• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Jinak docela respekt k te investici do karet, kazdy do vidi ze jsou karty za 6500 a 8000(1080) a ze ta cena zase poroste, nicmene jit do toho je vec druha.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Jinak nez zabrednu moc hluboko do sarkasmu - tezitko byla nadsazka pro vtip (proto pun-intended)
    Existuje mnoho duvodu proc lide obmenuji HW, ale od urciteho bodu se proste nevyplati premyslet v absolutnich cislech.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ORIEN: No ja nevim zda mam reagovat na prvni odstavec co se snazi oponovat asset-management a nebo na ten druhy odstavec co rika ze prave takovy asset management se dela.

    Ultimatne je to asi debata o tom, zda tezitko nesmi fungovat. Mam doma spoustu prikladu technologii co funguji a jsou z nich tezitka :)
    ORIEN
    ORIEN --- ---
    MCKIDNEY: 70% strojů funguje jak má počínaje prvním zapnutím až bodem, kdy je vyhodíš. 5% chce lehkou údržbu, 15% je silně náladových, kvůli kterým jsou restartovátka a 10% je noční můra každého, kdo se o to stará. Pokud máš starší hw, který funguje, tak to není o tom, že ho vyhodíš a koupíš nový. Základka, CPU, ram a zdroj jsou levná věc proti VGA, takže dokud VGA jede, tak není důvod je vyhazovat a obměnovat. Pokud chceš analogii, tak v těžbě je to samé, že dokud se autu točí kola, bude násilně jezdit. Jakmile přestane, letí z domu.

    A řešili jste tu důvody prodeje strojů, to záleží na strategii každé farmy. Teď nepočítám domácí těžbu, kde se to tak tak vrátí a je čas to prodat, protože se o to starat nemá smysl. U velkých farem se to dělá trošku jinak, my jsme třeba před měsícem rozprodali asi 120 asiků, protože jsme chtěli likviditu na (dnes) zatracené levné karty (580 8 GB za 5600)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ORIEN: Ty asi beres v potaz pouze vykon, ale realita je ze HW chcipa a je lepsi ho prirozene regenerovat. Z tohodle pohodle je to prakticky stejne od herniho PC az po firemni auta.

    Jak muzes z tohodle prispevku videt: SABICZECH
    Gratuluji k prodeji, tohle neni neco co predas odpoledne na Ipaku :)
    ORIEN
    ORIEN --- ---
    OTAVA: Aktuálně eth. Teď jsem koukal a je to tak 0,02 USD denně, což je dost bída, ale furt zůstává, že to jsou dost staré karty.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    ORIEN: a co na nich proboha tezis?
    ORIEN
    ORIEN --- ---
    MCKIDNEY: Z asiků ano, z rigů uplně ne. Radeony 7870 z 2013 jsou dodnes v plusu, i když teď v létě je to dost bída, tak jsou v zelených číslech.
    SABICZECH
    SABICZECH --- ---
    MCKIDNEY: Důvod je prostý, náklad 65000,-/měsíc se ve dvou dá utáhnout jen nějaký čas a konstelace zrovna nepřeje prodeji BTC. Už jsme to všechno střelili za 11500,-.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MCKIDNEY: nebo se jim nechce dotovat takovej prikon.

    JAKUBMOKRIS: je spousta novyho zeleza s dvojnasovnym hashrate co stoji min a teoreticky se muze vyplatit prodat stary, po kterym stale jeste muzou lidi skocit, a koupit zbrusu novy, nebo se na to taky vykaslat
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    JAKUBMOKRIS: Protoze je jenom otazkou casu, kdy se ti z toho stane tezitko. (pun intented)

    Jinak duvodu je mnoho, tipuji si ze je vykopli z housingu za dobrych podminek (26kW v lete bude hodne narocne)
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    OTAVA: pardon, uz vidim opravu :-)
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    OTAVA: Mě vždycky zajímá, proč se těhlech strojů lidi zbavujou nebo to ve velkém přeprodávají. Kdyby to těžení ještě pořád bylo výhodné, tak si to každej zapojí a valí ne? Prostě je mi podezřelý, že se toho někdo potřebuje zbavit. Ještě bych někdy možná trochu chápal ten přeprodej - půjčil si na to prachy a potřebuje je rychle vrátit a zisk si ponechat. Ale jak se někdo zbavuje použitýho, tak to ve mně budí podezření.
    SABICZECH
    SABICZECH --- ---
    OTAVA: Dobrá připomínka. Jestli je to tak, tak zlevníme. Cena není dogma.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    150 litru samozrejme :-)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    jestli spravne koukam na kalkulacku tak ted jeden vytezi 0.2 btc za rok (za predpokladu ze neporoste obtiznost) 1 btc stoji ted 6600 usd = cca 15 litru. takze za cenu jednoho S9 si muzes koupit cca 0.1 BTC s tim ze nemusis cekat pul roku a platit zadnou elektriku (just saying)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    za deset kdyz mas kliku a nikdo neprihodi
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    SABICZECH: na aukru je 6 novejch udajne nepouzitejch s origo zdrojem za 11 taky.
    SABICZECH
    SABICZECH --- ---
    Ahoj kolegové, rušíme s kámošem naší mining operaci. Měl by někdo zájem o cca 18ks S9 (13.5 Th/s model), koupeno někdy v listpadu 2017, od Bitmainu přišly začátkem ledna 2018. Běžely od 14.01.2018 do 04.07.2018. Cenovka 11 000,-/ks včetně zdroje a kabeláže.

    Díky
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    HERR_FLICK: bohužel máš pravdu, o efektivitě panelů a věcí kolem toho vím. Sice je to dům úplně dole na jižní Moravě, ale chtěl bych tolik panelů, aby mi to jeden rig utáhlo. Aktuálně na střeše mám 2 plochy (střešní plochy vikýřů) o velikosti 5x3 metry, takže se to snažím nějak projektovat. Díval jsem se, že zatím moc nejsou panely větší než 320Wp a ten má rozměr 2x1 metr. Neřeším výši investice, spíše pak aby to utáhlo rig 10-18 hodin denně (na celodenní provoz to zatím vůbec nevidím). Jsem teprve na začátku a věřím, že cena BTC ještě půjde hodně nahoru ;) ... Zbytek dne, kdy nebude energie ze slunce budu muset kompenzovat nočním proudem přímo do batteryboxu ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam