• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    Ahoj! Mam nasledujici otazku na vas profiky: Mam specificky pozadavek na dron k jednorazovemu ucelu. Zahajuji rekonstrukci domu a rad bych stavajici stav a prubeh praci (cca 1 - 1,5 roku) prubezne ( 2 - 3x tydne) dokumentoval prostrednictvim fotografii ev videem. Hledam proto dron (nebo jinou alternativu) s kamerou za timto ucelem. Neni pro me rozhodujici vzhled, velikost, rychlost apod. Zaroven jsem v oblasti letani naprosty laik. Dokumentace by mela probehnout tak, ze s dronem vzletnu cca 15 m vysoko v zastavene mestske oblasti (na soukromem volnem pozemku bez stromu cca 900m2) poridim fotografie ev video smerem dolu cca 30 stupnu a to provedu ze tri stran nemovitosti. Nebudu s dronem provadet zadne akrobacie, indoor letani apod. Pomoci ziskanych zaberu chci vytvorit prilohu ke stavebni dokumentaci a casosbernou osu praci. Dokumentace bude probihat i v zime (ne za deste a vylozene silneho vetru). Rozhodujici je pro mne kvalita zaznamu napr s moznosti ziveho nahledu, stabilita dronu (porizovat zabery z priblizne stejneho mista), jednoduchost uzivani (nikdy jsem s dronem neletal), spolehlivost, vydrz (po dobu rekonstrukce) bez nutnosti dalsich investic. Ocekavam ostre foto v dostatecnem rozliseni i kdyz bude napr zatazena obloha a "nevlnici se video". Neni treba 4K apod. O cene predstavu nemam. Predbezny strop, nikoli vsak definitivni je 4000,- Dekuji moc za pripadne tipy a doporuceni.
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    NOMM: prave ze jde, kdyz ji mam pripojenou na usb, tak vidim stav baterky, motory běží a vsechno funguje jak má. kdyz ale odpojim usb tak chcipne..
    NOMM
    NOMM --- ---
    JAVOR: jestli ti to na stole fungovalo i bez napajeni z USB, tak jsi si nekde ukroutil nejakej dratek pri montazi do ramu.
    NOMM
    NOMM --- ---
    JAVOR: mrtva, tak ti do toho FC nejde proud, ne?
    ja ted aktualne resim neco podobneho, zda se, ze mi na RaceFlight Bolt 4in1 nefunguje 5V BEC kterej napaji FC.
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    zasratej omnibus F4 v2, nema tu s temahle deskama nekdo nejaky zkusenosti.? nastole vse fungovalo, kdyz jsem to nacpal do coptery tak se tvari ze je mrtva, rozsviti se jen po pripojeni usb kabelu.. jeste chvilku a rozslapu to, jsem ted vic na zemi nez ve vzduchu..
    MASTA
    MASTA --- ---
    CALIBOS: Sorry mam tu dost mizerny pripojeni ...

    Bali - Makawi Tuwa
    http://www.youtube.com/watch?v=lxUApigjp48


    Ten prvni zaber neni ze Sparka, vse ostatni ano... je to lehce obarveny... nalital jsem toho docela dost, zatim zadny technicky problem, nejdal jsem byl zatim 300m ode me.
    MASTA
    MASTA --- ---
    CALIBOS: Jj dokupoval jsem zvlast, dneska rano jsem s tim lital poprvy a dojem je super, odezva skvela, jediny prenos videa laguje... ale litam v dohledu tak mi to tolik neva, nijak me to nerusilo. Spojeni jsem ztratil jen jednou ale jen s videem. Poslu ukazky az se tim prohrabu...
    CALIBOS
    CALIBOS --- ---
    MASTA: Ty byl bych moc rád za videa ze Sparka :) a kdyby to šlo tka i třeba někam upnout nějaký záznam :) Mimochodem, tys už dokupoval ovladač zvlášť jo? Jak se ti s ním lítá, obecně?
    NOMM
    NOMM --- ---
    a co tohle?
    DRONE LANDS IN LAKE | VLOG0089
    https://www.youtube.com/watch?v=98eFqESY2sI
    MASTA
    MASTA --- ---
    CALIBOS: Zajimavy, kazdopadne stabilzace je na tom skvela :) nemel jsem moc cas natacet, ale od zitra snad uz bude prostor, sem muzu kdyz tak hodit pak nejaky videa..
    CALIBOS
    CALIBOS --- ---
    Já jinak Sparka nehaním, je to super stroj - sám bych ho chtěl. Jenom mi chybí ovladač, takže řeším jestli rovnou Mavica nebo Sparka.
    CALIBOS
    CALIBOS --- ---
    MASTA: Čip - nic takového jsem netvrdil samozřejmě, s velikostí to nesouvisí. Jenom že 12Mpx rozlišení využívají ke sw stabilizaci. Jinak bys měl videa rozklepané v jedné ose, ve které gimbal nestabilizuje.
    viz
    THE DJI SPARK USES DIGITAL STABILIZATION
    https://www.youtube.com/watch?v=Y969vuMlLEs&t=104s


    Lidi to celkem běžně zmiňují:
    2 axis PLUS DJI's new "UltraSmooth" EIS so it should be good.
    I suppose it's a 4K sensor using a 1080p stabilized output.

    To trháním je asi opravitelné firmwarem řekl bych, ale asi tak stejně jako NR na Mavicu... DJI hold...
    MASTA
    MASTA --- ---
    A mimochodem byl jsem nazivo svedkem tohoto a bylo to neskutecny, podle me tohle je jedna z budoucnosti pouziti dronu..

    300-strong drone show to light up NDP 2017, Singapore News & Top Stories - The Straits Times
    http://www.straitstimes.com/singapore/300-strong-drone-show-to-light-up-ndp-2017
    MASTA
    MASTA --- ---
    CALIBOS: Nechci, aby to vyznelo spatne, ale mozna by sis mel jeste neco nastudovat ;) velikost senzoru nesouvisi s rozlisenim obrazu, ve fotakach mame mensi cip nez ma Spark a mame tam uz kolikrat i 20mpx rozliseni. Duvod proc Spark nema 4k bude spis ve vypocetnim vykonu, proste zpracovat vetsi objem dat ve 4k potrebuju uz nejaky vykon a ten se musi uchladit, coz v malym tele muze byt problem. Ale taky to muze byt tak ze DJI tu technologii ma, ale jaksi nema duvod kalet do hnizda. Me na tom vadi spis to, ze to nema 24p nebo 25p a moznost profilu, ale verim ze to odladej treba ve firmwarech. Ohledne softwarove stabilizace si asi jedinej kdo to tvrdi, videl jsem tunu videi a nikde to nezminuji. Nechapu proc by to DJI dokurvovalo softem kdyz maj velmi slusny gimbal, to trhani pri rotaci do stran bude spis tim, ze gimbal v tyhle ose nepracuje a je to zavisli na plynulosti rotace Sparka. Jinak s tebou souhlasim, ze pokud chces slusne vybavenyho Sparka tak to stoji ranec, vim sam, ted jsem kupoval baterky, ovladac, externi nabijecku... ale zase pro me byla velikost priorita, ale treba skoncim casem s druhou verzi Mavica.
    CALIBOS
    CALIBOS --- ---
    MASTA: však mrkni na to video - při rotaci se video Sparka cuká => důsledek digitální stabilizace. Krom toho spark má taky 12Mpx senzor (tzn 4k video by zvládal bez nutnosti stabilizace) a zbytek senzoru se tedy používá k digitální stabilizaci.
    A hlavně, když srovnáš video z Mavica (super plynulé) a ze Sparka (to cukání hlavně), tak není co řešit :(
    Ale je fakt, že dronem se vesměs točí plynule záběry bez rotace, takže to je v 99% bezvýznamené asi (proto řeším jestli nestačí ten Spark - ale chci ovladač každopádně a 22k už je dost peněz).
    MASTA
    MASTA --- ---
    CALIBOS: Kde si vzal tu digitalni stabilizaci u Sparka? Mavic je pecka, ale kdyz pridas nekolik baterek, ovladac atd tak to proste vazi dvakrat tolik a je to i o neco vetsi... kdyz hodne cestujes, je to fakt znat. Sparka mam a ten gimbal je skvelej a funguje ac dvouosej.
    CALIBOS
    CALIBOS --- ---
    MASTA: však Mavic :) Spark fly more combo (protože ovladač) stojí 21,5k, Mavic stojí 30k.
    Mi vadí, že Spark má 2-osý gimbal, viz video:
    DJI Spark vs Mavic Pro Comparison and Buyer's Guide
    http://www.youtube.com/watch?v=Gm8yhYp8h-I&t=5m28s

    Spark má 15 minut letu a digitálně stabilizované full hd, tzn reálně to ani není full hd... Mavic má 25 minut letu a až 4K.
    Jinak existují malí droni s 4K kamerou, ale vesměs nemají gimbal, takže to nestojí za řeč. Takže mi z toho zatím vychází, že nevím co koupit :D
    MASTA
    MASTA --- ---
    CALIBOS: Urcite mi hodis tip na drona ve velikosti Sparks s lepsim videem? Nejsem sarkastickej, fakt me to zajima, jestli mi neco uniklo..
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DAVVID: Cena Mavica pres dji store je €1199 vcetne postovneho, cla a dph.
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    CALIBOS: Fer cena, mas ten obchod overeny? Za $899 s US koncovkou poslano z Ciny nebo $1080 s EU koncovkou z Nemecka... Vzhledem k tomu ze zbozi z Ciny ti na 95% na celnici zastavi, budes muset zaplatit DPH, takze se dostanes minimalne na $1080. Pokud si to objednas z nemeckeho skladu, nemel bys platit zacne clo/dph diky evropsky unii.

    Jeste muzes zkusit zjistit kde ma DJI sklady, jestli tech jejich 999 usd nakonec naaahodou nevyjde levneji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam