• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    Jakej je momentalne nejlepsi device na mining BTC v pomeru cena/vykon ?
    B3DA
    B3DA --- ---
    THONDAS: ta pumpa na burstu je fakt pekna.. nevim ale jestli stihnes neco natezit nez to spadne zas :)
    jinak pocitej, ze nez naplotujes disky muze to par hodin/dni trvat, taky potrebujes uz docela dost mista abys vubec neco natezil.. (min nez 10TB uz moc nema smysl)

    zkusenosti se storjx by me zajimaly taky
    THONDAS
    THONDAS --- ---
    Nemáte někdo zkušenosti s těžením strojcoinXu,nebo burstu?
    ORIEN
    ORIEN --- ---
    Transaction e03acd1dad...a9aa
    http://explorer.litecoin.net/tx/e03acd1dadc99b2d5951d5364e871d2b91a696150faf3d4ce63b3e46f9eea9aa

    Neví někdo jak je možné dosáhnout u LTC menšího Fee než je 0.001?
    THONDAS
    THONDAS --- ---
    Dá se dneska ještě něco těžit s gridseedem?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    uff
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    B3DA: já tenhle názor nerozporuju. že by prodloužení času verifikace při poklesu hashrate na polovinu bylo méně než na dvojnásobek, to je pro mě nová informace. a je fakt, že se tím i zpomalí rychlost oběhu peněz, což je v makroekonomických rovnicích (kromě velikosti peněžní zásoby) druhý zásadní faktor, který ovlivňuje cenu peněz (poptávku po nich). takže je tam i jedna zpětná vazba správným směrem (ovšem ta by fungovala spíš v případě, že by propustnost sítě umožnila všeobecné masové přijetí, což se právě neděje a hrozí, že to nepůjde)
    B3DA
    B3DA --- ---
    XCHAOS: nad tim uz jsme tu prave diskutovali..

    stane se (za predpokladu ze nikdo na zbytek site nezautoci, nikdo se zpet nepripoji apod.), ze bloky zbyvajici do pristi diff change budou trvat o neco* dele a nasledne se slozitost prizpusobi.. bohuzel to u btc trva trochu dele nez u jinych altu, co si musely projit drancovani multipooly (coz pro jejich chainy melo obdobne nasledky jako tvuj scenar pro btc) a prizpusobit algoritmus zmeny slozitosti. na druhou stranu - pokud se nepletu, vzhledem k absenci tech altcoinich mechanismu v btc pak muze diff spadnout treba klidne o tu pulku najednou.

    pokud bude uz v provozu LN, nemuselo by to treba vubec narusit provoz..

    * ten prubeh neni uplne linearni, takze to ze se odpoji polovina site neznamena ze se bloky protahnou 2x.. tohle se tu diskutovalo, zaver byl myslim ze ten cas je spis kratsi (nedofiltroval jsem, mozna uz to bude v archivu)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: vis co by se stalo, kdyby vykon site poklesl? sit by se prizpusobila a snizila obtiznost, takze tezba by pokracovala v pohode dal... to je to co sem cekal za odpoved.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    B3DA: tak za určitých okolností by jejich roli převzali jiné. pokud pokles hashrate bude jen v nějakých jednotkách procentech, tak je to třeba i pozitivní jev, kteří jiní mineři využijí jako příležitost.

    představ si ale, co by se stalo, kdyby dostupný hashing power (a tím i měřitelná hashrate sítě) najednou poklesla třeba o polovičku..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: zase ta teze, že kratší odpověď je vždy správnější? :-)

    definoval jsem ti stručně, že mikroplatbu definují mj. nízké až nulové transakční náklady. tedy to samé, jako když pouličním muzikantům hodíš do klobouku minci - taky nulový transakční náklad (sáhnutí po peněžence se nepočítá, to je ekvivalent toho kliknutí).

    je jasné, že od určité výše plateb ty nízké až nulové transakční náklady nejdou zajistit. dnes se nulové náklady výskytují na běžných účtech a použití internetbankingu (tedy ve Fio), tedy mojí definici mikroplateb splňuje např. když by si banda lidí založila nějaké API, který by si navzájem posílala peníze mezi Fio účty...
    B3DA
    B3DA --- ---
    co se stane, kdyz cena pujde dolu a nekteri mineri prestanou v kalkulacce videt nejaky okamzity profit, resp. pokud jich nejake ne uplne male mnozstvi tezit prestane, se tu (a v btc klubu) uz parkrat taky resilo..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: no napsal si roman, ale zadna odpoved v nich neni.

    mikroplatby nejsou definované tedy ani tak výší, jako spíš transakčními náklady - coz znamena, kdy se jedna o mikroplatbu a kdy o platbu. odpoved prosim.

    dale mi jeste dluzis odpoved, jestli vis, co se stane, kdyz si miner alias tzv zpracovavac a potvrzovac transakci spocita, ze se mu za aktualni cenu nevyplati transakce zpracovavat.

