• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    WERT
    WERT --- ---
    tak kdo z vas to byl? Priznejte se :)

    Dron v Praze se pohyboval v dráze přistávajícího letadla, hlavní dráhu museli uzavřít – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...-pohyboval-v-draze-pristavajiciho-letadla-hlavni-drahu-museli-uzavrit.html
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    kdyby někdo měl zájem tak prodám tento zcela nový dron

    Syma X5UW PRO 2,4 GHz s WiFi HD kamerou, barometrem a možností ...
    https://www.rcskladem.cz/...-syma-x5uw-pro-2-4-ghz-s-wifi-hd-kamerou-a-barometrem-28-minut-letu.html

    chtěl jsem si to vyzkoušet, což se stalo, pak se něco stalo s motorky tak jsem jej reklamoval, dnes jsem dostal nový kus, ale už chci koukat po něčem z vyšší řady ...
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    LAUNCHER: mam dji googles, ale jen mavic pro... a bez telefonu, jen s rad. ovladačem, se to ovládá fajn
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    LAUNCHER: Vubec bych nemenil. Hlavni duvod je, ze Xiaomi ma nastavene bezletove zony natvrdo a (zatim) je nelze vypnout nebo zmenit nastaveni jako napr u DJI. A ja nechci cekat nez udelaji update a novy FW. Bonus u Mavica vidim ve skladnosti a senzorech. Jinak bych rekl ze jsou dost slusne srovnatelni. Takze bud driv prodam MiDrone nebo zmeni nastaveni...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DR_RIC: Kvuli skladnosti, nebo bylo spatne jeste neco jineho? :-)
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    Kdyby mel nekdo zajem chci prodat prakticky novyho MiDrone od Xiaomi 4K verzi. Asi vite co je zac. Ma za sebou 3 lety. Kompletne s prislusenstvim (batoh, kryty atd) Prechazim na Mavica. Kdo ma zajem PM prosim.
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    LAUNCHER: jasny, jako fotograf odlisuju investice pro zabavu//praci, puvodne sem zvazoval phantoma IV a zakomponovat to do byznysu ale nez sem se rozmyslel, tak ma jednak drona kazdej, druhak pomalu menim pole pusobnosti. Kazdopadne dat vic nez 10k do hracky kterou vytahnu 10x do roka, stejne jako gopro, se mi proste davat nechce. Navic, nemit za chvili kulatiny, tak nad tim asi ani nepremyslim..ale musim si neco vybrat :-D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MLIKARNA: Mam doma Spark na, jak pises, "ciste pro zabavu a domaci pouziti" a nikdy by me nanapadlo, ze ho nekdo muze mit na neco jineho. Mas myslim lepsi, kdyz napises cenove rozmezi. Jsou lidi co maji pro zabavu a domaci pouziti Cessna Citation, natoz drona...
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    LAUNCHER: to uz sou na me drahy stroje, chtel bych neco ciste pro zabavu a domaci pouziti..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MLIKARNA: Bud DJI Spark (skladny a lehky, dobijeni pres USB micro, horsi dosah RC) nebo DJI Mavic (lepsi dosah RC, porad jeste rozumna velikost). Sensor maji Spark, Mavic a GoPro stejny, tedy Sony Exmor 1/2.3", rozdilna je ale optika co na tom je. Oboje kupovat pouze jako "Fly more combo" a zaplatit si pojisteni drona ktere DJI nabizi pri aktivaci (alespon tak to probehlo u meho Spark), dokoupit si OTG kabel mezi RC a telefon a/nebo DJI Goggles. A pak letat, letat a letat :-)
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    Pripadne nekdo zkusenost s dronama kam si muzu osadit gopro 5?
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    TEAPACK: diky, mrknu :-)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    MLIKARNA: Koukni na Parrot Bebop ;) stabilizaci ve visu mají vyřešenou pěkně a ovládání je intuitivní přes telefon nebo vlastní skriptování z kompu - to jsem používal na timelapse ze vzduchu =)
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    Zdar, poradi nekdo drona pro zabavu a amatersky videa? Nepotřebuju 4k dji phantom atd, full hd za rozumnou cenu staci, je neco takovyho? :-) diky
    B3DA
    B3DA --- ---
    YAKOBO: tedka jsem se dostal k tomu trochu prozkoumat moznosti a patchnul si appku timhle. bohuzel uz je na zkouseni trochu tma, uvidime rano..

    jeste k tomu otg kabelu - imho je to dobry jenom na nizsi latence videa do telefonu, na silu signalu / pouzitelnou vzdalenost by to nemelo mit zadny vliv
    YAKOBO
    YAKOBO --- ---
    CALIBOS: jj posledí fw. taky přemýšlím, že alespoň zkusím reklamaci zda nový kus nebude mít lepší dosah.
    B3DA: ok díky

    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Pustil jsem se do panoramatickych pokusu s Mavicem - tohle je vysledek kolmo dolu. Nejprv klasicky zaber a pak vychyleni gimbalu smerem nahoru a jednoducha rotace dokola cca 16 fotek. Panorama pak slozene v Lightroomu v Perspective projekci (ke krajum to uz trochu taha, ale po orezu to bude porad realisticky), v prubehu skladani si to vzalo asi 20GB na disku a vysledne pano ma cca 440 megapixelu (21000x21000 px, mozna bude praktictejsi priste nejprv zpracovat hromadne davkove ty zdrojove DNG, vyexportovat je do TIFFu treba ve tretinove velikost a pak teprv skladat :)

    Puvodni jedno foto:



    A slozenina:

    CALIBOS
    CALIBOS --- ---
    YAKOBO: viz CALIBOS mě osobně vypadával signál už po 90m. Šel jsem ho vrátit do obchodu. Máš aktualizovaný firmware? Poslední verze to prý měla zlepšit.
    B3DA
    B3DA --- ---
    YAKOBO: nejvic jsem byl 170m vysoko a 530m daleko, totálně mimo civilizaci, bez zdrojů rušení, s antenama přímo na sparka.
    jinak jak píšeš.. navic pokud je blízko silná WiFi tak signál vypadává i na <70m (periodicky se odpojuje a připojuje po cca sekunde).
    btw, udávaný dosah se liší v Evropě a zbytku světa (CE vs FCC)..
    YAKOBO
    YAKOBO --- ---
    Na jakou vzdálenost máte video signál se Sparkem? Já se i na okraji Prahy nedostanu přes 200m. Spíš kolem 100. Minulý víkend sem se dostal na horách na 400m a to je max, zvláštní, že až po přepnutí na 2,4ghz. OTG jsem zkoušel a žádné zlepšení.

    Takže jsem na 10% udávaného dosahu. Uvažuji o reklamaci. S ohledem na kapacitu baterky bych se chtěl dostat na 500 stabilních.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam