• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn

    Těžba kryptoměn pomoci ASIC, procesoru, grafickych karet...tipy ohledně alternativních coinů, poolů, multipoolů, doporučená nastavení pro konkretní težební zařízení, aplikace pro těžbu, přetaktovávání, fotky rigu, chlubení se vytěženým množstvím coinů atp.
    Smyslem je trochu odlehčit Bitcoin klubu, kde podobně specializované informace nemusí zajímat každého.


    CST, GMT, UTC= Central Standard Time, Greenwich Mean Time, Coordinated Universal Time
    EST= Eastern time = GMT-5 (tzn pro čechy -6)
    Čechy se nacházejí v pásmu CST+1, GMT+1, UTC+1


    Start nových mincí
    http://cryptodir.com/calendar/#action=calp_month
    http://www.shiliwu.com/
    http://www.altcoincalendar.info/
    rozbalit záhlaví
    ORIEN
    ORIEN --- ---
    MCKIDNEY: Kdy jindy nakupovat karty, než když jsou levné, mají záruku 3 roky a je jich dostatek?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Jinak docela respekt k te investici do karet, kazdy do vidi ze jsou karty za 6500 a 8000(1080) a ze ta cena zase poroste, nicmene jit do toho je vec druha.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Jinak nez zabrednu moc hluboko do sarkasmu - tezitko byla nadsazka pro vtip (proto pun-intended)
    Existuje mnoho duvodu proc lide obmenuji HW, ale od urciteho bodu se proste nevyplati premyslet v absolutnich cislech.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ORIEN: No ja nevim zda mam reagovat na prvni odstavec co se snazi oponovat asset-management a nebo na ten druhy odstavec co rika ze prave takovy asset management se dela.

    Ultimatne je to asi debata o tom, zda tezitko nesmi fungovat. Mam doma spoustu prikladu technologii co funguji a jsou z nich tezitka :)
    ORIEN
    ORIEN --- ---
    MCKIDNEY: 70% strojů funguje jak má počínaje prvním zapnutím až bodem, kdy je vyhodíš. 5% chce lehkou údržbu, 15% je silně náladových, kvůli kterým jsou restartovátka a 10% je noční můra každého, kdo se o to stará. Pokud máš starší hw, který funguje, tak to není o tom, že ho vyhodíš a koupíš nový. Základka, CPU, ram a zdroj jsou levná věc proti VGA, takže dokud VGA jede, tak není důvod je vyhazovat a obměnovat. Pokud chceš analogii, tak v těžbě je to samé, že dokud se autu točí kola, bude násilně jezdit. Jakmile přestane, letí z domu.

    A řešili jste tu důvody prodeje strojů, to záleží na strategii každé farmy. Teď nepočítám domácí těžbu, kde se to tak tak vrátí a je čas to prodat, protože se o to starat nemá smysl. U velkých farem se to dělá trošku jinak, my jsme třeba před měsícem rozprodali asi 120 asiků, protože jsme chtěli likviditu na (dnes) zatracené levné karty (580 8 GB za 5600)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ORIEN: Ty asi beres v potaz pouze vykon, ale realita je ze HW chcipa a je lepsi ho prirozene regenerovat. Z tohodle pohodle je to prakticky stejne od herniho PC az po firemni auta.

    Jak muzes z tohodle prispevku videt: SABICZECH
    Gratuluji k prodeji, tohle neni neco co predas odpoledne na Ipaku :)
    ORIEN
    ORIEN --- ---
    OTAVA: Aktuálně eth. Teď jsem koukal a je to tak 0,02 USD denně, což je dost bída, ale furt zůstává, že to jsou dost staré karty.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    ORIEN: a co na nich proboha tezis?
    ORIEN
    ORIEN --- ---
    MCKIDNEY: Z asiků ano, z rigů uplně ne. Radeony 7870 z 2013 jsou dodnes v plusu, i když teď v létě je to dost bída, tak jsou v zelených číslech.
    SABICZECH
    SABICZECH --- ---
    MCKIDNEY: Důvod je prostý, náklad 65000,-/měsíc se ve dvou dá utáhnout jen nějaký čas a konstelace zrovna nepřeje prodeji BTC. Už jsme to všechno střelili za 11500,-.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MCKIDNEY: nebo se jim nechce dotovat takovej prikon.

    JAKUBMOKRIS: je spousta novyho zeleza s dvojnasovnym hashrate co stoji min a teoreticky se muze vyplatit prodat stary, po kterym stale jeste muzou lidi skocit, a koupit zbrusu novy, nebo se na to taky vykaslat
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    JAKUBMOKRIS: Protoze je jenom otazkou casu, kdy se ti z toho stane tezitko. (pun intented)

    Jinak duvodu je mnoho, tipuji si ze je vykopli z housingu za dobrych podminek (26kW v lete bude hodne narocne)
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    OTAVA: pardon, uz vidim opravu :-)
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    OTAVA: Mě vždycky zajímá, proč se těhlech strojů lidi zbavujou nebo to ve velkém přeprodávají. Kdyby to těžení ještě pořád bylo výhodné, tak si to každej zapojí a valí ne? Prostě je mi podezřelý, že se toho někdo potřebuje zbavit. Ještě bych někdy možná trochu chápal ten přeprodej - půjčil si na to prachy a potřebuje je rychle vrátit a zisk si ponechat. Ale jak se někdo zbavuje použitýho, tak to ve mně budí podezření.
    SABICZECH
    SABICZECH --- ---
    OTAVA: Dobrá připomínka. Jestli je to tak, tak zlevníme. Cena není dogma.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    150 litru samozrejme :-)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    jestli spravne koukam na kalkulacku tak ted jeden vytezi 0.2 btc za rok (za predpokladu ze neporoste obtiznost) 1 btc stoji ted 6600 usd = cca 15 litru. takze za cenu jednoho S9 si muzes koupit cca 0.1 BTC s tim ze nemusis cekat pul roku a platit zadnou elektriku (just saying)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    za deset kdyz mas kliku a nikdo neprihodi
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    SABICZECH: na aukru je 6 novejch udajne nepouzitejch s origo zdrojem za 11 taky.
    SABICZECH
    SABICZECH --- ---
    Ahoj kolegové, rušíme s kámošem naší mining operaci. Měl by někdo zájem o cca 18ks S9 (13.5 Th/s model), koupeno někdy v listpadu 2017, od Bitmainu přišly začátkem ledna 2018. Běžely od 14.01.2018 do 04.07.2018. Cenovka 11 000,-/ks včetně zdroje a kabeláže.

    Díky
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    HERR_FLICK: bohužel máš pravdu, o efektivitě panelů a věcí kolem toho vím. Sice je to dům úplně dole na jižní Moravě, ale chtěl bych tolik panelů, aby mi to jeden rig utáhlo. Aktuálně na střeše mám 2 plochy (střešní plochy vikýřů) o velikosti 5x3 metry, takže se to snažím nějak projektovat. Díval jsem se, že zatím moc nejsou panely větší než 320Wp a ten má rozměr 2x1 metr. Neřeším výši investice, spíše pak aby to utáhlo rig 10-18 hodin denně (na celodenní provoz to zatím vůbec nevidím). Jsem teprve na začátku a věřím, že cena BTC ještě půjde hodně nahoru ;) ... Zbytek dne, kdy nebude energie ze slunce budu muset kompenzovat nočním proudem přímo do batteryboxu ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam