ja mel pred asi 8mi lety vyhrezlou plotynku nekde okolo L2/L4. rok jsem lital po doktorech (obvod, neurologie, ortopedie, neurochirurgie), nechal si pichat injekce, zral prasky proti bolesti, kupoval si na cernem trhu opiaty (protoze mi je lekari nechteli predepsat a ja nemohl pracovat), nakonec jsem skoncil na neurochirurgii, kde mi primar vyhrozoval, ze bud pujdu okamzite na operaci anebo mi odumrou svaly na hyzdi a na noze. problem mi nakonec nevyresila ani draha operace, ani rehabilitace nebo fyzioterapie, ale vesnicky sarlatansky chiropraktik asi tak za 5 minut lehke manipulace - cekal jsem ze to bude bolet, ani jsem to necitil. zezacatku me ojel virguli a na konci si vzal petistovku.
problem se po nejakych letech opet zopakoval, dotycny problem opet okamzite vyresil. ted jsem mel o vanocich problem se zaseknutym krkem, vyreseno "komercnim" chiropraktikem za 900kc za pul hodiny (chtel bych mit jeho hodinovou sazbu :). chiropraktiky muzu doporucit, akorat se clovek musi odprostit od tech jejich ruznorodych esoterickych nauk, ktere pro svou praci z nejakyho duvodu potrebuji a vubec od toho jejich empatickeho vykazovani cinnosti :) ale hlavne ze to funguje.