• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    BUGER
    BUGER --- ---
    schvalne sem zvedavy o kolik se mi podari snizit vcore s3 aby to nesypalo chyby
    BUGER
    BUGER --- ---
    ja mam na s3 kolem 55 a na te polovicni asi 47, teplota v mistnosti 19-21
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    dobry klima v serverovne :D oproti letnim 63-65 stupnum na deskach

    BUGER
    BUGER --- ---
    REASON: kdybych je mel....
    REASON
    REASON --- ---
    BUGER: zapoj 20 asicu :D
    BUGER
    BUGER --- ---
    jinak mezi tim sem nasel chladic a otestoval, ze ten 1 asic opravdu stabilne bezi na cca 15GH
    BUGER
    BUGER --- ---
    ... a samozrejme otestovat moznost snizeni Vcore = spotreby
    BUGER
    BUGER --- ---
    zbyvaji mi otestovat posledni 4 chipy, ale posledni 2 dny nebyl cas, moc prace v praci :-/ Kazdopadne pak nakam dam ty upraveny zdrojaky cgminera na PL2303 x BM1382... Z toho zatom jednoho prezivsiho ASICu mam v planu udelat malej miner (15GH / asi 12W) a pustit ho na solo, treba se trefi :-)
    BUGER
    BUGER --- ---
    zda se ze z tech 16ti chipu fakt prezil jen 1
    BUGER
    BUGER --- ---
    par slibeneych fotek (zatim jen ty z fotaku)

    antS3board01.zip | Ulož.to
    http://uloz.to/xDjWPrQ6/ants3board01-zip
    BUGER
    BUGER --- ---
    !!! Prvni uspech - modifikoval sem zdrojaky cgmineru aby komunikoval stejne jako s ant U3 ale pres PL2303 (ant U3 normalne komunikuje pres CP2101, ale ten nemam) a helemese podivejmese, ono to neco udelalo.

    Evidentne to zacne hashovat jen na jeden z 11ti pripojenych chipu a to U6 (nevim proc zrovna tenhle), zacne se zahrivat, a to pomerne rychle a hodne, protoze tam mam jen provizorni chladic, takze sem to zatim mel nahozene vzdycky tak 5sec (a proto jsou na screenshotu posledni 4 radky chyby - jednou rukou sem kontroloval teplotu U6, druhou mel na vypinaci a tak sem mohl PrintScreen zmacknout az jak sem desku vypnul), kazdopadne zahriva se jen ten jeden a kdyz mu odpojim napajeni, prestane cgminer desku detekovat... Nic cigaro a postel, zejtra je taky den, kazdopadne mame radost :-)

    BUGER
    BUGER --- ---
    takze vcera sem preadresoval to prvni BM1382 (U4) na adresu 0, ale stale to po pripojeni do anta ukaze 1 nefunkcni asic (namisto 16ti nefunkcnich kdyz tam ta deska vubec neni), ale buh vi jak funguje ten PIC v ANTovi, zkusim s tim komunikovat primo z cgmineru podobne jako komunikuje s ANT U3 (tj pres USB to UART), asi nejspis pomoci tohoto:

    cgminer-ckolivas/usbtest.py at master · nicehash/cgminer-ckolivas · GitHub
    https://github.com/nicehash/cgminer-ckolivas/blob/master/usbtest.py
    BUGER
    BUGER --- ---
    clovek si musi s necim hrat
    BUGER
    BUGER --- ---
    do vsech sem nacpal tichy vetracky, takze se u toho da i krasne spat...
    BUGER
    BUGER --- ---
    jinak aktualne topim uz asi mesic temer vyhradne minerama... 1x S3, 1x S3 ze ktere jede pulka, 1x KNC saturn (2 asicy) - teplota 19 - 21, ale je to malinkej bytecek 1+0 :-)
    BUGER
    BUGER --- ---
    zajimalo by me podle ceho ten cgminer psali
    BUGER
    BUGER --- ---
    napadlo me to pri zkoumani zdrojaku cgmineru, ze kterejch mimochodem de asi jako z jedinyho pramene (zdrojaky ostatnich mineru podporujicich ANT U3 by asi taky poslouzily) zjistit jak poslat BM1382 data a nastavit frekvenci... jejixch slavnej datasheet o tomhle jakozto vubec o cele komunikaci mlci
    BUGER
    BUGER --- ---
    btw vcera me napadla takova myslenka - pri tezbe mineri vezmou blok, zkousi menit nonce od 0 nahoru a zkousi hashe... Jenze cele to funguje tk, ze tem chipum trva propocitat vsechny nonce placnu 100ms, jenze minig SW do chipu nacpe novej blok vzdycky rychleji nez stihniu dopocitat predchozi, tj treba po 90ms, aby nedoslo k tomu ze chipy stoji a nepocitaji (cimz by sel pochopitelne dolu hashrate)... takze vlatne k upne nejvyssi nonci se nikdy nedostanou.... co napsat miner ktery naopak pojede nonce odshora - nemel by vyssi sance na uspech? mel by nekdo cas sosnout data treba z blockchainy a vzit treba 1000 bloku, jejich nonce a overit, zda tam "vysoke nonce" opravdu nejsou zastoupeny mene?
    BUGER
    BUGER --- ---
    VYHULENY_UFO: fotek mam celkem dost, jak bude cas tak to sesypu (neco je v telefonu, neco ve fotaku, meyi tim sou dalsi fotky jinejch veci, klasika...) a dam to nekam asi i celou tou story :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BUGER: nemohl bys z te operace udelat par fotek... ? :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam