• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    HULIK
    HULIK --- ---
    Dotaz na Spark.
    Pochopil jsem spravne z informaci na netu ze bez OTG kabelu nejde prepnout z 5,8 na 2,4GHz?
    OTG pripojeni se mi s Nexus 5x nejak nedari rozchodit.
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    Ahoj! Poradite mi prosim jestli lze a kde v Praze sehnat delsi (cca 15cm) dlouhy propojovaci kabel Mavic Air RC -> Samsung A8, tzn. usb C.. ??
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    TOMMYKNOCKER: Moc koser to neni, v FCC modu pouzivaji vysilace (na ovladaci i na dronu) podstatne vetsi vykon, tak jak to dovoluje americka norma, v evrope jsou pozadavky pravidla co se vykonu tyce podstatne prisnejsi. Jestli se to vyplati je v celku otazka, ale na dosahu je to sakra znat. Me teda neslo o dosah jako takovy, ale je to dost znat na stabilite videa, a to fakt zasadne. Zkusmo jsem prolitaval stejnou trasu, tam kde jsem v CE na 30+100 mel vypadky signalu takovy ze se uz spoustel RTH, v FCC bylo perfektni video bez nejmesich vypadku. A pak jsem na tom miste skousel nad polem a kusem lesa tech 300+500, na ktery jsem se v CE nemel sanci dostak kvuli castym vypadkum. BTW rychly dolet na hranici nastavene vzdalenosti byl jak naraz na gumovou zed. Napred ji dron o par metru prekonal, nacez prudce zacouval a vratil se rychle o nekolik metru zpatky.
    MASTA
    MASTA --- ---
    Nechcete nekdo bileho Sparka? Premyslim ze svyho poslu do sveta, malo litanej, dve baterky navic, ovladac, propojovaci kabel, nabijecka na tri baterky... mel by byt jeste v zaruce myslim... za 10 000 rad prenecham.
    B3DA
    B3DA --- ---
    klasika dji vydalo s novým fw nové bugy.. vyplatí se před updatem počkat na tyhlety odezvy od prvních beta testeru, teda zákazníků co updatnou hned :)
    TOMMYKNOCKER
    TOMMYKNOCKER --- ---
    Diky za rady. Osobne nemam potrebu to poustet do extremnich vysek a dalek. Ale zase nemuzu litat jen ve vzdalenosti 100 m od sebe, ze. A jak je to s prepnutim z CE na FCC? Moc koser to asi neni, ze? Ale vyplati se to, je to k necemu? Jinak se mi hned druhy den zacala obcas objevovat hlaska "Motor Current Error. Check your propellers and fly with caution." Vetsinou za chvilku zmizi, nekdy se objevi opakovane. ted jsem nasel na foru, ze to zacalo lidem delat po poslednim updatu FW, tak zatim zjistuju co a jak. Ale nerad bych, aby mi vypnul motora dron spadl.
    ESY
    ESY --- ---
    A dneska uz posledni. Nekolik tydnu treningu se vyplatilo! Prvni poradnej mattyflip :)))) ten pocit kdyz ho veatite prvne uz na posledni baterce s nabitim kde byste davno uz pristali, protooze proste uz nez nej nechcete odejit..

    Chosen one! First of his kind!
    https://www.youtube.com/watch?v=1scZ4QJt79A
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    SHAMAN23: no, me se na 300+500 podarilo pekny zebery udelat, diky tomu jak se mi tim otevrel vyhled do udoli - a bylo to v momente kdy jsem testoval rozdil mezi CE a FCC modem, ale vlastne jen uplnou nahodou. Nepotrebuju FCC kvuli tomu abych s tim lital na 2km od sebe, nejsem blazen, ale rozdil ve spolehlivosti prenosu je fakt sakra velkej.
    SHAMAN23
    SHAMAN23 --- ---
    TOMMYKNOCKER: neuletí, vrátí se. když sem byl na vrcholku kopce na ostrově tak sem z něj dostal i ty avizovaný 2km doletu (bez lagů), ale obecně ztratim signál v přírodě po pár set metrech podle terénu... jakmile ztratíš signál tak se začně vracet a po chvilce máš zas signál zpátky. a zakoušel se vyletět co nejvejš (teď si nejsem jistej jestli 300 nebo 500m) a jako funguje to, ale jak všichni píšou záběry stejně pak zajímavý nejsou.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ESY: pochopil, ale mam trochu jiny nazor. ty chces zakony poznat a pak si zhodnotit ktery maj smysl a rozhodnout se co dodrzovat. ja vim ze smysl ma v tomto pripade nikoho neohrozovat a vsechno ostatni je nesmysl. zaroven si myslim, ze podporovat trend ze na kazdej prd je zakon je cesta do pekla.
    ESY
    ESY --- ---
    ANDY_WARHOL: Obavam se zed nepochopil co jsem psal. Ale to je jedno
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ESY: ano blbu je vsude hodne, ale o tom prece pisu.
    az se dostatek blbu nebude umet spravne vysrat, tak bude na to taky specialni zakon? me tyhle trendy proste serou.
    ESY
    ESY --- ---
    ANDY_WARHOL: Hele osobne mertlase chapu. A sam si myslim ze by clovek co lita mel znat zakony. Uz jen z toho duvodu kdyz se rozhodne je z nejakeho porusovat, abych mohl rict co nedodrzuju a mel i nazor proc. A popravde vidim cim dal tim vic blbu co si koupi hracku jako je dji na co staci jeden cudlik a delaj stim akorat tak prusery :)

    A abych jen nekecal..

    Le quattro stagioni ( FPV ONETAKE )
    http://www.youtube.com/watch?v=nWgxpN4njGk
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TOMMYKNOCKER: muzes si to hacknout na vetsi dosah a na ustrasenyho mertlase kasli. kdyz nebudes debil a otravovat s tim lidi nebo litat u letiste, tak ti to uplne staci.
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    TOMMYKNOCKER: já zkoušel nad 250 metrů nad sebou a v jednou okamžiku přestal phantom 3 reagovat. naštěstí se po minutě chytnul, ale byla to hodně dlouhá minuta :)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    TOMMYKNOCKER: Doporucuju pohledat Doplnek X, coz je zakladni dokument, ktery by mel katdy znat.
    V nem se dozvis zakladni pravidla.

    Dale je dobre kontrolovat aisview. Mimochodem RLP v minulych tydnech vidalo verzi primo pro uav:

    AisView 3.6
    http://dronview.ans.cz

    Jinak vyska je v zavislosti na prostoru kolem dronu. Spravne bys mel mit pod dronem dopadovku, ktera se rovna 1:1 vysce pri vertikalnim letu a 1:2 vysce pri horizontalnim. V realu litej ale tak, abys nikoho nikdy a nikde neohrozil. Tedy ani na zemi ani ve vzduchu, kde ma v jakekoliv situaci prednost vzdy letadlo pred dronem. Tedy litej tak, abys byl vzdy schopen vcas zareagovat vyhnout se.

    Jinak realne zabery z vic jak 100m zacinaji byt o nicem.
    Mnohem hezci je si v nizsi vysce najit hezkou kompozici.

    Samozrejme kdybys mel dotaz tak se dotazuj a radi ti tu odpovime

    :)
    TOMMYKNOCKER
    TOMMYKNOCKER --- ---
    Tak uz mam doma par dni Mavic Air a musim rict, ze je super. Je to tedy muj prvni dron, tak nemam s cim srovnavat. Ale zatim mam psychycky blok, poustet ho nejak moc vysoko a daleko. Porad nemuzu uverit tomu, ze mi neuleti :) Ted uz letam tak 120 m vysoko a mel jsem ho tak na 200 m od sebe :) Jinak se zatim ucim. Zjistil jsem, ze neni uplne jednoduche udelat plynyly zaber, kdyz napriklad letim do oblouku cumakem vem. Jak daleko a vysoko zhruba letate?
    ESY
    ESY --- ---
    Poprve jsem letel s dronem pred pul rokem, sotva jsem to udrzel ve vzduchu. O par dni, dilu a baterek dele Jsem navstivil krasny misti a vyborne si zalital :)
    Po delsi dobe s plnohodnotnym videem. Dle me si to zaslouzilo ten edit :))

    HALF YEAR WITH FPV
    https://www.youtube.com/watch?v=P0m0fNdhj2Y
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    BOZA: No dle legislativy je CHKO uplne stejny jako NP. nicmene tam nejsou tak upjati urednici a zatim vsechny chko, kde jsem doposud zadal o let, tak mi to povolili.

    No mezi modelarinou a dronarinou je trochu rozdil. Modelari nikdy nelitaj extremne daleko. S dronem to hodne lidi posila na kilometry daleko a neresej...

    s letadylkem, kde vetsinou nemas fpv kameru a prenos obrazu na radio, litas kolem drahy a blbnes si na cistej vizual :)

    Dokonce legislativa ( Doplnek X, bod 1) odlisuje model letadla, ktery neni schopen autonomniho letu (neznam moc modelaru, kteri by si staveli takovyhle letadylka) a autonomnim letadlem, do kteryho se pocita vetsina soucasnych komercnich dronu.
    BOZA
    BOZA --- ---
    MERTLAS: Diky za info. Jak je to v KRNAPu nevim, ja to resil z pohledu CHKO, ale tam je to zatim asi tedy ok. Jde mi o to, ze bezne jsou v CHKO nebo jejich blizkosti modelarska letiste a vse je OK. A najednou, kdyz se zacne litat s vice vrtulema se objevi, ze to vlastne nejde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam