• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn

    Těžba kryptoměn pomoci ASIC, procesoru, grafickych karet...tipy ohledně alternativních coinů, poolů, multipoolů, doporučená nastavení pro konkretní težební zařízení, aplikace pro těžbu, přetaktovávání, fotky rigu, chlubení se vytěženým množstvím coinů atp.
    Smyslem je trochu odlehčit Bitcoin klubu, kde podobně specializované informace nemusí zajímat každého.


    CST, GMT, UTC= Central Standard Time, Greenwich Mean Time, Coordinated Universal Time
    EST= Eastern time = GMT-5 (tzn pro čechy -6)
    Čechy se nacházejí v pásmu CST+1, GMT+1, UTC+1


    Start nových mincí
    http://cryptodir.com/calendar/#action=calp_month
    http://www.shiliwu.com/
    http://www.altcoincalendar.info/
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SOONIC: nejlepsi je tezit do zasoby. kdyz sem tezil kdysi btc, tak kdybych ho hned prodaval, tak picu vydelam, ted po x letech je fajn se podivat do trezoru na ucet.
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    Jako težař mám možnost vybrat si, co budu těžit. Kdybych težil jakékoliv krypto, které má denní cenu takovou, že nebudu generovat zisk, pořád se moje činnost považuje za podnikání jako soustavná činnost za účelem dosažení zisku, když odmítám generovat zisk? Hodnotu výtěžku beztak stanovuji já, není to dáno nějakou centrální institucí. Nemůžu pak zůstat v režimu těžení jako koníček ? Případný nepředvídatelný zisk při změně krypto na fiat danit jako občan v kolonce ostatní příjmy bez nároku na odpočet vstupních nákladů ?
    Protože třeba to, co by jsi v neziskovém režimu nepodnikámí neodvedl na odvodech do pojišťoven, tak ti pokryje třeba nákup hw. ROMANICAK: Pak bys to mohl z kalukalace vypustit.
    DOMINIQUE
    DOMINIQUE --- ---
    ROMANICAK: no, pokud dobře počítám tak 350mhs k dnešním dni dává cca 4 dolary čistého při elektřině za 2kč. Takže teoreticky kdybych se z toho posr... a svezl se s vlnou lidí co prodalo svůj hardware za směšnou částku k tomu do toho praštil a prodal eth po 100$ tak jsem -90%. Jelikož těžím dál a cena eth se pohla směrem nahoru tak jsem jen -60%, a to se vyplatí :)
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    ROMANICAK: No to jsem chtěl slyšet. Zkus dál rozvinout svoji myšlenku.
    Tvoje úvaha počítá, že kdy jsi si pořídil hw,za kolik a jaký výkon ? Chci si to spočítat sám, ať ti nemelu...

    Jaký je tvůj názor na těžení nutně spojené s živností ?
    Ten směr, kterým jsi se ujal diskuzi vést chci co nejrychleji opustit. Zajímá mě jiné hledisko.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    SOONIC:
    SOONIC:
    dovolim si oponovat. Tezba ETH se nevyplaci pokud nemas elektrinu zadarmo a ani HW se nezaplati v zxadne rozumne dobe, pokud ETH nenastoupa velmi vyrazne, v radu stovek procent.
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    ROMANICAK: zapoměl jsem do kalkulace zohlednit legální podmínky těžby a s tím spojené další náklady z odvodů, s čím mám právě ideový rozpor k tomuto koníčku v míře a režimu, v jakém ho provozuju.
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    ROMANICAK:
    Když nehledáš v těžení instant profit, tak z hlediska výtěžnosti coinů se opatí těžit spíš dřív než později, za pŕedpokladu, že difficulty a network hashrate pořád bude růst. Konkrétně se tomto případě na GPU vyplácí třeba těžba etherea, nekonkrétně těžba čehokoliv, čemu věříš nebo chceš podpořit ideu projektu nebo decentralizaci ekosystému nebo si do toho započteš jiné benefity provozu hardvéru. Cena coinů s vysokou pravděpodobností vzroste a kdo chce, může si pak pokrýt náklady na těžbu. Crypto potřebuje decentralizovanou těžbu, to je jedním z předpokladů úspěchu myšlenky. (ale myslím, že se bude někde a na nečem těžit vždy, když se to někde někomu nevyplatí, nebo někde se to plošně zakáže, nebo by někde příroda vypla celé farmy, protže to organicky upraví podmínky a nabídne další možnosti dalším lidem.)
    Z druhého pohledu co vytěžím hned prodám je samozřejmě na místě uvést tu dobrou radu, že jsi radši můžeš koupit coiny ve směnárně. Pak jestli jsi s těžbou v mínusu, tak jsi si udělal na začátku špatnou kalkulaci a tato investice ti nevyšla.

    Na tohle jses ptal ?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    DOMINIQUE:
    A co konkretne se ti vyplaci?
    DOMINIQUE
    DOMINIQUE --- ---
    SOONIC: ano ze zacatku jsem to bral jako privydelek pak cena spadla a ano jsem minus 90% +hardware. Tech 100 hodin u 3 rigu ale nelituju. Clovek rychle pochopi ze cena u krypta je irelevantni. Taky jsem se svezl s vlnou a nakupoval jako drogove zavisly. Jde o to kdo tu hru vyhraje. Pokud prodas s minusem, tak jsi to prohral. Jde s pis o to jestli veris v ten koncept nebo ne. Takze ano spis konicek za me.

    Btw: rigy jsem nikdy nevypnul a ted se mi to zase vyplaci, protoze ta hodnota je zase jina.

    Hold, collect and collect :)
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    XSOFT: 90 procent lidi je s kryptem ve ztrate. kategorie hazardni hry a drogova zavislost
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    SOONIC: wtf?
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    kam jsme se dostali s tímto koníčkem...

    Je to vůbec podnikání? mohu snád ovlyvnit výsledek mého podníkání cíleně svou činností, že budu něco dělat lépe a víc a jinak, nespát, abych byl na trhu lepší, nebo jsme všichni stejní když to nepasu někde v hale na zelené louce ale doma garáží jak akvarijní rybyčky?

    Jak na tento koníček bude vzhlížed fin.ú. když budu mít 4 roky podnikání ve ztrátě? Zruší mi živnost?

    Koníčky jsou z princípu ztátové. Ale mohu taky vygenerovat nějaký příjem ve formé ceny za umístění se třeba na výstavě kaktusů. To tak koníčky dělávají, jestli někdo nějaký ještě dělá doma v garáži. Případný zdanitělný krypto zisk si zdaním v položce ostatní příjmy já sám, nebo vnuk, jestli budeme chtít vytěžené kryptoměny zbavit.

    Mám doma 4 vlhké plesnivé kouty na které když foukám, tak se mi tvoří plíseň méně. Abych nemusel platit tolik za foukání, tak foukám těžením, navíc foukám i teplý vzduch, no a čístečně si pokryju spotřebovavnou energii. Je toto skutečně podníkání jako "soustavná samostatná činnost prováděná podnikatelem za účelem dosažení zisku, na vlastní náklady, odpovědnost, riziko a pod vlastním jménem"?
    N A S R A T

    anketa klidně anonymní. Když těžím, tak:
    <> těžím na živnost
    <> těžím bez živnosti
    <> nicehash a.p.
    <> jiné, specifikuj
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Zas jedna jobovka...je zajimavy, jak "vedci" dokazou zkreslovat vstupni data a extrapolovat jejich vyznam tak spatne, ze na pude vyznamne univerzity vznikne a publikuje se takovej blabol:
    https://www.cell.com/joule/fulltext/S2542-4351(19)30255-7
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    MATT
    MATT --- ---
    PALEONTOLOG: nejni to podstatný, ale dovolil bych si odhadnout, že na tý fotce teče sotva litr
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ROMANICAK: pro SETUR se operuje s min průtokem 4L/s, to vypadá cca takhle:

    Vodopády České republiky
    http://www.vodopady.info/cz/sumava/Sumava.php?page=podzahradkami
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    VYHULENY_UFO: v posledních pár letech to s výrobou el.energie na řekách nebylo úplně ono, to je fakt. A aby toho nebylo málo, tak ti naopak přijde povodeň a můžeš to všechno vyházet :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JAROUSH: dokazu si to predstavit, ale problem vidim v problemu s vodou. :D
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    VYHULENY_UFO: Viděl jsem na dvou malých vodních elektrárnách v Čechách pár těžících mašinek. Ne že bych se pídil po tom, jak to mají s návratností, výkonem, spotřebou apod. (a ne že bych tomu vskutečnosti rozuměl), ale přišlo mi to jako dobrý nápad.
    (Teď už jen sehnat pár (desítek) mega a dobrý místo u řeky.)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ROMANICAK: heled, mám to kam píchnout, ale měl bys k tomu přístup jen v doprovodu :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam