Tak jsem si poridil na zkousku Mavica, ze si konecne troufnu na neco vyvinutejsiho nez je malej Hubsan a mam dost smiseny pocity... Krome pocatecniho strachu z prvniho nastaveni a strachu ze neco podelam se s tim lita krasne hezky drzi na miste, ma spoustu moznosti na upravu nastaveni apod, ale kdyz jsem se dostal z dovci domu, koukam ze video ma dost silnou redukci sumu ze detaily tmavsich casti jsou uplne v prdeli. DJI zatim neslysi na requesty mit moznost NR vypnout. Da se to obejit maximalne pridanim ostrosti na +1 ale pak mi to prijde krapet moc preostreny... viz
DJI Mavic Pro - DON'T Get This Setting WRONG! | Soft Footage Fix
https://www.youtube.com/watch?v=ZEQvOAsY6ks.
Taky me stve ze bag co k tomu byl by mel mit tak o 1-2 cm vetsi jednu kapsu aby se tam dron pohodlne zasunul se vsema vrtulema nasazeny protoze takhle ho tam musim celkem opatrne zasouvat. Ted jsou tam dve stejne velky kapsy, v jedny je ovladac s molitanem chranici packy a urcite by to zvladlo mensi prostor, ve druhy je natesno dron se sundanyma prednima vrtulema.
Dalsi vec co jsem zjistil pozde je, kdyz na ovladaci zmacku ve video modu foto mod, cvakne to jen JPG screenshot videa, RAW to da jen po prepnuti na foto mod (mrzi ze se to nikde nenapise, nebo jsem si toho nevsiml ve vzduchu ale az doma pri prochazeni souboru.)
Posledni co me mrzi je ze se ND filtry nedavaji k dronu uz v zakladu protoze na 1/50 sec se vlastne dostat za normalnich podminek moc neda a ten jitter a skubani me dost taha za oci, zkusim to prohnat nejakym motion blur generatorem.
Jinak skladani a celkova mobilita s dronem je super, to je vychytany vyborne ale ta obrazova kvalita me zatim dost stve... Taky mi parkrat vypadnul video signal prestoze byl tak 20-50 m daleko, v krajine kde nic neni coz me celkem vydesilo a nevim jestli je nejakej jinej postup jak video obnovit... snad 1x se mi to chytlo po prileteni hodne blizko, a jinak jsem musel pristat a drona vypnout/zapnout. Fajn je ze se baterky nabiji rychle, i v aute...
Kdyztak uvitam postrehy ostatnich, nebo nejaky tipy apod...