• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DIABOLUSPunčochy a podvazkové pásy
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    GABINKA: Hm, ta tvoje zprava vcetne vetru a cervenani se me donutila se zasnit :)
    GABINKA
    GABINKA --- ---
    Tak já jsem si opravila ten pás z fotky, našila jsem tam širokou ramínkovinu a nechala tam zatím ty původní velvetky, vypadá to dobře a neuvěřitelně dobře to sedí, přestože je to celé nepružné až na ty vzadu pásečky k zapínání. Mám nové retro šatičky, naprosto fantastické, puntíky, nahoře vypasované s delším rukávem a širokánská sukně těsně nad kolena. Na to černé sáčko, ty Elite punčochy a vyrazila jsem za klienty. Moc jsem se těšila ale dopado to katastrofou. Radu o stažení kleštičkami jsem nečetla, navíc jak jsou velvetky starší tak byly volné a při každém posazení se mi rozepnuly tak jsem pořád jenom někde zapínala. Mnohem horší ale bylo, že venku po cestě zpátky začal foukat vítr a zvedal mi širokou sukni a já pod tím ty podvazky. V ruce notebok, papíry a kabelku, takže jsem nemohla nic dělat, červenám se ještě teď doma. Jednak potřebuju poradit přesně které velvetky si mám koupit, nebo jestli to stažení kleštičkami je tak spolehlivé aby se tyhle nerozepínaly a potom poradit kde sehnat nějaké kombiné. Spodničky jsem dřív nosila, ale pod sukně jsou dobré, jenže k šatům už ne, vždycky to nějak slezlo a vykukovalo to, u sukně se to dá v pase povytáhnout, jenže šaty znamená celé zvednout. Nebo máte nějakou radu? A taky šířka pod široké šaty. Když bude spodnička nebo kombine široké, vítr ho taky zvedne, takže jenom úzké krátké přes podvazky?
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    GABINKA: ty české jdou lehce kleštičkami přitáhnout aby to nedělaly, pak drží dobře - ale bacha nesmí se to přehnat aby velveta šla vůbec zapnout
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    CHANNAH: ano přidám - promiň nebyla jsem tu
    CHANNAH
    CHANNAH --- ---
    GABINKA: ty kovové spony z ohýbaného drátu mám osobně vyzkoušené a můžu doporučit - krásně vypadají a drží jak helvétská víra. Nechala jsem si je vyměnit u svých pásů, kde byly ty z lisovaného kovu.
    GABINKA
    GABINKA --- ---
    Děkuji za tip na obchod, výrobky jsou super. Původně jsem pás chtěla dát do původního stavu, ale asi bude lepší ho vylepšit dnešními doplňky. Ty kovové sponky podvazků se mi moc líbí, snad dobře drží. Ty kovové co jsou na fotce se u nás vyrábí snad 100 let, pořád jsou k mání v galanteriích, jsou na široké kšandičky a punčochy dobře udrží, ale mají děsnou nevýhodu, že se snadno samy rozepínají. Mám 2 pásy s nimi, a stává se, že když se postavím ze sedu často zjistím, že podvazek mám rozepnutý. Jinak k té délce punčoch, to považuji za samozřejmost, aby sukně kryla zvýrazněný lem punčochy, spíš mi jde o to zda a kolik jste zvyklé nosit sukně nad kolena přes punčochy obvyklé délky, což je taky nejpohodlnější, tak na 2/3 stehen. Taky při sezení se musím cítit pohohdlně a pořád si nehlídat sukni.
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    SARAJ: zatím jsem v praxi ozkousela jedny a ty jo :-)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    GABINKA: je ty puncochy, ta znacka, ty sou dobry, mam pocit, ze do nich pridavaj azbest:-)))), ze se mi min trhaj. Skoda, ze se na ne narazi jen ojedinele, v nejakem sekaci, seniorbazaru atp. (nenosene, zabalene)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MORGAIN:jak to dopadlo? delka Ok?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    GABINKA: to je prave ono, ted na jaro - leto mam svetle a vsechno je az moc videt, chjo.ok.
    CHANNAH
    CHANNAH --- ---
    DIABOLUS: dala bys prosím ten obchod na nástěnku? Mají tam všechny možné podvazkové spony, gumy atd. a mám ten obchod osobně osvědčený ;)
    CHANNAH
    CHANNAH --- ---
    GABINKA: parádní takový mám podobný americký, taktéž nepružný... Moc doporučuji znovu tenhle obchod na Etsy: https://www.etsy.com/shop/CorsetMoment?ref=l2-shopheader-name - objednala jsem odtud gumu, je pevná a saténově lesklá, v českých galanteriích jsem našla jen ne moc vzhledné gumy a navíc byly moc pružné... Délka punčoch a sukní - no, minimálně tak, aby lem sukně sahal pod zvýrazněný lem punčochy, nicméně to by člověk musel chodit rovně a bát se každého fouknutí nebo nedejbože ohnutí či posazení :D Takže to řeším tak, že se před zrcadlem mírně předkloním a koukám, aby mi lemy nevyjely ;)
    GABINKA
    GABINKA --- ---
    Tak tady je ten podvazkový pás, co jsem objevila. Navíc s punčochami, mám jich asi 20 párů v různých odstínech světlé, tmavší tělové až po šedé. Černé bohužel tam nebyly. Chystám se na rekonstrukci pásu, nevím ale, jesti má být úplně původní, tedy gumy co tam jsou z prádové gumy, nebo z pružné syntetiky, jako se používají dnes. poraďte. Jsem zvědavá, jak se bude nosit, je úplně z nepružného materiálu, to dnes vůbec neexistuje. Punčochy jsem už nosila, jsou na nohou pěkné, ale potřebovala bych ale trochu delší. Ještě bych se chtěla zeptat na délku pučnoch a sukní jak to nosíte.

