTY1 --- ---
    tak dohráno po cca 100h a mám z toho celkem smíšenej pocit :) ze začátku me to hodne bavilo,ale postupem času mi nadšení zkazila spatne nastavena ekonomika a hlavne bugy :/ čekal jsem na patch 1.4.3 že tomu výrazně pomuže ,ale nestalo se tak (nevím jestli se nake vylepsení projeví az po restartu hry, ale to po me po 80h mého drahoceného casu nemuze nikdo chtit :-D ) konecne hodnocení 7/10 - a věřím že dalsí počim bude vypilovanější, pevné základy tam jistě jsou ;)
    SNOO
    SNOO --- ---
    Dohrano, hry delim na dve skupiny..ty ktery bych hral donekonecna a na ty kdy si zacnu zjistovat kolik jeste zbyva do konce. Byl jsem docela prrkvapenej kdyz sem zjistil ze sem trprv pred polovinou kdyz me napadlo se poprve podivat. I kdyz musim uznat ze druha polovina main questu je vyrazne lepsi. Co bylo spatny je vse ostatni. Optimalizace-hruza, vedlejsi questy/aktivity - nuda s obcasnym svetlejsim momentem, motioncapture/gestikulace - pripominalo mi to Nevereinter nights 2.- na 2018-hruza, ekonomika ve hre-po 15-ti hodinach tisice grosu k nicemu-spatne. Omlouvam se za zahorklost, ale za1500penez sem cekal neco vic dotahlyho do konce.
    (Sry za chyby -pisu z mobilu pln dojmu ktery musej ven :))
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Uff...no tak jo, dohráno...teda byla tam spousta momentů kdy bych s tím fakt praštil (a to nemluvím o chybách nebo kolikrát se to seklo), ale bylo to celkem zábavné...hádám že k tomu časem asi bude nějaké DLC, že?
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    NELLI: Rozdělil bych to na bugy, které jsou gamestop a běžné bugy. Ty gamestop jsou už vychytány. Ostatních je tam hafo, občas se událost nestane jak má (reload), nebo jsou problémy s pathfindingem companionů. Frekvence těchto bugů je tak jeden za 8 hodin hraní a spíš to pobaví než nasere.
    Dohráno do konce zřejme se všemi sidequesty (nepočítám aktivity), 109hodin.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    dohrano, end game stats:

jinak pokud bych mel celkove hru hodnotit, tak je to spis zklamani, dal bych ji 65%
    + Grafika skvela, stridme pojata, realisticka, to me fakt hodne bavilo. Na low-res textury jsem si zvykl a prestal je v prubehu vnimat. Hudba fajn. Voiceover a zvuky ok
    - u pribehu me prekvapilo (bez spoileru) jak moc je vlastne plochej, hlavni plot twist hry mi prisel podivne navliknutej. Dialogy casto mimo casovou osu nebo podivne pospojovany. Side questy v 8/10 pripadu o nicem
    - "realisticke mechanismy" dotazene napul, cely survival mi nakonec prisel o tom ze jednou za x clovek jede kolem kotliku s UHO a placne sebou na random udusanou travu
    - AI pruser, bugy pruser. Tyhle dva atributy spolehlive prubezne zabijeli atmosferu. Chapu ze ladeni hry by zabralo dalsich x mesicu nebo dokonce jeste dalsi rok a vic, ale takhle hra proste imho nemela jit ven. Posledni dialog ve hre se odehral timhle zpusobem, sorry jako :)

Rozumim ze to je svym zpusobem prvotina atd., a budu drzet studiu palce do pripadnyho pokracovani
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    CLAVEN: taky tak, pri dotazu "kolik jich je" jsem dal moznost maximum (nevim presne jak to znelo, vic nez "quite a few"), z Talmbergu prisli vsichni krome par vojaku na hradbach. Asi sem spis mel fakt dat oba predquesty, nebo je to bug. Zkusim najit save, jestli uz ho nemam, tak je dohrano :)
    TOFI
    TOFI --- ---
    DASTY1: mam stejnou zkusenost s AC:O na PS4Pro, dohrano cca 70h a zadny bug, jednou mi hra zamrzla, a chtelo to zrestartovat konzoli, jinak nic.
    DASTY1
    DASTY1 --- ---
    SIRLOON: jak pise Claven , v Origins dohrano i s DLC (nahrano cca 80h) a nic !!!! (jo jednou propad v grafice - restart a pohoda) jinak ani tuk !!!! (na ps4 slim) -jsem to tu s nekym resil jak je to mozne .. ze nekdo to ma hrozny a nekdo na stejne platforme nic !!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam