NIGHTHUNTER: tak zase malý update - podařilo se mi vyhrabat krabičku RAM pamětí - konkrétně 16 GB modulů a k tomu pár dalších procesorů, tudíž mám už 2 servery, kdy každý má 384 GB RAM a díky tomu se to celé může plotit v RAM disku (měl by stačit 274 GB RAM disk pro plocení a pak mít něco pro systém) - přínos oproti 130 GB RAM disku a poli RAID 0 ze dvou NVMe disků je cca 2 minuty, ale hlavně už se mi neničí žádný NVMe disk ;-).
NVMe disk jsem tak původně používal pouze na uložení hotového plotu jakmile se překopíruje z RAMky, aby se rychle uvolnila RAM, mohl začít vznikat další plot a ten hotový se pak mohl v klidu z NVMe uložit na NASku. Ale zjistil jsem, že už 3 staré SAS disky (10k rpm, rok výroby 2011) jsou v RAIDu 0 pro zápis hotového plotu stejně rychlé jako ten NVMe disk a proti němu jsou tak nesmrtelné.
Tím jsem mohl zrušit všechny NVMe disky a zůstat jen s plotnama a RAMkou.
Pak přišel poslední test - je lepší 10-jádrový (20 threadů) Xeon na 2.8 GHz (@3.2 GHz) nebo 12-jádrový (24 threadů) Xeon na 2.4 GHz (@2.8 GHz)? Vzhledem k předchozím testům, kdy jsem na Windows viděl, že 4 jádra s vyšší frekvencí jsou lepší než 10 pomalých jsem tomu nevěřil, ale zkusil jsem a víc jader zvítězilo a zase to ubralo cca 2 minuty, tudíž jsem na cca 26 minutách / plot.
Takže aktuální stav - 2 servery, každý 2 procesory, každý procesor 12 jader (24 threadů) a ve výsledku něco přes 4 ploty za hodinu, protože kopírování na NAS to nijak nezpomaluje.