KACHNICK
    KACHNICK --- ---
    DIABOLUS: Je mi úplně těsně, ale je mi :) nosit jej určitě budu.
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    KACHNICK: ten je hodně povedený - nosila bych ho hned :)

GABINKA: gumičky se dají u švadlenky vyměnit - foto určitě chceme vidět

jinak to kolik podvazků se nosilo určovalo období a móda. Třeba 40. léta zásadně 4, občas se objevilo 6 podvazků...
    GABINKA
    GABINKA --- ---
    Já jsem stejná krevní skupina, po tetičce jsem objevila na chalupě krabici nestrečových punčoch, úžasné šaty z přelomu 60-70 let, bohužel jsou mi trochu těsnější a i podvazkový pás z té doby. Je skoro nový, ale má zpuchřelé gumičky k podvazkům, tyhle stejné drátěné podvazky, je třeba je vyměnit, 2 roky jsem se k tomu nedostala. Je to pás, z úplně nepružného silonu na 4 podvazky, vzadu jsou na gumách 2 šoupátka jako u plavek. Nafotím, pošlu. Jinak zrovna jsem dostala tip na úžasné girdle, na zakázku šije p. Sowová z Ostravy. Během týdne budu mít reference. Ještě k tomu počtu podvazků, myslím si, že se tehdy nosily jenom 4. Gábina.
    KACHNICK
    KACHNICK --- ---
    Musím se podělit o radost.. Girdle po prababičce od babičky :) Ona vždycky něco vytasí a já svítím jak sluníčko další týden.. a ještě k tomu příbuzný tvrděj, že mě a sestru měla maminka s mimozemšťanem.. (kvůli tomu k jaké módě inklinujem :D ) - účtenka z roku 71' hlásí cenu 75 kč :))))
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    CHANNAH, KACHNICK: tak tak, referujte, referujte. Zatím máme reakce pozitivní i ne až tak pozitivní, tak jsme zvědavé na všechny ostatní... podle toho se pak uvidí, jestli je budeme zařazovat i do běžné nabídky.
    GABINKA
    GABINKA --- ---
    Já nosím taky ráda pouzdrovky, jako Saraj, nebo úzké sukně a mám nejraději černou a tmavé barvy, pod těmi jsou podvazky nenápadné i když se trochu rýsují. Nejhorší jsou ty vepředu, ale stačí punčochy zapnout šikmo do rozkroku a nejsou vůbec vidět. A chce to dlouhé punčochy, taky to pomůže, víc to neřeším. Spodničky nosím pod širší sukně, kombine nemám, chtěla bych ho pod širší šaty, ale nevím kde se dá koupit. Pod široké sukně je spodnička při nošení podvazků třeba, protože stačí trochu vítr a sukně jde nahoru - mockrát v metru. Jinak bych chtěla vědět jak douhé nosíte sukně k punčochám. Asi k šestipodvazkovým pásům by se daly nosit kratší, protože drží víc nahoře, ale to oblíkání, já ten co mám má podvazky úplně vzadu. Jinak, teď v tomhle počasí jsou punčochy úplně super, nosím je denně a jsem ráda, že nejsem sama. Gábinka
    CHANNAH
    CHANNAH --- ---
    KACHNICK: jo vidíš, mně je vyzvedávala kamarádka, ale ještě jsem je neměla na sobě! Poreferuji pak :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam