ROMANICAK: A to musíš brát prvního, co ti vyšel? Smlouvy snad čteš, pokud je tam pokuta a tobě to nevyhovuje, tak zkus třeba druhýho. Nebo třetího. Vůbec nevím, jakýho prodejce máš, třeba už levného, ale já jen nesouhlasím s tím, že všichni mají +- stejně.
Dám příklad:
Malý rig 500 W x 24 x 365 = 4380 kWh.
Můj dodavatel na d57: Cena na 1 kWh včetně DPH: 3,54 Kč
d02: Cena na 1 kWh včetně DPH: 4,96 Kč
Rozdíl proti d02 je 6000 Kč ročně.
A u d57 je započítáno i pevné platby (např. jistič 3x25 A). A pak máš pro celou domácnost 2 Kč/kWh, takže ušetříš víc, pokud nějak využíváš elektřinu.
Toto v kalkulačce - první 13 758 Kč (BE), můj 15 872 Kč, poslední 22 789 Kč, to mi nepřijde +-500 Kč.
d56
Není pravda, že musíš mít přímotopy. Stačí jen mít okruh a na ní si dáš klidně 1 zásuvku, kam můžeš přímotop připojit. Revizáka jsem neukecával, neměl s tím problém.
Stykač + jistič + dráty + 1 zásuvka + práce elektrikáře + popř. někdo na vysekání a pak zadělání (to si dělám sám a to su IT) = pár kaček
Já musel navíc vykopat a vyměnit sloupek na hodiny, protože EON tenkrát neuměl tam ty 2 hodiny strčit. PRE i ČEZ to umí. Ale za rok to bylo zpátky.
Akorát jsem se před pár lety dopisoval s ERÚ a ti teda naznačovali, že to dělá takto každý a pak netopí přímotopy a moc se jim pak nelíbí, když máš velký odběr ve vysokým tarifu. Pak to d57 a celé HDO odpojování ztrácí smysl a že to chcou řešit - chtěli zavést nové tarify s poměry mezi VT a NT. Ty poměry pro lidi s TČ zaizolovanýma domama (PD nebo i NED) nešly splnit jinak, než že by se daly přímotopy ven a pálilo by se do vzduchu v NT. To nějak nepochopili, ale naštěstí to vyšumělo.
Víc už k tomu asi psát nebudu, fakta jsem dal, nevím, co bych dál dodal.