    nemusis spechat, casu je dost a snad nejakou odpoved vymyslis. napriklad vygooglit si, co povazuje za mikroplatbu paypal neni problem.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    XCHAOS: hele to je posledni OT reakce, ale zkus serfovat třeba stíhle ju...
    Brave Software | Building a Better Web
    https://brave.com
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: od začátků webu před cca 20 lety se počítalo, že by mikroplatby mohly nahradit uhozené financování online contentu z reklamy.... problém je, že každý web si začal předplatné řešit úplně po svém a i když já bych byl ochoten utratit do několika set Kč měsíčně za kvalitní novinářskou práci, tak se mi nechce "zdarma registrovat" na X webech a na vybraných ještě prozrazovat (složitě - a navíc nevím pořádně komu to říkám) číslo platební karty.

    potřebuju službu typu "v peněžence mám zbylý nějaký drobný, od minula, kdy jsem si dobil - a když u článku, hudební skladby či videa vidím ikonku klobouku, tak na ní kliknu - a ono mi to nabídne nějaké drobné, v řádu třeba i eurocentů/desetihalířů, kterými můžu daný obsah podpořit" - relativně anonymně, ale zase tím pádem by nebyl problém vidět statistiku článku (resp. "jednoho klobouku") - kolik lidí ho podpořilo, výši příhozů, apod.

    mikroplatby nejsou definované tedy ani tak výší, jako spíš transakčními náklady (měly být velmi nízké, až nulové), anonymitou a jednoduchostí použití. Bitocoinová technologie měla na řadu toho našlápnuto (např. implementace zcela mimo browser byla dobrý krok! vývoj browserové technologie by určitě vedl ke vzniku javascriptovýc virů, které klikají na příhozy za klienta, apod.). Celé to ale pokazila ta vize deflační ekonomiky a ignorování faktu, že praktická použitelnost vyžaduje aspoň trochu stálý kurz (který zase nesvědčí spekulantům, ovšem).

    Jako protokol pro obecnou implementaci jakýchkoliv budoucích Ponziho schémat je bitcoin jedinečný.... jako náhrada klobouku, do kterého se hází pouličním muzikantům drobné, se ale zatím neujal (resp. až uvidím u nějakého pouličního muzikanta místo nějakého klobouku/talíře/kelímku na chodníku nalepený QR kód s BTC adresou, tak uvěřím :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: otazka je, jestli vubec mas vydefinovanou mikroplatbu a jaka vyse je vyse mikroplatby.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KUKIDE: no dobře, ale tady jsme v klubu "těžba", ne v klubu "spekulace"... že trhy vyžadují ideologii optimismu z podstaty, protože kurz roste, jen pokud jsou všichni hráči ve výhledu do budoucnosti optimističtí, to je samozřejmě velmi známá ekonomická poučka :-)

    nicméně - mě mikroplatby a online platby obecně (spíše než jen "kryptoměny") zajímaly před Bitcoinem a budou mi zajímat i po něm :-) stávající systém platebních karet, provizí z transakcí je děravý, nebezpečný a drahý a samozřejmě mě do budoucna zajímá, co ho nahradí (ideálně: bezpečnější a decentralizovanější věc, s daleko nižším transakčním poplatkem, než jsou 3-5% u dnešních karet, a navíc s kurzem, který bude prakticky nevychýlitelný z pozice doménové koše - takže vlastně semi-automaticky vázaný na Special Drawing Rights u MFF..)
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    XCHAOS: podle mě by jsi měl mít přezdívku doomchaos, no nic tahle diskuse je OT... ale jo fullnod by měl hlasovat, ale v podstatě je jedno jakou cenu trh má, protože jak už kdysi zaznělo 1btc=1btc a je na uživatelích čím platí a hlavně i na jejich vyjádření a požadavcích na stranu prodejců že tím chtějí platit... ale to je trochu zavádějící protože prodejce pokud nejde přes platební bránu tak je taky uživatel...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: zeptam se takhle: vis presne co se stane, kdyz ze site odejdou tezari, kterym se nevyplati za aktualni cenu tezit?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: no.. v podstatě ano. mining je dnes aspoň zčásti financovaný odměnou těžařům a pouze z části spekulativně (tedy spekulací na růst kurz). pokles kurzu ti likviduje oba zdroje financování: odprodejem BTC si na elektřinu (případně ještě vývoj a nákup dalšího vybavení) nevyděláš, zatímco spekulantů, spekulujících na růst kurzu, v případě poklesu kurzu výrazně ubude.

    Bitcoin má tedy pro případ požáru, který by pokles kurzu znamenal, k dispozici jediný systémový nástroj - a to je "hasicí přístroj" naplněný olejem, tedy fakticky plamenomet :-) (což samozřejmě je taky strategie.. např. hasit šíření lesních požárů uměle vyvolanými protipožáry, kterými vytváříš nárazníkové "vyhořelé" zóny apod....)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam