MAJA: Já se tomu teda věnuju opravdu jenom jako koníčku, nic velkého, ale za tu dobu co se v tom motám tak bych řekl, že dlouhodobě výtěžnost tak nějak kopíruje cenu elektřiny. Samozřejmě neberu v úvahu krátkodobé výkyvy cen krypta, ale prostě když to děláš dloho a nechceš úplně všechno hodlovat až bude cena hodně vysoko, ale chceš z toho pravidelně něco vytáhnout.
Takže dokuď nepůjde solárem a baterkama (včetně úroku v případě, že si na to půjčuješ a samozřejmě se započtením životnosti) vyrábět elektřinu za ceny stejné nebo nižší těm ze sítě, tak se k tomu (aspoň já) stavím jako k lepší formě výkupu. Jinými slovy si zlevňuji těžbu tím, že svítí sluníčko, ale musí mi to fungovat i bez toho.
Rig musí běžet aspoň 20 - 30 minut aby něco vydělal.
Regulovat výkon na kartách podle ceny elektřiny jsem zkoušel, ale nepovedlo se mi to rozumně realizovat.
Myslím si, že zapínat a vypínat rigy několikrát za den nebo dokonce za hodinu povede k jejich brzké smrti.
Já teda kombinuju nízký tarif (plánované časy spínání dle distributora) a tak nějak očekávanou dobu, kdy by FVE mělo něco dávat a rig zapínám a vypínám v předem nastavené časy. Ty nejlepší (nejefektivnější) běží i když je šance na nějaký výkon z FVE malá, ty nejhorší se spínají, jenom když FVE dává skoro vždy. Pokoušel jsem se o lepší regulaci, ale tak nějak jsem vždycky ztroskotal na "detailech".