K tomu obrázku s tou ,vlnou, je to typický příklad idiotského podvazkového pásu, který sice dobře drží v pase a na bocích/jsou některé i tak nemožné, že se sunou dolů/, ale má příliš dlouhé a slabé kšandičky k podvazkům, které když se natáhnou, punčochy sjedou níž, třeba při sedu, ale zpátky punčochy už nevytáhnou. Tak punčocha putuje pořád dolů. Navíc mají ty kšandičky napínátka jako u podprsenky, které nejsou dělané na to, aby se při pohybu pořád napínaly a povolovaly, proto se taky sesouvají. Takže za chvíli máte punčochy u kolen. Ta vlna vůbec nevadí, když máte podvazky na krátkých širších a pevnějších kšandičkách, které punčochy udrží vysoko. Já taky nemám problém se třením stehen o sebe, ale pokud jej někdo má, tak stačí dlouhé punčochy s pevnými podvazky a je to jako u samodržek. Vlastně lepší, protože je 100% jistota, že to nespadne, mě osobně samodržka se najednou sroluje a šup dolů - jeden z důvodů proč jsem je zavrhla. Vlna opravdu nevadí, pokud podvazky udrží punčochu na místě. Je nutno ale počítat s tím, že čím jsou zadní podvazky více na bocích, vlna bude výraznější a punčochy mohou vzadu končit i o 20 cm níže než si je připneme vpředu. Stačí se pak malïnko předklonit, nebo v širší sukni jít do schodů a lemy punčoch jsou vidět. Čím jsou zadní podvazky víc vzadu, tím se sice hůř zapínají, ale máme jistotu, že punčocha je skoro všude stejně vysoko. To je vysloveně nutné u sukní vzadu s rozparky. Výborné jsou pásy s 6ti podvazky, ale pro složité zapínání /zadní podvazek je trochu gymnastika/ je ale nosím jen pod společenské šaty k nestrečovkám, netvoří se ani varhánky, nebo vytvoří-li se, okamžitě se samy vyrovnají.
Možná by bylo dobré zhodnotit podvazkové pásy které nosíme: 1. musí držet v pase a musí udržet punčochy. 2. nemá být nápadný pod šaty. 4. musí se pohodlně nosit 5. měl by umožnit použití toalety bez rozepínání podvbazků. 6. pro někoho je třeba aby formoval postavu 7. měl by se snadno oblékat. Je jasné, že žádný pás nebude všemu vyhovovat. Proto jich mám několik - no docela dost, např. na běžné nošení, do společnosti, pro nestrečovky, pod tenké šaty... Napište zkušenosti se svými pásy a můžeme zhodnotit i punčochy. To jsem se rozepsala!