• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn

    Těžba kryptoměn pomoci ASIC, procesoru, grafickych karet...tipy ohledně alternativních coinů, poolů, multipoolů, doporučená nastavení pro konkretní težební zařízení, aplikace pro těžbu, přetaktovávání, fotky rigu, chlubení se vytěženým množstvím coinů atp.
    Smyslem je trochu odlehčit Bitcoin klubu, kde podobně specializované informace nemusí zajímat každého.


    CST, GMT, UTC= Central Standard Time, Greenwich Mean Time, Coordinated Universal Time
    EST= Eastern time = GMT-5 (tzn pro čechy -6)
    Čechy se nacházejí v pásmu CST+1, GMT+1, UTC+1


    Start nových mincí
    http://cryptodir.com/calendar/#action=calp_month
    http://www.shiliwu.com/
    http://www.altcoincalendar.info/
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS:
    zaplatí cca 4 Kč/kWh (včetně chlazení) a asi 350 Kč bez DPH za 1U místa

    ha, takze to uz sme zase na standartu vietnamsky pestirny. to znamena, ze kdyz ti nekdo zaplati v btc, tak dostane slevu a zaplati ti treba 3kc? a ty se vlastne snazis sehnat par btc jen kvuli spekulaci, pricemz prezentujes myslenky jaky prezentujes. ok... teda cekal jsem, ze vymyslis aspon nejaky sofistikovany piratsky letadlo :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: jak se mi člověk, který (údajně) věří v budoucnost BTC, může ptát "proč nájem v BTC"?

    nabídka je jednoduchá: pokud bude nájem zaplacený v BTC, vykoupím ho v tomto případě za výrazně výhodně výhodnější kurz (=protože využiju odpadní teplo, až na to, že v současnosti mám připojený jen svůj byt, místo budoucích 15ti, takže už ze stávajícího tepla konvenčního datacentra, kterého je teď asi 100 kWh za 24h, využívám přes léto odhadem tak 4 kWh, tedy 4%... což z tohohle tématu dělá gaychat, nejspíš..)

    pokud někdo nechce platit v BTC, tak v závislosti na tom, kolik U miner zabere a jaká bude průměrná spotřeba (=vrazím mu tam měřák, špičky problém nejsou..) zaplatí cca 4 Kč/kWh (včetně chlazení) a asi 350 Kč bez DPH za 1U místa ... typicky podobná věc s podobnou spotřebou (Blade server) tam je teď housovaný za něco jako 9000 měsíčně (?), majitel si to přestaví do úspornějšího, takže doslova tam vznikne rezerva chlazení (je fakt, že navýšení kapacity chlazení na plnou kapacitu nějak čeká, až nám vyreklamují nějaký zdeformovaný silentblok v druhém fancoilu... kilowatt se tam ale vejde ještě hravě)

    jinak výhodou housingu mineru v datacentru místo někde ve sklepě je kontrolované prostředí (teplota, vlhkost, bezprašnost...), mohlo by se to projevit na výkonu (ale nemuselo - to se prostě musí zkusit..), v neposlední řadě kromě horka (to je problém asi v létě) může doma být obtěžující hlučnost...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: no, na to jaky obvykle pises romany, je toto velmi kratka odpoved.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: proč ne? :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ale proc najem v btc?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KUKIDE: bohužel bez dotací to není levné, to je slepá ulička. proto jsem (obecně) šel spíš cestou využití odpadního tepla (tam, kde se teplo stejně získává z elektřiny)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHILDINTIME: pochopitelně jsem na to připravený, máme tam docela velkou rezervu.

    spíš jde o to, jestli si za to připravený platit nájem dle toho schématu, jak jsem naznačoval původně :-)
    BLOOD_ELF
    BLOOD_ELF --- ---
    XCHAOS: Antminer S9
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    MIKE23: jsem za :) chce to ale nejakou levnou elektřinu aspoň částečne ze solárů :)
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    VYHULENY_UFO: ja se na to divam jako na investici ... do budoucna ;)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MIKE23: rikas postavit nejakej nyxpool jo ? :D :D
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    Tady už se to blíží do stavu, kdy se budeme časem schopni složit na vlastní serverovnu ;)
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    CHILDINTIME: o druhym stroju premyslim kvuli novym grafikam amd 480, jeste jsem se nerozhoupal, ale mozna doto pujdu. Tezim ethereum, az to prestane byt zajimavy tak prejdu na neco jinyho nebo budu prolamovat hashe hesel..
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    taky by me zajimalo kolik takovych zarizeni bys prijmul, kdyz ti jdno 1300w prijde dost..muj gpu tezici stroj ma 1000-1400w podle toho co zrovna tezi, premyslel jsem o druhym a dat ho k vam, dlouhodobe, ale nevim jestli jsi na to teda pripraveny nebo ne..topi to hodne, ale jak to zmerit nevim.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: jakej najem a proc v btc? zrovna v 'mene', ktera konci a nema podle tvych predpovedi budoucnost, sam si neco rikal, ze mineri jsou vlastne zbytecni. takze bych spis chapal, ze si nechas zaplatit aspon cast elektriky v nejaky realnejsi mene...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: jedno. Bez mereni vim, ze ziskam cca 30 kWh*topny faktor tepelneho cerpadla za den. To docela meritelne je, proto bych s tim nejradsi pockal do zimy, to ale ten konkretni miner muze zastarat. Rozhodne, kolik bude ochoten zaplatit najem v BTC.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: rovnou nam rekni, kolik bys takovych zarizeni kolem 1300w byl ochotny prijmout. Kdyby jich bylo tak 10-15, nejaky meritelny teplo bys mozna ziskal...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BLOOD_ELF: no je to dost, ale asi by to šlo, na nějaký čas. Kolik je to U?
    BLOOD_ELF
    BLOOD_ELF --- ---
    XCHAOS: Co takhle 1300w? Šlo by? A kde fyzicky je to místo?
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    Poradí někdo kontakt na českou farmu na těžbu BTC, kam by se dalo investovat?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: jistě, že ohřeje (dnes jsme to spustili a funguje to super!). samozřejmě je to primárně placenej hosting nejen pro BTC - viz http://www.spoje.net/servery/housing/ (akorát, že to je starej ceník, musíme ho aktualizovat, ceny v Břevnově vychází i poněkud nižší ale nejmenší formát je 1U)

    ten mining stejně není moc dlouhodobá záležitost, vzhledem k zastarávání toho hardwaru. vidím to na záležitost třeba na tenhle podzim a zimu.. pak se datacentrum postupně zaplní normálními klienty, a přes léto bude tepla přebytek.

    nabídka pro minery je vysloveně typu "mám starší železo, pro který se mi už nevyplatí při dnešním kurzu platit elektřinu". (viděl bych to na některý z těch cca 800W rackových bastlů). tzn. mě naskáčou na účtě nějaký drobný BTC fufníky dle dohody .. a miner ke mě dá jen něco, co by se mu doma stejně jen zbytečně povalovalo nebo by to hodil na aukro.

    tem kurz jsem uvedl obráceně, ale princip je zjevný: na úhradu elektřiny vykoupím část vytěžených BTC naopak třeba za 200%, 300% možná 500% tržní hodnoty (cenu elektřiny budem brát jaká je běžně koncová pro domácnosti a bez chlazení, protože to jak jsem řekl pro mě není náklad).

    takže příklad, elektřina pro 800W miner by mohla stát např. 1728 Kč měsíčně? to dělá při současně průměrné tržní cene třeba 0.144 BTC. Mě ale za uhousování toho mineru bude stačit nájem třeba jen (dejme tomu) např. 0.05 BTC za měsíc (ale samozřejmě přijmu nejvyšší nabídku).

    zajímá mě, čistě jen pro tu legraci, jestli k tomu dojde (tedy mj. i jak moc je složitost nadsazená nad současnou tržní hodnotu)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam